Keskustelut Metsänhoito Hakkeen käyttö heinän torjunnassa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
  • Hakkeen käyttö heinän torjunnassa

    Terve,
    onko kukaan kokeillut torjua heinää ripottamalla haketta taimen ympärille istutuksen jälkeen. Eikös sen pitäisi aika mukavasti estää monta vuotta heinän kasvu, silti päästäisi veden läpi ja lopulta lahoaisi mullaksi. Sellaisella keskisuurella oksasilppurilla voisi vaikka vetää aikaisin keväällä mönkijän perässä ja silputa hukkapuuta taimien päälle.

    Erityisesti kun olemme perustamassa pientä joulukuusiviljelmää vanhalle peltoheitolla, joka kasvaa julmetusti heinää. Maanmuokkaus tekee niityn epätasaiseksi + kuitenkin kasvaa jo parin vuoden päästä heinää ja vattua täyttä häkää. Tämä haketus voisi pitää kuuset heinästä vapaana monta vuotta.

  • Pähkäilijä

    Miksei tomis, miellä on puutarhassa emäntä käyttänyt haketta jo vuosia, ehkä noin 5 cm kerros hoitaa homman. Tosin alla on suodatinkangas… Joten tuohon tarvinnee paksumman kerroksen.

    Siitähän haketta saa kun aukolla oksakasat silppuaa.

    Hiluxmetsuri

    Meillä tuo hakkeella peittely on ollut käytössä puutarhassa jo vuosia. Toimiihan se.

    Leevi Sytky

    Mitä jos laittaisi sanomalehtipaperia alle ja haketta painoksi?

    jees h-valta

    Onhan se myyrille mukavaa kun sanomalehti kuivaa liian kosteuden ja ruokana on vieressä juuristoa.

    6 m3

    Ryöstöretki ”Pahvi Paavolle”. Ilmaista materiaalia, maatuu parissa vuodessa. Hakekate päälle Ei sovellu kuivuuden aroille maille.
    Hakekate maltillinen, n. 5 cm, liian paksu kate pitää maan jäässä pitkään keväällä.
    Pienelle alalle helppo tehdä.

    Leevikin löytänyt ”jyvän”. Tuo konsti ollut käytössä jo kohta 20 vuotta.

    jees h-valta

    Mikä toimii puutarhassa ei aina välttämättä metsässä. Jo työläys aivan peeseestä ja haketta tarvitaan aivan mieletön määräkin.
    Vähän harrastepuuhastelun makua ja mikäpä ettei jossain metsästyssession välillä voi tarjota kanssatuholaisille reipasta puuhaa aivan ilmaiseksi.

    Tare

    Sellaiset sivut kuin ”Puuntuottaja, raha on paras metsäneuvoja”, heinäkuun teemassa perehdyttiin asiaan tarkasti, löytyy hakukoneella, hyvät asiantuntevat sivut mielestäni

    Pähkäilijä

    Miksi hake ei sovellu kuivuudesta kärsiville maille? 10 sentin hakekerros on hyvä eriste, sellainen jonka alta ei lumetkaan sula pöyhimättä…

    Tosin ei maa routaan jää joulukuusien ympäriltä kun haketta ei neliökaupalla levitetä ympärille mutta laskee se veden läpi ja ehkäiseen maan haihduttamista katkaisemalla auringonvalon matkan

    6 m3

    HOX.
    Tarkoitin pahvi/hake kate yhdistelmää!!!
    Kestää aikansa ennenkuin pahvi alkaa läpäisemään vettä!!!

    Gla

    Katteista on tehty aika perusteellisia tutkimuksia. Ne tai niistä kirjoitetut artikkelit kannattaa lukea ajatuksella. Esim. taimitassulla saatua hyötyä on verrattu tilanteeseen, jossa ei mitään torjuntaa tehdä. Tiedetäänhän, että ilman mitään torjuntaa tulos on yleensä kelvoton, joten tulos ei ole kovin kaksinen. Ylipäätään katelevyjen ajatuksen torppaa viimeistään menetelmän työläys. Levyjä vielä asettelisi, mutta kun ne pitää painottaakin. Mistä kivettömällä maalla edes kiviä löytää. Hake taas on määränsä takia kohtuuttoman työläs.

    Keksimättä taitaa vielä olla kelvollinen katemateriaali. Mutta ideariihi käyntiin vain! Menetelmissä on aina kehittämisen varaa. Ennakkoluulot pois, kokeilihan Matti Kärkkäinenkin soran ajattamista uudistusalalle mättäiden tekoa varten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)