Keskustelut Luonto Haitalliset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)
  • Haitalliset

    Ennen tätä Korona puumia vaivasi joitakin kovasti maahamme tulleet ”haitalliset” kasvit.Muistaakseni Lupiini, Kurtturuusu ja Japanitatar olisivat sellaisia olleet.

    Mutta miten on tilanne nyt, onko jonkun rahapulassaan avohakanneen metsänpohjiin levinnyt näitä vieras lajikkeita? Tuskin.

  • isaskar keturi

    Jos ja ilmeisesti kun ilmastonmuutos etenee, voi hymy hyytyä näiden vieraslajien kanssa. Esimerkiksi Irlannissa ei tahdo rehevien laaksometsien (siis missä on metsät kasvaneet koko ajan) uudistaminen onnistua lainkaan alppiruusun vuoksi. Se pitää käytännössä nyhtää alueelta pois, jos aikoo saada metsän aikaiseksi.

    Scientist

    Tuomipihlaja näyttää paikoitellen leviävän metsiin etelä-Suomessa. Oikeastaan myös pioneerikasvi terttuselja (paskanmarja) on myös alunperin vieraslaji, mutta lienee tuotu Suomeen jo 1700-luvulla ? Leviää asutuilla seuduilla metsiin hakkuiden jälkeen.

    Per Ä Reikäs

    Miulla kymmeniä vuosia tuo tuomipihlaja ollut karun kari  kivisen maan mökki pihassa, se mihinkään leviä.

    PAJUT NE JOKAPAIKAS haitallisesti leviää ilman glykosaattia saatto hoitoa

    Visakallo

    Haapa ei taida olla vieraslaji, mutta koivikon sekaan se ei sovi. Kaikki katkotut koivut ovat nyt löytyneet raivauksella sieltä missä on yksikin haapa koivujen seassa.

    Per Ä Reikäs

    Marakatti vieköön jättipalsami Putin tyyliin puutttui, toisaalta tuo jo omalla metsä mökki tontilla hanskassa, se on kyllä helkatti moinen leviää, oikein pamahtaa, levitttäen siemeniään, jos yrittää heinäkuussa kitkeä.

    Sitäkään lajia pidä silti pelätä, omin käsin kitkien torjuttavissa.

    Laiskoilla voi toki ongelmia ilmetä

    Tolopainen

    Kurtturuusua oli ilmestynyt taimikkoon. Pitää olla paksut hanskat, jos aikoo kitkeä. Piikit on teräviä. Jättiputken torjunta kestänyt ja lähes 10v. Ehti tehdä siemeniä joskus kauan sitten ja uusia taimia nousee joka vuosi. En usko, että ilman glyfosaattia saa hävitettyä. Ei saa missään tapauksessa päästää tekemään siemeniä. Kukat pitää katkoa pois ja säkkiin,  antaa kuivua ja poltto.

    urbo

    haban ketjuun voisi lisätä ammattikalastajat jotka tyhjentää järvet kaikesta kalasta nuotillaan

    Naarasteeri

    Vanha laidunmaa kylän laidassa hakattiin aukoksi ja istutettiin rauduskoivun taimet. Siihen levisi jättipalsami parissa vuodessa, tiheä kasvusto. Maastossa oli kantoja, kivikkoa ja kuoppia – ei sitä saanut kunnolla edes niitettyä kitkemisestä nyt puhumattakaan, ja totesin ettei riitä aika eikä voimat moiseen vitsaukseen.

    Vaan annas olla.  Nyt on koivikko tuuhea ja tiheä kymmenvuotias. Palsamia on enää taimikon reunassa, josta kitken sitä pois. Tämä palsami ei näytä kasvavan metsän varjossa. Se lähtee kasvuun vasta sen verran myöhään kesällä että Suomen omat lajit ovat jo kasvussaan ja varjostavat palsamia. Jos ei niitä heinää pois niin palsami ei pääse kasvamaan.

    Talon ympäriltä olen poiminut lupiinin kukkia ennen kuin ne pääsevät siemeniä tekemään. Saa nähdä auttaako.

    Piinallinen laji on myös amerikanmajava. Odotan vesi kielellä että joku taho määrää sen lopetettavaksi vieraslajina . . .  sitä ennen pitää veljeillä pyssymiesten kanssa.

    Per Ä Reikäs

    Amerikanmajava? Nutrioko? Onko niitäkin vapaalla jalalla Suomessa?

    A.Jalkanen

    Ei nutria vaan kanadanmajava ja piisami. Lukekaa vieraslajit.fi sivustoa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)