Keskustelut Puukauppa Hakkuu naapurin puolelta

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 191)
  • Hakkuu naapurin puolelta

    Hakkuu ulottui  MHYn toimesta väärin rajatun leimikon takia naapurin puolelle. Kauppa tehtiin MHY,n valtakirjakaupalla. Asia selvisi vasta vuosien kuluttua. Millä perusteella naapurille korvataan puut? Korvauksen suorittanee myyjä vaikka kauppa tehtiin MHY.n valtakirjalla. Pitääkö korvaukseen sisältää myös korko kuluneelta ajalta, ja jos pitää, niin mitä korkokantaa käytetään? Inlaatioprosenttiako?

    Nimimerkki neuvoista kiitollinen.

     

  • kmo kmo

    Mettömakuri; ”Raivasin gps mukaan rajalinjaan asti ja metsänomistaja oli aiemmin merkinnyt muovipusseilla rajalinjan omasta mielestään oikeaan paikkaan, arvatkaapa  oliko metsuri vai kaupunlais rouva  oikeassa.”

    Mitenpäin meni, raivasitko myös merkkaamatonta aluetta, vai lopetitko raivauksen ennen muovipussilinjaa?

    mehtäukko

    Tuo Puukin trauma väite on taas sitä jotain! Luuletko sinä tosissaan, että myhistyksenkään toiminta hymistyksillä korjaantuu? On kummallista asennetta että jalostavasta puuteollisuudesta höyhötetään pienimmästäkin virheestä. Nyt tässäkin ketjussa kyse on mhy:n valtakirjalla tekemästä toilauksesta joissa ”kommenteissa ei pitäisi olla mukana”..!

    Aimo Jortikka

    Aikoinaan yhdellä mhy:n toimihenkilöllä oli tapana leimikoita tehdessään jättää rajojen lähelle aina noin 10-20m leveä käsittelemätön alue, ikäänkuin varmuuden maksimoimiseksi ettei varmasti mene väärälle puolelle. Teki kyllä vuosia ja vuosikymmeniä myöhemmin rajojen löytämisen vieläkin vaikeammaksi, ja saatettiin kuvitella ja on hämännyt vielä nykyäänkin kun oudommat on rajaa etsinyt siitä mistä on aikoinaan hakattu. Ne joille tämä perimätieto on siirtynyt on osanut asian kyllä huomioida.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Laitoin tämän ketjun FB-ryhmään näkyviin. Jospa sieltä tulisi kokemusperäistä tietoa asiasta.

    Tilley

    Marjametsä: GPS:llä pyykit saataisiin tosiaan sentintarkasti oikeaan paikkaan, mutta valitettavasti ilman virallista maanmittaustoimitusta rajapyykkejä ei voi siirrellä vaikka ne olisikin maastossa laitettu ”virheelliseen” paikkaan. Maastossa alkuperäisessä paikassa olevat pyykit ovat aina ”oikeassa” paikassa, vaikka alkuperäinen maanmittari olisikin tehnyt jonkun pienen virheen sitä laittaessa.

    Tämä kaipaisi ehkä jonkinlaista lakimuutosta, sillä gps tietyllä tavalla mullisti maanmittausalan, kun maanmittarien isoilla antenneilla varustetuilla GPS-laitteilla mittaamalla kolmijalan päällä jonkin aikaa saadaan mittaus tehtyä uskomattoman tarkasti ja sidottua maapallon pintaan. Käsilaitteiden, puhumattakaan puhelimien tai motojen GPS-tarkkuudesta ei voi puhua samana päivänäkään verrattuna niihin, näihin liikaa luottamalla voi tulla näitä ongelmia mistä ketjussa puhuttu.

    akkli

    Mielenkiintoinen keskustelu menossa .Rajalinjan ylitys osuuskuntaisella firmalla maalleni vaikka kuinka nauhaa rajalla-aukkoa hakkasi pimeällä ja 2-3 metriä rajalinjan  takaa otti harventaen puita pois maaltani.Naapurin metsässä mhy:n urakoitsija hakkasi aukkoa ja otti puita naapurin puolelta-tosin epäili itse rajan ylitystä.Mhyn valtakirjakaupassa ei oltu nauhoitettu leimikolla aukkoa ,eikä harvennusta.kaakkois-suomessa eräs mhy ei nauhoita leimikoita vai kohdistuuko vain aluevastaavan työskentelyyn en tiedä.leimikko kartatkin  tehdään mk:n metsänkäyttöilmoitus kartan päälle,missä näkyy kaikki metsäkäyttöilmoitukset(naapurit),julkinen kartta.Mhyn toiminta on tänäpäivänä karttaohjelmien osalta paljon firmoja jäljessä.Kylillä mhyn autoilija vei puita rekkakuorman omin luvin reilu 2 kilometriä väärästä varastosta.Eli rajatut leimikot -hakkuu ylitys huolimattomuutta-nauhoittamattomat  ylitykset normi hommaa…….

