Keskustelut Puukauppa Hakkuu naapurin puolelta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 191)
  • Hakkuu naapurin puolelta

    Hakkuu ulottui  MHYn toimesta väärin rajatun leimikon takia naapurin puolelle. Kauppa tehtiin MHY,n valtakirjakaupalla. Asia selvisi vasta vuosien kuluttua. Millä perusteella naapurille korvataan puut? Korvauksen suorittanee myyjä vaikka kauppa tehtiin MHY.n valtakirjalla. Pitääkö korvaukseen sisältää myös korko kuluneelta ajalta, ja jos pitää, niin mitä korkokantaa käytetään? Inlaatioprosenttiako?

    Nimimerkki neuvoista kiitollinen.

     

  • Metsuri motokuski

    Asia taitaa mennä niin että rajalinjan auki pitämisestä vastaa maanomistaja.  Jos rajalinjan on epäselvä eikä selkeästi maastoon merkitty niin rajalinjan nauhoitus tehdään karttaan merkityn rajalinjan mukaan. Jos tämä ei kelpaa niin rajalinjan täytyy tarkistaa maamittarin toimesta.  Ostajalle ei kuulu maamittarin rajankäynti vaan se on omistajien ja naapureiden välinen asia. Korvausvelvollisuutta käsitellään viime kädessä oikeudessa ja siinä määritetään tuottamuksen aste. Yleensä ostaja suostuu vapaaehtoiseen korvaukseen joka vaihtelee yhtiöittäin. Joskus se on käypä puusto arvo, joskus myös odotusarvo. Vahingonkorvaus vanhenee 10 vuodessa. Loppujen lopuksi jos oikeuteen päädytään niin asia tarkastellaan myös siinä näkökulmassa onko raja ollut selvästi maastoon merkitty. Jos näin ei ole niin korvaus voi jäädä pelkän vahingon suuruiseksi.  Työnantajilla on vastuuvakuutus työntekijöiden virheitä varten ja lopulta sieltä vahinko maksetaan jos työntekijä todetaan syylliseksi vahinkoon.

    mehtäukko

    ” Vastaa myyjän puolesta..”

    Kuinka näitä asioita oikein käsitellään ja käsitetään?

    Puuki

    Jos rajalinjaa ei voi tarkemmin selvittää maastossa ,niin mo vastaa siitä loppupeleissä. Tosin nykyään on koneissa gepsit mutta eihän nekään kovin tarkkoja ole.  Kannattaa korjuussakin toimia varman päälle yleensä.     Valtakirjalla toimiminen tarkoittaa sitä mitä siellä valtakirjassa milloinkin kerrotaan.

    Eri asia on jos korjuuoik. omistaja hakkuuttaa/moto hakkaa liian ison alueen mo:n leimikosta omin lupinsa.        2.kert. korvausta ko tapauksessa ei yleensä ole merkitty kauppakirjaan mutta monilla ostajilla on vakiintunut tapa korvata ylimääräisinä hakatut puut sen mukaan koska hakkuusopimus on tehty eri alueen puista.

    mehtäukko

    Pysytään nyt aloituksen tapauksen tyypissä.

    Väittääkö joku, että kun rajalinja ON tukossa, myhistyksellä on valtakirjan valtuutuksella oikeus tehdä tehtäviä, joista valtuuttaja onkin vastuussa?

    Puuki

    Ei väitä ellet sinä itse väitä .  Valtakirjaan ja siihen mitä sen allekirjoittaminen  tarkoittaa kannattaa tietysti tutustua.

    mehtäukko

    Näinkös päin tämä nyt kääntyikin!

    mehtäukko

    Moneen keskusteluun näköjään löytyy tuo Jovain -syndrooma..!

    oksapuu

    Vahinkoja sattuu itsekullekin, on varmaan mehtäukollakin kokemusta asiasta…

    Olisi varmaan fiksua ottaa naapuriin yhteyttä jos rajalinja on hakusessa, ei tarvitse sitten jälkikäteen selvitellä.

    Visakallo

    oksapuu: ”Vastaava omakohtainen kokemus, naapurin hakkuu lipsahti pari ajouraa omalle puolelle…”

    Tuo kuulostaa jo aika hurjalta. Mitä siinä oli tapahtunut, oliko rajalinjassa mutka jota ei oltukaan huomattu? Oliko kukaan käyttänyt gepsiä missään vaiheessa? Oliko väärältä puolelta hakattu puumäärä kuinka suuri?

    mehtäukko

    Ei ole nyt kysymys, ettei vahinkoja satu itse kullekin.

    Aloituksen aihe. Lukutaito ja sen ymmärrys.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 191)