Keskustelut Luonto Haitalliset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
  • Haitalliset

    Ennen tätä Korona puumia vaivasi joitakin kovasti maahamme tulleet ”haitalliset” kasvit.Muistaakseni Lupiini, Kurtturuusu ja Japanitatar olisivat sellaisia olleet.

    Mutta miten on tilanne nyt, onko jonkun rahapulassaan avohakanneen metsänpohjiin levinnyt näitä vieras lajikkeita? Tuskin.

  • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Jaa luetaanko Tuomipihlajakin vieraslajiksi? Kyllä sen taimia ainakin aitapensaaksi myydään koko ajan.

    Minäkin rivitaloasunnon pihan sillä rajasin 2006. Hyvin kasvaa ja yrittää kyllä levittäytyä, mutta uskoo siimaleikkuria hyvin. On kyllä kiva pensasaitana. Pitää vain sillointällöin katkoa vahvimmat rungot pois että uudet piiskat pääsee esiin. Sitten vain leikkuu johonkin 170cm korkeuteen joka vuosi. Senverran varovainen kuitenkin olen etten kyllä istuta Korpituvalle tuomipihlaja aitaa.

     

    Kyllähän Kanadan majava määrätyllä tavalla lainsuojaton onkin. Sitä saa metsästää vapaasti. Tosin Euroopan majavallekkin saa pyyntilupia ihan kunnolla.

     

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Tolopainen Tolopainen

    Nämä vieraslajit ovat tuulesta temmattu juttu. Suomessa ei ole mitään alkuperäistä lajia, kaikki ne ovat tänne joskus tulleet. Eikä kasvipeite pysy samana vaikka mitä tehtäisiin, se muuttuu kun ilmasto lämpenee. Jos voi valita lupiini tai paju, olkoon tienvarsilla sitten lupiinia, kun sitä ei enää poiskaan saada. Eikä saada mitään muutakaan ns. vieraslajia. Joutomaiden kasvillisuus on aivan erilaista kuin mitä se oli 50v sitten. Typpilaskeuma on rehevöittänyt maaperän ja ravinnevalumat vesistöt, paluuta entiseen ei ole.

    Gla Gla

    ”Nämä vieraslajit ovat tuulesta temmattu juttu. Suomessa ei ole mitään alkuperäistä lajia, kaikki ne ovat tänne joskus tulleet.”

    Tutustuhan ensin vieraslajin käsitteeseen. Kerran olen sen sinulle jo kertonut, nyt on kohteliasta selvittää itse jos olet unohtanut.

    jees h-valta

    Paluu entiseen riippuu laskeumasta. Kyllä se rehevöityminen vähenee kun typpi ilmasta vähenee.

    Teufelin Zumi

    Mille tasolle typen pitäisi mielestäsi vähentyä?

    Puuki

    Typpilaskeumaa taitaa tulla muutama kg/ha verran .   Typpipäästöt ilmaan on lisäksi vähentyneet -50-80-luvun päästöistä .   Esim. 02 khl:n kasvatusmännikkö kuluttaa typpeä muistaakseni n. 30-40 kg/ha/v.  Täystiheä lepikko lisää maaperän typpivarastoa n. 60-100 kg/ha/v.   CO2:n lisääntyminen ja keskilämpötilan nousu lisää kasvua paljon enemmän kuin typpilaskeuma.  Samalla  se CO2 lisää tietysti hiilen sitoutumistakin kasvustoon.

    Planter Planter

    Tämä haitallinen ”vieraslaji” on valitettavan yleinen. Kuvassa erään naisihmisen ”saalis” rannoilta, oma oli vähän pienempi. Paikoin tämä on yleisin muoviroska. Noita välitulppia on tietysti hieman hankala kerätä, mutta ainakin hylsyt voisi jättää heittämättä mereen. Luontoa kunnioittava eränkäyntikulttuuri on monilta muiltakin osin muisto vain.

    hylsyt

    Gla Gla

    Koskaan en ole mitään tuollaista nähnyt muualla kuin ampumaradalla. Mistä tuo löytö on peräisin? Eihän tuollaisessa vesistössä voi olla ainuttakaan sorsaa hengissä. Ellei sitten olla jossain fasaanitilan pellon reunassa.

    aegolius

    Tuo kuva ansaitsisi olla ihan omanaan lukijoiden kuvissa. Voisi saada paremman huomion siellä kuin tässä osana yhtä ketjua.

    Surullista. Tunnistan kuitenkin ilmiön. Puhutaan luonnosta, viihdytään luonnossa, harrastetaan luonnonläheisia harrastuksia, mutta ei välttämättä omissa käytännön toimissa kunnioiteta luontoa. Juhlapuheet ovat eri asia.

    Edit. Oliko ihan poimimalla poimittu vai kenties jonkin apuvälineen avulla? Kuinka pitkältä ajalta? Kuinka suurelta alueelta?

    Planter Planter

    Tuota kuvaa ei voi laittaa lukijoiden kuviin, kun ei ole itse otettu, se on kyllä pyörinyt twitterin meriroskaryhmässä, joka lienee parempi foorumi asialle kuin Metsälehti. Laitoinpa vaan tännekin, kun keskustelu oli ajatunut ihmisten meripäästöihin. En ole vastaavalla tavalla lajitellut rantamuovia, vaan kipannut koko säkillisen keräykseen. Erityisen paljon näitä on alueilla, joissa kyläraja on lähellä  rantaa, eli valtion merialueet helposti saavutettavissa. Siellä saa metsästää pelkällä metsästyskortilla, joten sodankäynti on ajoittain kovaa, kuten jätöksistä nähdään.

    roska1

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)