Keskustelut Metsänomistus Greenpeace törmäsi vastavoimaan

Esillä 10 vastausta, 581 - 590 (kaikkiaan 619)
  • Greenpeace törmäsi vastavoimaan

    Greenpeace on tottunut toimimaan mafian tavoin kiristämällä yrityksiltä suojelurahoja toimintansa rahoitukseen.
    Nyt tuli kuitenkin haukattua liian iso pala.
    Venäläinen Gazprom ei aio alistua kiristykselle.
    Putin entisenä tiedustelupalvelujohtajana veti rajan minkä yli ei mennnä.

  • Metsuri motokuski

    Kuulin radiosta että yksi kiipeilijä olisi ollut Sini Saarela. Sen verran fiksu taisi olla hänkin ettei enää noussut venäläiselle lautalle. Olis voinut tulla jonkun verran pitempi keikka nyt venäjälle.

    Puun takaa

    Käyttikö Putin Al-Qaidan taktiikkaa Sini Saarelan ja kumppaneiden vapauttamisessa?
    Joutuiko Suomikin maksumieheksi?
    Tämä selittäisi mm. valtiojohdon lähes täydellisen halvaantumisen Harjavallan nikkelivuodon aikaan.

    Sieppaukset ovat terroristiverkosto Al-Qaidan tärkein rahoitusmuoto, kertoo The New York Times keskiviikkona. Lunnaiden maksajina ovat useimmiten Euroopan valtiot, lehti väittää laajassa artikkelissa.
    New York Timesin mukaan Arabian niemimaan al-Qaida sai Jemenissä siepattujen Atte ja Leila Kalevan vapauttamisesta huomattavat lunnaat.

    Artikkelissa väitetään, että Qatar ja Oman olisivat maksaneet Kalevan pariskunnasta, heidän mukanaan siepatusta itävaltalaisesta Dominik Neubauerista sekä sveitsiläisestä panttivangista yhteensä 20,4 miljoonaa dollaria. Tämän päivän kurssin mukaan summa on runsaat 15 miljoonaa euroa.

    Suomen ulkoministeriö vakuutti Kalevan pariskunnan vapautumisen jälkeen, ettei Suomi ole maksanut sieppaajille lunnasrahoja.

    Virallisesti Euroopan valtiot kiistävät maksaneensa lunnaita kansalaistensa vapauttamisesta. Maksut hoidetaan kuitenkin erilaisten välikäsien kautta, New York Times kertoo. Esimerkiksi Saksa merkkasi Maliin maksetut viisi miljoonaa euroa ”humanitaariseksi avuksi”, vaikka rahat menivät todellisuudessa lunnaiksi aseelliselle ryhmälle.

    Lehden mukaan al-Qaida ja siihen kytköksissä olevat järjestöt ovat saaneet sieppauksista yhteensä ainakin 125 miljoonaa dollaria vuoden 2008 jälkeen. Pelkästään viime vuonna terroristit nettosivat panttivangeista 66 miljoonaa dollaria.
    Taloussanomat

    Puun takaa

    Amerikkalainen öljyjätti ExxonMobil on lauantaina aloittanut arktiset poraukset Venäjän Siperian vesillä. ExxonMobil toimii porauksissa yhteistyössä venäläisen energiayhtiö Rosneftin kanssa, jota vastaan länsimaat ovat asettaneet pakotteita.

    Rosneftin johtaja Igor Setšin sanoi lauantaina toivovansa, että Karanmeren öljy vetäisi vertoja Alaskalle ja jopa Saudi-Arabialle. Hän on arvioinut Karanmeren öljyn jopa sataan miljardiin barreliin.

    Venäjän presidentti Vladimir Putin kiitteli lauantaina porausten alkua malliyhteistyöksi. Avausseremoniassa Putin tähdensi, että Venäjä on avoinna länsimaisten yhtiöiden kanssa tehtävälle liiketoiminnalle.

    – Vaikka päivänpolitiikassa on hankaluuksia, käytännöllisyys ja maalaisjärki voittavat, ja se on erittäin miellyttävää, Putin sanoi.

    Samaan aikaan Hollannissa ympäristöjärjestö Greenpeacen mainetta niittänyt Arctic Sunrise -alus on palannut takaisin liputusmaahansa, oltuaan lähes vuoden Venäjän poliisin takavarikossa. Viime vuoden syyskuussa Venäjä pidätti aluksella Petšoranmerelle purjehtineet aktivistit, muun muassa suomalaisen Sini Saarelan, jotka olivat osoittamassa mieltä arktista öljynporausta vastaan.

