Keskustelut Puukauppa Hakkuu naapurin puolelta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 191)
  • Hakkuu naapurin puolelta

    Hakkuu ulottui  MHYn toimesta väärin rajatun leimikon takia naapurin puolelle. Kauppa tehtiin MHY,n valtakirjakaupalla. Asia selvisi vasta vuosien kuluttua. Millä perusteella naapurille korvataan puut? Korvauksen suorittanee myyjä vaikka kauppa tehtiin MHY.n valtakirjalla. Pitääkö korvaukseen sisältää myös korko kuluneelta ajalta, ja jos pitää, niin mitä korkokantaa käytetään? Inlaatioprosenttiako?

    Nimimerkki neuvoista kiitollinen.

     

  • mehtäukko

    Ettäkö myhistys voi valtakirjallaan kierrätellä leimikon rajat naapurin puolella miten huvittaa, ilmoittaa sen perusteella puumäärä-arviot karttoineen. Ja hakkuu-oikeuden omistaja vaikka isäntä sitten itse tai korjuufirma on toilauksesta vastuussa..?!

    Metsänmies

    Ei aivan näin, kuten mehtäukko kyselee.Jos homma on täysin tahallista ,tilanne tieteenkin muuttuu. Tuossa tilanteessa hakkuuoikeuden omistaja voi vetää jatkossa MHY:n käräjille ja homma etenee sitä kautta.Tottakai myös vahinkotapauksessa, mutta  lähtökohta on, että hakkuuoikeuden omistaja on vastuussa. Jos isäntä on hakkuuoikeuden omistaja, olettaisi hänen tietävän rajansa. Jos korjuufirma on eri, kuin ostofirma, ei korjaaja ole niin suuressa vastuussa, kuin ostaja. Tietysti kaikilla osapuolilla täytyisi olla myös jonkinlaista järjenvaloa päässä.

    mehtäukko

    Sopii epäillä tuota yhtälöä. Kun myhistys on valtakirjalla asialla, eikö ole lähes samantekevää korvaussuhteen, onko rajaukset tehty ammattitaidottomasti, huolimattomasti tai väärin muuten vain. Omista toimistaanko eivät ole itse vastuussa?

    isaskar keturi

    Niin se vaan on. Vaikka kaveri kuinka viittilöisi, että anna tulla vaan, niin kyllä se päälleajaja vastuussa on.

    Sellainen kuriositeetti, että mikään ei oikeuta moninkertaisiin maksuihin. Kun vahingon kärsijä on muu kuin sopijapuoli, homma menee täysin vahingonkorvauslain mukaan. Puukauppasopimuksissa on ehtoja, että sovitun alueen ulkopuolisesta hakkuusta hakkuuoikeuden haltija korvaa ”tuplahinnan”- Tämä koskee siis vain sopijapuolia.

    Itse olen tyytynyt siihen, kun joku kohtuullinen korvaus tulee eli sellainen molemmille sopiva pyöreä summa. Sehän on sitten myös puukauppatuloa alveineen.

    isaskar keturi

    Kun vahingon kärsijä on joku muu kuin sopijapuoli, korvaukset menee täysin vahingonkorvauslain mukaan – mikään ei oikeuta moninkertaisiin maksuihin. Puukauppasopimuksissa on usein ehtoja, että sovitun alueen ulkopuolisesta hakkuusta hakkuuoikeuden haltija korvaa ”tuplahinnan”- Tämä koskee siis vain puukaupan sopijapuolia.

    Itse olen tyytynyt siihen, että joku kohtuullinen korvaus tulee eli sellainen molemmille sopiva pyöreä summa. Se on sitten puukauppatuloa ja pitää muistaa alv.

    isaskar keturi

    Sellainen fakta, että mikään ei oikeuta moninkertaisiin maksuihin. Kun vahingon kärsijä on muu kuin sopijapuoli, homma menee täysin vahingonkorvauslain mukaan. Puukauppasopimuksissa on ehtoja, että sovitun alueen ulkopuolisesta hakkuusta hakkuuoikeuden haltija korvaa ”tuplahinnan”- Tämä koskee siis vain sopijapuolia.

    Itse olen tyytynyt siihen, kun joku kohtuullinen korvaus tulee eli sellainen molemmille sopiva pyöreä summa. Sehän on sitten myös puukauppatuloa ja alv-velvollisen tulee muistaa alv.

    Tolopainen Tolopainen

    Ei ole puukauppatuloa, vaan vahingonkorvaus.

    Puuki

    Jos leimikon rajoja ei ole mahdollista varmasti selvittää (tilojen rajat tukossa) ,niin rajauksen (leimikon) tekijä laittaa siitä maininnan leimausselostukseen (ennen tehtiin semmonen) . Vastuu oikeasta rajauksesta hakkuun aikaan jää leimikon korjaajan ja myyjän väliseksi.

    mehtäukko

    Aloituksen lähtökohta..”mhy:n toimesta…valtakirjakaupalla..” Eli myhistys on valtuutettu tekemään mo:n puolesta toimenpiteitä…

    En usko ”tällä syömisellä” tuollaista porsastelun laillisuutta.

    Puuki

    Valtakirjalla toimiva vastaa myyjän puolesta koska valtakirja.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 191)