Keskustelut Metsänhoito Hakkuuaukkojen heinäpellot

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 133)
  • Hakkuuaukkojen heinäpellot

    Joskus silloin 70-luvulla pellot pantiin pakettiin ja istutettiin puulle. Mäntyäkin monia hehtareita. MHY: neuvojien toimesta.

    Nyt on siirrytty takaisin heinäpeltoihin metsän kustannuksella.

    Kuten Metsälehden jutussa todetaan ”metsäneuvosto” on saanut viitteitä, että istuttamattomia aukkoja on olemassa.

    Kyllä on ja ne lisääntyvät joka kesä. Kiitos uuden metsälain.

    Lue vastaukseni/kommentti Metsälehden juttuun (metsäneuvosto).

  • Metsuri motokuski

    Jovain. Tuolla metsässä ei ole yhtään miljoona konetta. Kaikki ovat reilusti alle. Olisit edes kirjoittanut että puolen miljoonan koneilla niin olisi mennyt lähemmäksi totta. Tuo yllä oleva purkautuminen oli taas sitä luokkaa että oletkohan yhtään perillä metsäasioista. Oli siinä niin paljon asiavirheitä.

    Nuo hoito ja harvennusrästit voit tehdä ihan itse. Ei niitä kukaan omi. Jos tilaaja (metsänomistaja, mhy, metsäpalveluyritys, metsäyhtiö tai jokin yhteisö) tilaa työn niin onko väärin vastata tilaukseen ?

    Jovain Jovain

    Ne ovat sitten purkautumisia, tietämättömyyttä tai asiavirheitä. Ei silläkään tunnu olevan väliä, maksaako tiimin koneet millin tai vähemmän. Lopputulos on aivan sama, kallista on ja maksaa yli sietorajan. Väliä ei tunnu olevan silläkään, missä se metsänomistajan sietoraja kulkee. Riittää kun maksaja on tiedossa ja että maksaja ei pääse sotkemaan meittin bisneksiä ja markkinoita.

    Ei täällä ole kyseenalaistettu metsäkoneyrittäjien oikeutta työhön. Kyseenalaistettu on metsänomistajien oikeus siihen samaan työhön.

    Sitä oikeuttahan metsänomistajilla ei ole, että pääsisivät torjumaan vaikka otsakkeen heinäpeltoja tai purkamaan harvennusrästejä tai haastamaan monopolia kustannusten jaossa. Sillä metsänomistajien pitäisi tehdä se traktoreilla, joiden käyttö hyväksytään ja erityisjärjestelyt puukaupan ja korjuun osalta, mutta moton käyttöä, ainakaan sen mittaustulosta ei enää hyväksytä. Aika vaikea on näillä eväillä haastaa ja kun on osoitettu, että kysymys on myös metsänomistajien luottamuksesta? Perustellusti voidaan kysyä myös sitä, mikä se luottamus on siellä vastapuolella?

    Pelleilyä tämä ainakin on siinä mielessä, että oikeuskäytäntö ei tunne ensimmäistäkään ennakkotapausta, jossa olisi todettu moton mitanneen väärin. Olipa se sitten tahallista tai tahatonta mittausta?

     

    Metsuri motokuski

    No nyt taas ”mopo karkaa käsistä”. Meillä on tälläkin kylällä kaksi maanviljelijää jotka hoitavat omat metsänsä itsenäisesti. Heillä on pikkumoto sekä traktori jolla puut ajetaan. He toimittavat puut MG:lle kuidun ja sahalle tukin. Mittaus tapahtuu tehdasmittauksena kummallekkin toimittajalle. Tilitykset tulevat kuulemma nopeasti ja ainakin he ovat tyytyväisiä.

    Kysyin että onko kiinnostusta urakoimiseen muille niin ei kuulemma nykyhinnoilla. Liian pieni kalusto. Omana hommana saavat sellaiset metsät kuin haluavat ja jotain jää taskunpohjaan hiljaisena talvikautena.

    Joten kai nyt mahkuja jokaisella on jos vain halua piisaa. Jokaisella on tiettenkin sananvapaus ja mahdollisuus vaikka purnata jos muusta ole kirjoittaa.

    Siihen ei todellakaan oikeudenpäätöstä tarvita että voiko todeta mittaako moto väärin vai ei. Kyllä se mittaa helpostikkin väärin jos säädöistä ei pidä huolta ja joka toinen päivä ei otantaa ota. Eihän se tarvii kuin vika jossain anturassa niin paskaa tulee.

    kuusessa ollaan

    No justiinsa. Hoitorästien syntyyn on vain yksi ja ainoa syyllinen ja sen on alueen metsän omistava taho. Hoitorästit syntyvät kun ”tehdään pikavoittohakkuu” ja jätetään hommat hoitamatta. Eli peilistä löytyy syyllinen, sen olen itsekin havainnut. Ihan turha syyttää ketään muuta, kukaan ei pakota hakkaamaan metsää.