    Gla Gla

    Mitä Venäjä edellä, sitä Espanja perässä. Jospa vihreät jäisi meillä jatkossakin oppositioon, ehkä silloin ympäristöterrorismiin alettaisiin suhtautua asian edellyttämällä vakavuudella ja mm. Hautalan tempaukset jäisivät surulliseksi osaksi maamme historiaa. Timo Soini onkin jo sanonut olevansa haluton jakaa hallitusvastuuta vihreiden kanssa. Positiivista on havaita samaa henkeä löytyvän muidenkin puolueiden kansanedustajilta, vaikka eivät puolueensa suulla puhukaan.

    http://www.hs.fi/ulkomaat/
    a1416370518944

    Puun takaa

    Ympäristöaktivistien Greenpeace-järjestö pyysi keskiviikkona anteeksi tempaustaan, jonka Peru syyttää tärvelleen tuhansia vuosia vanhan arkeologisen paikan.
    Aktivistit olivat asettaneet paikalle protestitekstin vaatien toimia maailman ilmastomuutoksen vuoksi. Perussa on käynnissä YK:n ilmastokokous.

    Tempaus tapahtui ikivanhojen Nazca-linjojen luona. Jättimäiset maahan kaiverretut noin 2000 vuotta vanhat linjat on tehnyt ennen Inkoja alueella asunut sivilisaatio.

    Greenpeace oli tuonut linjojen lähelle suuria kirjaimia, joissa luki: ”On muutoksen aika! Tulevaisuus on uusittava. Greenpeace.”

    Perun kulttuuriministeriö tuomitsi tempauksen ”hyökkäykseksi”, ja vaati tekijöitä vastuuseen.

    – Greenpeacen laittoman ja harkitun toiminnan vuoksi alue on vakavasti vaarantunut, tiedotti ministeriö tiistaina.

    Ministeriö kehoitti perulaisia ”ilmiantamaan tämän perulaisiin ja koko ihmiskuntaan kohdistuneen hyökkäyksen tekijät”.

    Nazca-linjat lisättiin Unescon maailmanperintölistaan 1994.

    IS

    risuparta

    Montako argeologisesti tai monimuotoisuuden kannalta arvokasta paikkaa on risun etunen yksistään omalla tontillaan tuhonnut?

    Puun takaa

    Tiettävästi en yhtään.
    Lisäksi olen puuta tuottamalla parantanut maapallon ilmakehää enemmän kuin todennäköisesti yksikään Greenpeacen jäsen.

    Kurki Kurki
    Gla Gla

    Suomessa on turvallista jatkaa laittomuuksia.

    Greenpeace vaatii teollisuutta vähentämään puun käyttöä. Järjestössä ei olla huomattu, ettei teollisuus puuta käytä, vaan ihan tavalliset ihmiset. Edelleen odottelen, että gp alkaa sättiä kansalaisia puun käytöstä. Teollisuushan vaan tekee kansalaisille näiden haluamiaan materiaaleja ja tuotteita.

     

    Rane

    <p>Jep jep.Kuten aikoinaan Kukkurissa Yle puhuu ”aktivisteista” jotka ovat kertomansa mukaan ”varautuneet sanktioihin”.</p><p>Ja kuten silloinkin kyseessä ovat työsuhteessa olevat kuukausipalkkaiset suojeluammattilaiset joiden sakot maksaa työnantaja (eli Greenpeace).Jonka liikevaihto on yli 300 miljoonaa euroa.Eli jos/kun sakkojen yhteismäärä nousee muutamaan tonniin niin se ei aiheuta ko.porukalle minkäännäköistä kassakriisiä.</p><p>Joissain uutisissa on myös kerrottu tämän porukan olevan kerätty ympäri maailman ja kuten Kukkurissakin nämä kansainväliset suojeluammattilaiset häipyvät maasta heti kun operaatio on ohi joten suurin osa sakoista jää maksamatta…</p><p>Metsä Groupin Kemin sellutehtaalla Greenpeacen mielenilmaus – useita henkilöitä päässyt tehdasalueelle (yle.fi)</p><p> </p>

Esillä 10 vastausta, 581 - 590 (kaikkiaan 619)