Keskustelut Puukauppa Hakkuu naapurin puolelta

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 191)
  • Hakkuu naapurin puolelta

    Hakkuu ulottui  MHYn toimesta väärin rajatun leimikon takia naapurin puolelle. Kauppa tehtiin MHY,n valtakirjakaupalla. Asia selvisi vasta vuosien kuluttua. Millä perusteella naapurille korvataan puut? Korvauksen suorittanee myyjä vaikka kauppa tehtiin MHY.n valtakirjalla. Pitääkö korvaukseen sisältää myös korko kuluneelta ajalta, ja jos pitää, niin mitä korkokantaa käytetään? Inlaatioprosenttiako?

    Nimimerkki neuvoista kiitollinen.

     

  • Visakallo

    GPS:n mukaan tehdään, mutta nauhat laitetaan silti ainakin meilläpäin. Toista se on siellä miljonäärien metsissä Tolopaisen laulumailla!

    Rane

    Sotkamossa meni mhy:n hakkuu Ranen pikkuisen muranottopalstan kulman yli.En sitä heti huomannut mutta korvaus puista sovittiin ja maksettiin ihan reilusti.Ongelma syntyi siitä että naapuripalsta oli äestetty mhy:n työnä seuraavana kesänä ja kulmapyykki oli hävinnyt.Pyykkiä etsittiin MHY:n neuvojan kanssa mutta ei löydetty.Neuvoja ja toiminnanjohtaja myönsivät ensin että hehän sen ovat hävittäneet mutta myöhemmin toiminnanjohtaja muutti mielensä.

    Pyykki jäi minun tappioksi ja mhy-maksun lopettaminen säästöksi.

    Tolopainen

    Yhtiöille tulee halvemmaksi jättää leimikot nauhoittamatta ja maksaa vahingonkorvaukset. Paljon enemmän noita ylityksiä tehdään kuviorajoissa. Jos lähdetään mittaamaan maastoon yksikään hakkuu ei mene kartan kuviorajojen mukaan.

    Visakallo

    Onko täällä ketään, jonka oman puolen hakkuu olisi joskus mennyt naapurin puolelle? Aloittajan tekstistä ei oikein selvinnyt, mitenpäin siinä oli käynyt.

    Rane

    Ranen tapauksessa puista korvauksen maksoi Mhy.En tiedä laskuttivatko puunmyyjää,todennäköisesti ei koska kun puhuin hänen kanssaan puhelimessa niin hän ei maininnut siitä mitään.

    Sulli

    Ei ole hakkuu mennyt naapurin puolelle, mutta taimikkoa olen raivannut. En lähettänyt laskua.

    Nuakka

    Pieniä rajaloukkauksia sattunut, joskus meidän hakkuu vienyt naapurilta lepän, annoin kaataa korvaukseksi lepän meidän puolelta. Taimikoita raivattu yli rajojen puolin ja toisin, yleendä olisi saanut jatkaa pidemmällekin vaikka ilman lupaa? Viimeksi vähän isompi koukkaus, saatiin kasettikuorma mursketta korvaukseksi. Raja oli nauhoitettu, gepsin ajojälki kulki nätisti rajan suuntaisesti mutta jostain syystä oli pitänyt koukkia puomi suorana yli rajan muutaman kymmenen metrin matka

     

    isaskar keturi

    Pahoittelen aikaisempaa kolminkertaista kirjausta, kun sivut ilmoitti duplikaatista ja kommentti ei näyttänyt tallentuvan.

    Siitä veronalaisuudesta on verottajan selkeät ohjeet

    ”Jos vahingon- tai vakuutuskorvauksella korvataan elinkeinotoiminnan tai maatalouden tulolähteeseen kuuluvalle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja taikka korvaus muuten saadaan elinkeinotoiminnan tai maatalouden tulon sijaan, vahingonkorvaus on kyseisen tulolähteen yritystuloa (laki elinkeinotulon verottamisesta 5 § ja 50 § sekä maatilatalouden tuloverolaki 5 §).”

    ”Veronalaisen pääomatulon sijaan saatu vahingonkorvaus on veronalaista pääomatuloa.”

    Omaisuuteen kohdistuvat vahingon- ja vakuutuskorvaukset – vero.fi

    Teufelin Zumi

    Hakkuu naapurin puolella on puhtaasti kepujen aikaan saannoksia. Maataloustuki on elatusmaksu josta ei ole oikeuden päästöstä, jonkin sortin käki-toimintaa siis.

    Puu Hastelija

    Jos korvaus vakuutuksista, niin ei sisällä alveja. Jo korvaus yhtiön tms kautta,  niin sen mukaan, kuin korvaus on eritelty. Yksityistalouden korvaukset puhtaana käteen, elinkeino kuten edellä esitetty.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 191)