Keskustelut Metsänhoito Haapakeskustelua lukijoiden kuvissa jos tahtoo osallistua?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 93)
  • Haapakeskustelua lukijoiden kuvissa jos tahtoo osallistua?

    Tuo kuvaosio vain poikii uutta niin taajaan että putoaa nopeasti alaspäin. Siksi muistutan että kurkkaa jos kiinnostaa kun minulta on näitä kuviakin aina silloin tällöin pyydetty.

  • jees h-valta

    Tuo hirvimaailma on aika ”harmaa vyöhyke” näissä kustannusvertailussa koska ainakin täällä Satakunnassa kaikki taimikot puulajista riippumatta pitäisi suojata riista-aidalla.
    Raivaus ei aivan hirveä kustannus kuitenkaan ole ja jotenkin olen ollut havaitsevinani että sitä kyllä tehdään myös muillakin puulajeilla.

    Metät kunnossa!

    Siivottiin tässä naapuripitäjässä hankintana edellistalvena yksi hoitamaton kuvio ja siitä tuli mm. 60 m3 haapapölliä. Grouppi maksoi haavasta juuri tuon 80 % havukuidun hinnasta. Energiaksi ilmeisesti meni.

    Korpituvan Taneli

    Kyllä se metsuri motokuskin linkki aukeaa, kun ottaa sen yhden välilyönnin siitä pois.
    Se näytti olevan Mikko Häyrysen Metsälehdelle 2005 kirjoittama artikkeli. Siinä ei ole mitään uutta, mutta siinä muistutetaan siitä että haapaa tuodaan Suomeen tällä hetkellä, kun omaa ei ole. Siis tuodaan kuitupuuksikin ja kaikkihan sahattuna ja höylättynä ostettu haapa on Virolaista.

    Tätä taustaa vasten ajatellen, pitää taas nostaa oikein hattua Jesselle, hän tekee uraa uurtavaa työtä haapoineen. Toinen asia on onko haavan kasvatus, kasvattajalle, kannattavaa. Kansantaloudellisesta näkökulmasta haavan lisääntyvä kasvatus olisi hyvinkin toivottavaa. Ei pidä unohtaa haavan merkitystä metsän puhdistajana, kun sitä viljellään pari kolme satoa, saastuneen kuusikon tilalla.

    Eli Harjavallassa kaikki on eri tavalla. Puulajikin sellainen että sen viljelijää ehkä vielä muistetaan prenikalla ja sitten myöhemmin patsaalla. Edelläkävijä ei välttämättä itse muuten kovin paljon hommasta hyödykkään, mutta saa nimensä historian kirjoihin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Ammatti Raivooja

    Hirviaidan tarkastuskierroksillekkään ei tuu paljoa hintaa kun ne suorittaa polkupyörällä.

    Visakallo

    Jos taas Jesse välttämättä haluat kuuseen verrata, niin kuusikon hoitokulut loppuvat jo kymmenen ikävuoden jälkeen, ja kuusi tuottaa kaksi kertaa harvennustulot + päätehakkuutulot samassa ajassa kuin haavan kolme kierrosta.
    Ei tämä nyt niin kovin monimutkaista matematiikkaa sentään ole!

    A.Jalkanen

    Aivan oikein Taneli: jos kyseessä sattuu olemaan juurikääpäkohde, saastuneen maan puhdistuminen parantaa haavan kasvatuksen kannattavuutta. Ja toivottavasti löytyy muitakin loppukäyttäjiä kuin sellunkeittäjät ja energialaitokset.

    Metsäkupsa

    Tässä illan mittaan kerkesin vilkaista jessen kuvia,kovasti on haavat kasvaneet ja osallistujia kovasti oli kertynyt.

    jees h-valta

    Tanelihan yleviä jutustelee, Kiitos kovasti tunnustuksen etukäteisyydestä. Jos ny kuitenkin pienen rahallisen natsankin niin pioneeri saa bensaa VW:n tankkiin ettei tartte sähköavusteista polkupyörää mitä tässä kyllä jo joku muukin lähituntumaltakin tarjosi kuin Ammatti Raivooja. Toki siellä yksi metsästäjäkin moisella kiertää ja monet kerrat kuulumisetkin heitetään.

    e-h

    Annelille,no hyvvään hintaan on männeet,jätän euromäärät tässä mainihtematta koska en ollu myyjä vaan hakkasin sen metsurityönä

    jees h-valta

    En nyt silti käsitä puuntakusen ajatusta että mitähän minä nyt sitten hoitelisin kymmenen vuotta kasvaneessa haavikossa??
    Se ei kyllä enää tartte sitä aitaakaan. Kuten mainitsin en ole tätä peltoakaan varmaan kahta suvea kauempaa autellut kasvuun kun homma oli hallinnassa itse kasvun osalta. Tuohan on aivan sama kasvattaako hiukan taajemmassa ja ottaa ensiharvennustilinkin. Minullekkin Metsäkeskus metsäsuunnitelmassa kyllä suositti tähän kuvan peltoon sitä. Kun taas mhy:n kaveri sanoi että turhaa koska tuo pelto lykkää saman kuutioita harvensit tahi et. Kuten mainitsin se on muualta taajempi kuin aivan tästä saran päästä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 93)