Keskustelut Puukauppa Hakkusopimus vedos

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Hakkusopimus vedos

    Hakkuusopimuksessa on kohta jossa sanotaan että ostaja saa kuljettaa puutavaran ennen mittausasiakirjan laatimista.
    Puumäärät on todettava viimeistään 1 kk kuluessa korjuuajan päättymisestä

    Miten siinä tapauksessa voidaa valvoa hakkuun toteutuminen sopimuksen mukaan.

    Vastaus ei mitenkään.

    Varsinkaan MHY:n valtakirjakaupoilla joissa valvonta tapahtuu kynällä’ ja paperilla toimistotyönä.

  • jees h-valta

    Suorittava oikeassa ainakin Metsään.fi:n tietojen virhemahdollisuudesta. En tiedä onko omiani laserkeilattu vai mitä mutta aika täysin susia eräiden palstojen tiedot. Tuosta räikein taisi olla ylispuustoinen kuvio jossa samassa on myös metsitettyä peltoheittoa. Alalla oli heidän tulkitsemanaan vain yksi kuutio kuusi ja mäntytukkia niissä ylispuissa. Mäntyjä kasvaa koko alalla lähes kolmekymmentä kappaletta ja jokainen järeydeltään vähintään 500-600 litrainen. Kuusia tukkikoossa löytyy vähintään myös parikymmentä.
    Suoraa komeaa puutavaraa. Niin männyt kuin kuusetkin.
    Kaiken huipuksi nämä ylispuut ovat vain siellä täällä pieninä ryhminä ja aluspuustona on istutettu hybridihaavikko. Siellä se oli alustaimikoltaan merkattu mäntytaimikoksi metsäosiltaan. Peltoheiton osalta haavikko oli kyllä merkattu mutta metsään ei heillä varmaan sitten usko riittänyt.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Jos on iso kauppa niin voisihan sen tehdä niinkin, että tekee välimittoja. Siis todetaan että tässä kasassa on nyt tuon alueen tukit ja tehdään niistä mittauspöytäkirja ja vapautetaan se kasa ajoon.

    Nämä etukäteisarviot ovat monesti juuri se ongelma, kun niihin luotetaan kuin pukki suuriin sarviinsa ja sitten puuta tuleekin vähemmän. Jostain kumman syystä toisinpäin olevaa virhettä ei noteerata ollenkaan.
    Jos itse pääsee paikalle, motolista päivittäin taskuun, niin siinä on määrän tarkistus. Katkonnan valvonta onkin sitten jo toinen juttu.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    abietis

    Kun kerroin että poiskuljetusehto on kohtuuton minun ja valvonnan kannalta, nuorehko ostajanalku naama punasena sanoi ettei voi tehdä kauppaa ja käveli.

    Teollisuudessa itsekin kauppaa tehneenä sanoisin että tämä oli se ”walk away” ehto.

    Ymmärrän kyllä puutavaran pilaantumisnäkokohdan ja määrämittaan hakatun puutavaran kohdistamisen tuotantoerille tehtailla.

    Lisäehto kuitenkin sanoo että mittausasiakirja toimitetaan vasta 1 kk kuluessa hakkuuajan päättymisestä.

    Siis yhtiöllä on mahdollisuus kaiken lisäksi vaikkapa kahden vuoden hakkuajalla toimia seuraavasti.

    Hakkuu ja poiskuljetus suoritetaan ensimmäisenä vuonna ja esim 13 kk kuluttua toimittaa mittausasiakirja ja maksaa loppusuoritus.

    Tämä kaikki sopimuksella jonka olisin joutunut allekirjoittamaan.

    Näillä kahdella lauseella vietäisiin totaalisesti puunmyyjältä mahdollisuus varmistua asioiden oikeellisuudesta.
    Kun vielä ostajaoppilas kielsi mototulosteen vaan sanoi että mitttausasiakirja toimitetaan ostajan järjestemästä.

    Eihän torillakaan ostaja tuo omaa vaakaa tai perunakappaa ja sano että minä olen ”ruunannut” nämä mittalaitteet.