    Jovain Jovain

    Hankintahakkuu ei edelleenkään ole ratkaisu metsänomistajien puukaupan ja korjuun ongelmiin. Sitä konemiehet mielellään tarjoilevat ja säilyttävät pystykauppaan liittyvät oikeudet ja etuudet itsellään.

    Metsänomistajien motoissa mittauslaite on tarpeeton, sillä metsänomistajien motomittaa puutavarayhtiöt eivät hyväksy. Metsänomistajille mieluummin omat ”motonsa”, niin kuin tarvitsevat oman kauppamuotonsa (hankinta), puiden vastaanoton ja mittausjärjestelmänsä. Kollektiivissa (pystykauppa) ei ole tilaa metsänomistajalle ja metsänomistajan tarjoamille puille?

    Väittääkö Metsuri motokuski, että väärin mitattuihin metsänomistajan puihin ei oikeuden päätöstä tarvita? Ja että metsänomistajien puut mitataan aina oikein? Siihen ainakin oikeuden päätökset viittaavat. Ei ensimmäistäkään oikeuden ennakkopäätöstä väärin mitatuista puista.  HALOO!!

    Rane2

    ”Metsänomistajien motoissa mittauslaite on tarpeeton, sillä metsänomistajien motomittaa puutavarayhtiöt eivät hyväksy”

    Mitenkäs Jovain tekee motolla tukkia ilman mittalaitetta?

    mehtäukko

    Minusta kun ”pitemmän aikaa” on näyttänyt siltä, että Joovain ei ymmärrä  koko metsätaloudesta hönkäsen pöläystä!?

    Nyt taas tuo mittalaiteväite! Ja kuitenkin hän koko ajan parkuu rahan vähyyttä yms.

    Mitenkä tosiaan apteerataan ja mitataan pituus eri ptl rungosta toisistaan ??

    savo'ttamies savo’ttamies

    Menee pystykauppojen puollustajilla taas saivarteluksi.

    Puhutaan ylesesti moton mittalaitteista. Vanhoissakin motokourissa on pituus ja paksuusnäyttö ja sillä varustuksella voi puuta tehdasmittaa ja auton vaakamittaa varten hakata. Jos kuutioiva mittalaite, sen tulosta ei yleensä hankitapuiden luvutusmitaksi hyväksytä. Ne joilla ko kalustoa , osaa rungot apteerata ilman tietokoneen tekemiä laskelmia.

    Metsurimotokuski voisi kertoa taustat tarkemmin. Tarjottiinko hakkuukoneet omistaville maanviljelijöille vieraille urakointia hankinta ja pyrsyhinnan erotuksella vai samalla taksalla jolla firmojen sopimuskoneet hakkaa.

    mehtäukko

    Tarkennetaan taas edelleenkin sen verran, etten puolusta pystykauppa tai sorra hankintaa.

    Jovainin tekemä teksti ymmärretään niinkuin se on kirjoitettu.

    Sen minkä 30 vuotta tunnen ja tiedän mittalaitteista, kukaan fakiirisavotalainen ei apteeraa silmävaraisesti niinkuin kone.

    kuusessa ollaan

    Epäilempä, että MM mainitsemissa tapauksissa kyseiset motot ovat vanhemmalla mittalaiteohjelmistolla, joka ei täytä nykyisiä mittalaitesäädännön toimintamenetelmiä kuutioinnin osalta. Ero vanhemmassa ja uudemmassa lainsäädännössä on pieni, vain puiden tyviosan kuutioinnissa ensimmäisellä 1,3 metrillä ja vaikuttaa käytännössä mittalaitteen tarkitusmittauksen suorittamisen tarkkuuteen. Ja ilman tuota ohjelmistomuutosta ei mittalaitteen mittaustulos kelpaa mihinkään käyttöön.

    Ja miksi kaikkia vanhempia koneita ei ole sitten muutettu uudelle mittaustavalle, sen syynä on muutoksen kalleus joissakin konemalleissa. Uudet mittausohjelmat eivät toimi vanhempien mittalaitteiden käyttämien vanhojen Windows-käyttöjärjestelmien kanssa, vaan koko mittalaitteisto pitäisi vaihtaa. Ja samalla menee monessa tapauksessa myös koneen muutkin ohjainpalikat uusiksi, koska nekään eivät ole yhteensopivia uuden käyttöjärjestelmän kanssa. Tämä muutos tarkoittaa pahimmillaan 15 000 – 20 000 euron paukkua.

    Toinen syy on sitten se, että mittalaitteen käyttö pituus/paksuusmittauksessa vain apteerauksen apuna on paljon helpompaa kuin tarkan kuutioinnin käytössä. Ei tarvitse tehdä kuin ajoittain paksuudennäytön ja pituuden tarkitukset, ei monimutkaista kalibrointitarkistusta elektroonisilla saksilla. Notkistaa hommia huomattavasti.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 133)