Keskustelut Metsänhoito Hakkuuaukkojen heinäpellot

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 133)
  • Hakkuuaukkojen heinäpellot

    Joskus silloin 70-luvulla pellot pantiin pakettiin ja istutettiin puulle. Mäntyäkin monia hehtareita. MHY: neuvojien toimesta.

    Nyt on siirrytty takaisin heinäpeltoihin metsän kustannuksella.

    Kuten Metsälehden jutussa todetaan ”metsäneuvosto” on saanut viitteitä, että istuttamattomia aukkoja on olemassa.

    Kyllä on ja ne lisääntyvät joka kesä. Kiitos uuden metsälain.

    Lue vastaukseni/kommentti Metsälehden juttuun (metsäneuvosto).

  • Puuki

    Motomitan kalibrointi ei ole niin monimutkainen homma että siitä jäisi kiinni , mutta ohjelmistojen vaihto voisi olla hankalampaa kalleuden takia. Tosin ennen kuin tyven mittaus muutettiin oli sama tilanne , että yksityisten motomittaa ei hyväksytty luovutusmitttaukseksi.

    savo’ttamies

    ” Tämä muutos tarkoittaa pahimmillaan 15 000 – 20 000 euron paukkua.”

    ..tai parhaimmillaan tuolla 20 000 paukulla saa jo harvennushakkuille käypäsen, toimivan moton….saa tehdä savottaa lämpimästä kopista talvella.

    kuusessa ollaan

    Juurikin niitä ”parasta ennen” motoja vanhentuneilla mittalaitteilla saa halvalla nykyisin.

    Ja kyllä kuutiointi vaatii huolellisempaa työkentelyä kuskilta, jokainen kalikka on kuljettava kouran läpi mittauskelpoisesti ja lahot on eroteltava omilla näppäyksillään. Lisäksi usein värimerkkauksella merkittävä tukit, jotta lajit menevät aptin mukaan oikeisiin käyttökohteisiin.

    Rane2

    20 000 paukku ja toimiva moto …. saa tehdä remonttia raikkaassa talvisessa ilmassa…

    kuusessa ollaan

    Moni vaan tekee mielummin muutaman remontin pakkasessa, kuin jatkuvaa hakkuuta moottorisahan kanssa. Usein moto hankitaan siinä vaiheessa, kun jalan nousu hangessa on heikentynyt.

    Jovain

    Kuusessa ollaan: Niinköhän hoitorästien syntymiseen tai pikavoittohakkuisiin on vain yksi ja ainoa syyllinen eli metsänomistaja, niin kuin väität. Tällaiset väittämät ovat tyypillisiä konemiesten etuuksiaan puolustavien väittämiä. Etpäs tule ottaneeksi huomioon sitä, mistä nämä pikavoitot ja hoitorästit tulevat. Eivät todellakaan ole metsänomistajien aikaansaannoksia.

    Kyllä ne tulevat teollisuuden ja siinä mukana konemiesten, puukaupan ja korjuun järjestelyistä ja tavasta hoitaa puuhuolto. Ne tulevat teollisuuden pystykaupan, avohakkuiden ja metsänviljelyn kautta. Monopoli hoitaa hallitsee maksattaa ja pitää metsänomistajan ulkopuoleisena pystykaupan tapahtumista. Tämä on huono järjestely niille metsänomistajille, jotka haluavat olla toiminnassa mukana. Vähäisillä hankintahakkuilla ja tiedossa olevalla kustannusrakenteella ei rästejä pureta.

    On esitetty kauppatavan muutosta mm. tästä syystä, että metsänomistajat pääsevät mukaan. Kauppatavan muutos on tarpeellinen myös konekaluston osalta. Eihän voida ajatella niin, että metsänomistajien puiden vastaanottoa rajoitetaan kauppatavan, logistiikan ja esim. mittaustavan osalta (motomitta), niin kuin tällä hetkellä tehdään.

    kuusessa ollaan

    Voi jösses, et voi olla Jovain tosissas. Heti kun todistat ihan faktoina, että metsäala on pakottanut jonkun hakkaamaan metsän ja kieltänyt sen uudistamisen ja sen jälkeiset hoitotoimenpiteet, todistat ettet ole mikään trolli.

    Jovain

    Ei ole olemassa mitään pakottamista salaliittoa tai trollausta ja puukauppa on vapaaehtoista. Avoimet kysymykset tulevat puukaupan ja korjuun järjestelystä hoitaa puuhuolto ja siitä, että järjestelmä ei jätä tilaa metsänomistajalle. Onhan se eräänlaista pakottamista, myös korruptioon on viitattu.

    Visakallo

    Kyllä se näin on, kuten suorittava sanoo! Raha kyllä kelpaisi kaikille, mutta kuinka moni meistä olisi edes kykenevä niitä kaikkia pöllejä sieltä metsästä tien varteen, saati tehtaalle asti toimittamaan. Joidenkin jutut ovat kuin rahattomalla hevosenostajalla.

    Jovain

    On siellä tuottajajärjestöissä näitä rahattomia hevosenostajia, jotka ovat onnistuneet metsänomistajien puuntoimitukset estämään. Itse kuulut siihen samaan joukkoon, olethan sossujen etuuksista kiinni pitävä. Ihan samoilla koneilla ja sopimuksilla metsänomistajat puita toimittavat, puuttuu vain lupa ja kauppasopimus. Ja siihenhän sossut ei suostu, pidetään pystykaupan etuuksista kiinni ja metsänomistajat sivuraiteella.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 133)