Keskustelut Metsänhoito Hakkuuaukkojen heinäpellot

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 133)
  • Hakkuuaukkojen heinäpellot

    Joskus silloin 70-luvulla pellot pantiin pakettiin ja istutettiin puulle. Mäntyäkin monia hehtareita. MHY: neuvojien toimesta.

    Nyt on siirrytty takaisin heinäpeltoihin metsän kustannuksella.

    Kuten Metsälehden jutussa todetaan ”metsäneuvosto” on saanut viitteitä, että istuttamattomia aukkoja on olemassa.

    Kyllä on ja ne lisääntyvät joka kesä. Kiitos uuden metsälain.

    Lue vastaukseni/kommentti Metsälehden juttuun (metsäneuvosto).

  • Metsäkupsa

    Kyllähän herran haltuu jätetyt aukot ovat lisääntyneet jo pitemmän aikaan.Useimiten energiapuu raippikkoa pääasiassa ilmestyy,joskus tosiaan paremmin heinäpellolta kastikkaineen näyttää.Viranomaiset ei viiti käydä näihin mielellään kiinni,koska julkisuus on yleensä näiden”monimuotoisten”puolella.Aina löytyy asiantuntija,joka toteaa,että kelvollista taimiainesta ainakin jossain nurkassa.Itselleenhän ensisijassa maanomistaja vahinkoa tekee,jos kesannolla omaisuuttaan pitää.Itse  olen omani hoitanut ja toivon ettei tilakauppojen kylkiäisenä vallan isoja aloja hoitamatonta maapohjaa tulisi.

    tamperelainen

    Potifarin kommentti oli hyvä Metsäneuvoston huoliin.Tuota verotusta en pitäisi niinkään pahana,se suosii aktiivista metsänomistajaa.Se,että ensiharvennuksista ei saa tiliä,johtuu pitkälti kuitupuun huonosta hinnasta, olemme yhtiöiden torppareita

    Eräs naapuritila hakkasi hienon kuusikon hyvältä pohjalta,ei lahoa.Risutkin kerättiin mutta siihen stoppasi toimet.Nyt viisi vuotta myöhemmin miehenmittaista kastikkaa 6 – 7ha,sääliksi käy hienoa metsänpohjaa

    Jätkä

    Kemiallinen käsittely koko alueelle ja taimet maahan!

    mehtäukko

    Liiallinen holhouskaan ei oikein miellytä , mutta onhan valtiovallalta kummallista politiikkaa sekin, että toisaalla tuetaan ja naapuritontilla on perälauta auki?!

    Potifar

    ”Jätkälle” Kemikaalit loppuvat kesken, kun näitä peltoja aletaan käsittelemään. Ja kohta on Haavisto porukoineen sinua ”hyväilemässä”.

    ”Mehtäukko” on holhouksen suhteen oikeassa, mutta enpä ole vielä kertaakaan kokenut, että minua metsäasioissa holhottaisi. Kyllä lailla joitakin asioita hyvä ohjata. Esim. metsä on sellainen, sillä kyseessä on kuitenkin köyhän kansan ainut luonnonvara.

    Ohjaahan kaivoslakikin asioita – tosin niin, että sen luonnovaraosuuden – voi luovuttaa muiden (valtioiden) hyödynnettäväksi!

    Mutta tuo, mitä ”mehtäukko” sanoo tuosta tukemisesta ja perälaudasta on koko kuva tästä ”tyhmästä, ”Nokian ryssineestä”, suomalaisesta kansasta”

    Ruotsissa ei ”Kemeratukia” tunneta. Jokainen vastaa omaisuudestaan ilman yhteiskunnan tukea. Olen itsekin tuon linjan kannattaja.

    Suurinpiin hankkeisiin olen tuen hakenut, mutta hehtaarin perkauksen hoidan kyllä ilman tukia. En ala lappusia täyttämään. Siinä ajassa on se hehtaari jo hoidettu.

    Juuri tuli uutisssa ”asiantuntijalausunto”, että Suomen metsät voivat kasvaa vuodessa jopa 150 milj.mottia vuodessa – hyvän metsänhoidon ansiosta. (hiilinielu-/päästökeskustelu)

    Tänään uutisia EU:sta?

     

     

    Rane2

    ”Jokainen vastaa omaisuudestaan ilman yhteiskunnan tukea. Olen itsekin tuon linjan kannattaja.Suurinpiin hankkeisiin olen tuen hakenut…”

    OK.

    jees h-valta

    Rane2:n lnjoilla. Silloin kun sopimuskumppani selkeästi suosittaa haetaan tuet pois. Muuten ei niiden kaas kohkata.

    Jovain

    Tuki on tarpeellinen monestakin syystä. Sillä aktivoidaan nuori metsä alkuun. Tilanne voisi olla paljon huonompi, jos tukea ei myönnettäisi. Tuki on tarpeellinen myös puuhuollon kannalta, hakkuut voidaan ohjata avohakkuille. On tarpeellinen myös metsänomistajien kannalta, mutta ei välttämättä metsänomistajan lähtökohdista.

    Muuttaisiko tuen puute metsänkäsittelytapoja peitteiseen suuntaan, josta tukea ei makseta. Tuskin kuitenkaan tuen puute, eiköhän ne esteet ole toisaalla. Puun ja korjuun hinnassa ja monopolin ohjauksessa, ettei peitteinen pääse yleistymään, ainakaan metsänomistajien toimesta.

    mehtäukko

    Selkeintä olisi kun koko tukijärjestelmä lakkautettaisiin. Ja kaikista kiireellisin olisi nuo nmh-tyyppiset silmänlumeet, joissa sellufirmat painavat yleisen kantohintatason tuella keplotellen.

    Jk ei ratkaise kuin pienipiirteisesti ja kun ”harrastukselle” maksaja löytyy.Olikohan S Valkosen kynästä,että jk EI sovellu juurikääpä-alueille eikä sulan maan korjuuseen. Siinä sitä vasta ne mahot heinäpellot lisääntyvät.

    Taviokuurna

    Ihmettelen ettei valtion talouden tarkastusvirasto puutu menoon; esimerkiksi kemeran tukea saaneista metsäteistä ruokottaman iso osa kiireellisen hoidon tarpeessa…olisi juuri nytkin kiva jos olisi huolta pidetty….ja tehottomiin kemerataimikonhoitoihin annetaan sitten riukuvaiheessa energiakemeraa ja moton kuljettajaa ottaa pannuun yrittää koota motteja (=n. 1000 litraa) 15-35 litran raipoista ja jäljen pitäisi olla vielä priimaa ja havukannot sivelty laholääkkeellä…

    Etevien metsänomistajien ajoissa taimen ympäri tai lp:n kantoon ruuttaama torjunta-aine tepsii…Olen vakuuttunut, että itse metsätöihin kykenevät osaavat ja ahkerat pärjäävät jatkossakin, ihmettelen, miksi niinkin vähän tiloja tulee myyntiin, jos kaiken teetät vieraalla ei bisnes kuki, vattu ja kastikka kyllä–

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 133)