    Kun kyselin millaisia kauppoja poju tekee niin keskikauppa oli 100-300 m3 ja minulla oli katkolla 2300 m3 yleisten teiden varressa, vieläpä kovalla maalla.

    jees h-valta

    Puukauppa kuten aika moni muukin kauppa on luottamuskauppaa ja aina ei kaikkia ehtoja saa itse sanella. Siihen on tyydyttävä jos meinaa kauppaa tehdä mutta aina on joukossamme änkyröitä joille ei mikään tavallinen järkitoimi käy. Ei niitten puunsaanti silti siihen tyssää.

    abietis

    Kumpikohan se on se änkyrä?

    Minä joka haluan sopimusta tehtäessä valvoa etujani vai yhtiö joka uhkailemalla vaatii ehtoja jotka estävät sopimuksen toteutumisen valvonnan.

    Kartellit ovat osoittaneet viimeisimmäksi että yhtiöissä ei tunneta reilua peliä.
    Vanhemmat metsänomistajat muistavat edellisen kartellikahakan joka kantoi nimeä ”savujako”.

    Asiat eivät noista päivistä ole muuttuneet miksikään.

    On silkkaa sinisilmäisyyttä tai suorastaan hölmöyttä luottaa suuryhtiöiden reiluun peliin.

    jees h-valta

    Teehän sitten kauppaa pienten yhtiöiden kaas. Huomaat aika äkkiä ketä maksaa ja ketä ei. Voi olla katkonta kohillaan. Ainakin maksupuolella.

    Timppa

    Tanelille. Minkä vuoksi sitä tukkipinoa pitäisi päästä tarkistamaan? Jos ongelmia on, niin sitten kuitupinossa liian hyvää tavaraa.

    Kyllä aina on rahat saanut noin kuukaudessa hakkuun päättymisestä. Joskus hakkuu on keskeytynyt pitemmäksi aikaa esim siksi, että koneet on viety myrskysavottaan. Silloin on tehty välitilitys. Siis maksettu hakatuista puista. Määräystä ei taida olla kauppakirjassa, mutta taitaa olla ”maan tapa”.

    Reima Ranta

    Kalliiksi tulee? Miksi? Perusteluja voi esittää suuntaan ja toiseen.

    Ei todellakaan ole metsänomistajan kannalta ongelmatonta, että ostaja suorittaa hakkuun. Intressit ovat varsin erilaiset, eikö totta.

    Olematta vainoharhainen, niin Niinistön komentti sopinee tähänkin. Kasakka ottaa sen, mikä on löyhässä kiinni.

    Metsäkulttuuri Suomessa on ollut kaikea muuta kuin metsänomistajamyönteinen. Kasakkoja on riittänyt ja omistajarakenne on antanut siihen oivan mahdollisuuden.

    Puun takaa

    Minkälainen metsänomistajarakenne olisi Reima Rannan mielestä hyvä?

    metsä-masa metsä-masa

    Tervehdys !

    Kyllä A Jalkanen on huomioiut oikeita asioita tarkastelussaan hakkuun kertymiä. Metsätaloussuunnitelman arviot, jos ne on tehty myös maastotyönä ja ammattilaisen toimesta niihin voi luottaa, antaa varmasti vertailupohjaa, mittaus tuloshan se ei ole.

    Motojen mittalaitteet,” yleisesti käytössä olevat ”, ja arvonsa tunteva kuljettaja ovt täysin luotettaviavia. Mitalaitteita on valmistettu ja testattu niin paljon, että mahdolliset puutteen on niistä korjattu jo aikoja sitten.

    Motollahan pidetään lokikirjaa edeltäneistä moto- otoksista tai sen voi pyytää tekemään leimikon aloitus vaiheessa keskiverto rungoista.
    Jos mieltä askarruttaa tai on uusi asia niin ainahan voi kääntyä tutun metsäsmmsttilaisen puoleen joka valaisee pulma kohtia.

    Puunostajat kyllä pitää omavalvontaa leimikkokohtaisesti ko. asioista.

    Motoyrittäjälle muodostuu palkka juuri samoista kiinnoista. Jos on kysymys pystykaupasta ja tavaralajimenetelmästä silloin voi yytää mototulosteet, tukkitaulukot ja kontrollitulosteet leimikosta.
    Tulosteet annetaan mielellään sahafirmoilta, koska se on todenperäinen ja on ilmaista p- rää heille.

    Ps. Jos suunnittelet tukkivaltaisen leimikon myyntiä juttele ko. asiat myös sahafirmojen kanssa !!!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)