    Kuitupuunkasvattaja

    Tilley kirjoitti:

    ”Tämä kaipaisi ehkä jonkinlaista lakimuutosta, sillä gps tietyllä tavalla mullisti maanmittausalan, kun maanmittarien isoilla antenneilla varustetuilla GPS-laitteilla mittaamalla kolmijalan päällä jonkin aikaa saadaan mittaus tehtyä uskomattoman tarkasti ja sidottua maapallon pintaan.”

    Jotenkin voisi lainsäädäntö toki tulla GPS-aikaan, mutta entä sitten kun MML kiinteistörekisterikartta on väärässä? Eli kahdessa paikassa on ollut jo tilanne, että on huomattu virhe kiinteistönmuodostuksessa (kartassa rajat) ja nyt virheet on korjattu ja rajat ovat uudessa paikassa. Pyykit ovat kyllä edelleenkin osin hukassa, koska maastotöitä ei ole tehty kaikille pyykeille.

    Käynnissä oleva Pyykkijahti yrittää löytää ratkaisua joukkoistamalla epämääräisten pyykkien paikat. Sekin on yksi apuväline eikä tarvita hitaita lainmuutoksia.

    Sulli

    Ei se paikalleen mittaaminen olekaan ongelma, vaan se kuka sanoo missä sen pyykin kuuluu olla. Siksi useimmiten määräävä on se maastossa oleva pyykki, jos ei muuta jakokartoista tms ilmene. Meillä päin on paljon pyykkejä jotka on asetettu pari sataa vuotta sitten isojaossa.

    akkli

    Pyykkien lisäksi yhtä pyhiä ovat viisarikivet,viiskivet,suuntakivet,miksi niitä missä kutsutaankin,pitemmillä rajalinjoilla.Nuoremmalle sukupolvelvelle ,ainakin naapureille tuntui  asia olevan  tuntematon-eli oppitunti niistä oli paikallaan.Kaikki tosivanhat viiskivet eivät taida löytyä maanmittauslaitoksen kartoistakaan vaikka ovat maastossa. Rajalinjat auki ja pyykit ,viiskivet merkaten ,niin pysyköön jokainen maillaan

    AMMATTIMIES AMMATTIMIES

    TÄÄLÄNKIN PÄINKIN ONKIN,MONIT KERTAT VAIKIA NE,PALSTAN RAJAT LÖYTÄÄ KUIN.ON RAJAN MERKIT KATONTUT,AIKOJA SITEN SEKÄN E1 OLE,RAJAN LINJASTAN TIETONKAAN.MONIT KERTAT MENEE PALION,YLIN MÄÄRÄSTÄN AIKAA SEKÄN.URAKALA KUIN,PAINETAAN SEKÄN,KUIN TAKSAT ON KIRETÄ NIIN,TILANTE VOI OLTA KOVIN HANKALA.SEKÄN ON TÄÄLÄNKIN PÄINKIN,RAJAN RIITAT KOVIN,YLESIÄ MUISTAN KUINKAN.ON PITÄNTYT JÄTÄÄ PALSTA,KESKEN KUIN ISÄNTÄT ON,RIITENLYT RAJAN PAIKASTAN.MENI TALVIN YLIN KUNTES,PÄÄSIN JATKAMAN OLI KÄYNTYT,MAAN MITARI PAIKAN PÄÄLÄN VAIN.TILANTE E1 KIUTENKAN VIELÄN,TYYTYNTÄTYT TOISTAN ISÄNTÄÄ.MINÄKIN SIINÄ JOUTUIN IKÄVÄÄN,VÄLIN KÄTEN VAIKAN EN,OLTUT SUUTAN AVANTUT.EN TIETÄN TULEEKON,ENÄÄN TYÖN MAITAN NIILTÄN TILUSKILTAN.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 191)