Keskustelut Puukauppa Hakkuu naapurin puolelta

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 191)
  • Hakkuu naapurin puolelta

    Hakkuu ulottui  MHYn toimesta väärin rajatun leimikon takia naapurin puolelle. Kauppa tehtiin MHY,n valtakirjakaupalla. Asia selvisi vasta vuosien kuluttua. Millä perusteella naapurille korvataan puut? Korvauksen suorittanee myyjä vaikka kauppa tehtiin MHY.n valtakirjalla. Pitääkö korvaukseen sisältää myös korko kuluneelta ajalta, ja jos pitää, niin mitä korkokantaa käytetään? Inlaatioprosenttiako?

    Nimimerkki neuvoista kiitollinen.

     

  • Visakallo

    Tässä asiassa Petkeles ja Visakallo ovat tehty samasta puusta!

    A.Jalkanen

    Eikös se vahingonkärsijä kerro minkä korvauksen haluaa. Väärältä puolelta kaadettujen puiden arvo pitää määrittää. Sen voi tehdä mhy? Hakkuuoikeuden haltija korvaa normaalisti hakkuissa tekemänsä virheet, mutta gubben tapauksessa jompi kumpi rajanaapuri on ilmeisesti saanut rahat naapurinkin puista, joten ne menevät hänen puutilistään plus viivästyskorot. Vai miten?

    nuori isäntä

    Vielä noista rajalinjoista. Digitoidut rajalinjat eivät ole virallisia. Ne ovat tehty ilmakuvista ja muita kuvia/tietoja yhdistelemällä. Sisältävät vielä kuulemma paljon virheitä. GPS taas pohjautuu näihin digitaalisiin tietoihin. Virallinen raja selviää tilan muodostumisen rajakäyntikartoista ja muista dokumenteista. Myös niiden pyykkien paikat löytyvät em. asiakirjoista. Pyykithän eivät läheskään aina ole rajalla tai kulmassa. Rajakäyntikartasta löytyy merkintä rajan pituudesta ja monesti + tai – merkintä joka tarkoittaa pyykin sijaintia kulmasta tai rajasta.

    Lisäksi moni pyykki on digitoitu tarkkuusstatuksella 4m. Ne mitkä ovat uusisilla käynneillä tarkistettu ja niistä gps otettu ovat tarkkuudella muutama sentti.

    Ola_Pallonivel

    Ja jos ei muuta keksi, niin tekee rikosilmoituksen. Tuossa referenssiä muistin virkistämiseksi:

    http://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lehdet-mysteerimetsuri-iski-lempaalassa-minne-havisi-30-000-euron-koivut/8269710

    mehtäukko

    ”…eikös ML maksa puut kun kerta ne saikin…” Siis myhistys harhautti rajauksella miten sattui ja valtuutettuna. Hakkaaja luotti pinta-alaan ja määrään…!?

    Puuki

    Se menee (tai pitäisi mennä) niin, että leimikon tekijän kuuluu laittaa leimausselostukseen merkintä epäselvästä rajalinjasta, jos semmonen on olemassa.   Sitten mo vastaa rajalinjan etsimisestä yhdessä leimikon ostajan kanssa tai miten milloinkin mo:n kanssa  on sovittu.    Jos korjuun tekijäpuoli luottaa esim. koneen gps:ään ,niin vastuu on sitten heillä.

    Metsuri motokuski

    Tuo on juuri noin kuin nuori Isäntä kirjoitti. Sen vielä tarkentaisin että GPS ei pohjaudu näihin digitaalisiin tietoihin vaan GPS näyttää vaan paikan ja gps: n pohjalla oleva karttapohja perustuu digiaineistoon. Se karttapohja ei todellakaan ole aina oikea rajalinjan paikka. Sen vuoksi onkin tärkeää pitää ne rajalinjan auki ja vaikka aurausviitoilla merkitä sieltä täältä rajalinjan paikka. Varsinkin silloin kun rajalinja mutkittelee eikä ole selvää kiintopistettä kuten oja tai pelto ja jne.

    mehtäukko

    Vaikuttaako tämä nyt siltä, että oli raja millä mutkilla hyvänsä ja kuinka epäselvä, myhistyksellä on oikeus tehdä valtuutettu työnsä ilman vastuuta oikeellisuudesta?

    Visakallo

    Isännän kannattaa pitää asiassa puolensa, koska hänellä on kaksinkertainen valtuutus olemassa. Ei kestä mhy:n eikä metsäyhtiön maine alkaa periä isännältä rahoja jäkikäteen. Hoitakoon asian keskenään.

    Metsäkupsa

    Usein näissä naapurin puolelta tapahtuneissa hakkuissa ei ole isoista puumääristä kysymys, joten ei korvaamisen luulisi olevan ylivoimaista. Tässäkin tapauksessa olisi selvintä, että hakkaaja ja mhy valvojana maksaisivat puoliksi vahingon. Olisikohan julkisuudesta asiasta apua, silloin taitaisi alkaa tapahtua. Visa edellä tuo esiin mainehaitan, joten kirjoitus vaikkapa Maaseudun Tulevaisuuteen ja juttuvinkki Metsälehdelle uskoakseni auttaisi kysyjän ongelman ratkaisun löytymiseen pallottelun sijaan.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 191)