Keskustelut Metsänhoito Glyfosaatti voi vaarantaa terveytesi

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 89)
  • Glyfosaatti voi vaarantaa terveytesi

    Tämän päiväisen (22.3.) Kalevassa olleen jutun mukaan maailman terveysjärjestö WHO arvioi glyfosaatin aiheuttavan syöpää ja kertoo sen altistavan erityisesti imusolmukesyövälle. Yksi tunnetuimmista glyfosaatti-tuotteista on amerikkalaisen Monsanton valmistama Roundup.
    Glyfosaatin haitalliset vaikutukset perustuvat kansainvälisen syöväntutkimuskeskuksen tekemiin tukimuksiin 2000-luvulla Ruotsissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

    Aivan kuten DDT-myrkyn kohdalla aikoinaan myös glyfosaatin valmistajat ovat jättäneet perusteelliset tutkimukset tekemättä ihmisille, jotka altistuvat aineelle.

    Käsittääkseni myös metsänhoidon yhteydessä glyfosaatin käyttö on yleistynyt Suomessa. Olisikohan jo viranomaisten aika ohjeistaa aineen käyttöä hieman tarkemmin?

    Roundup-tuotetta valmistava Monsanto pitää WHO:n arviota virheellisenä.

  • Iron Man

    Iron rahamiehenä käyttää ympäristöystävällistä 2t valmis litkua.

    Ongelma on siinä ettei nykyään enää viljellä kuhunkin paikkaan soveltuvia ravintokasveja.
    Paikallista pienviljelyä tulee lisätä,sillä vain niin voidaan parantaa ravinnon puutteesta kärsivien ihmisten elämää.

    Ilmeisesti puun takusen torpassa,ei juurikaan arvosteta luomuviljelyä?
    Siitäkin huolimatta,mikäli puun takunen tulee kesän tapahtumaan,niin tarjoan reilun kulauksen laadukasta konjakkia.

    Pete

    Tämä on monimutkainen aihe varsinkin jos mennään maatalouden puolelle niinkuin on jo todettu.

    Muutama juttu

    Suorakylvöä suositaan nykyisin aika voimakkaasti, sekun saattaa pelastaa itä-meren. Näin väitetään. Kun maata käännetään vähemmän niin ravinteita huuhtoutuu vähemmän. Itse tätä epäilen, mutta paineet on tähän suuntaan. No suorakylvö edellyttää glyfosaatin käyttöä joka kevät ennen kylvöä ja usein syksylläkin. Kasvitautien torjuntaan täytyy myös panostaa enemmän.

    Luomussa maata käännetään uutterasti ainakin jos halutaan satoa ja silti se luomusato saadaan vain joka toinen vuosi. Puolet ajasta pelto on ”latautumassa”Eli jos luomussa saa hyvän sadon, vaikka 4tn/ha, niin kierrossa sato on kuitenkin vain 2tn. Tätä ei useinkaan muisteta mainita. Ja 4tn on ehdottomasti yläkanttiin.

    Monsanto ei taida tehdä glyfosaatin myynnillä enää juurikaan tiliä, patentti vanheni jo aikaa sitten. Glyfosaatin kestävällä gmo-soijalla kuitenkin ruokitaan jo puoli maailmaa, Jeesmieskin ellei hän ole ryhtynyt vegaaniksi.

    Kuten sanottu Lotraamisesta puhuu vain Jeesmies. Omien havaintojeni mukaan kukaan muu kuin minä ei käytä glyfosaattia metsätaloudessa 🙂 Sen käyttö metsässä on täysin olematonta. Ja näin tulee varmasti jatkumaan, sen verran hysteeristä asiaan suhtautuminen on.

    Ammatti Raivooja

    Vegaanithan ne vasta soijaa syökin. Soijarouhetta e. käytetään jauhelihan korvikkeena. Sekin saa näköjään olla geenimanipuloitua Suomessa.

    Visakallo

    Sehän tässä hyvin monesti ihmetyttääkin, että nykyisen tiedon tulvan aikakautena ihmisten tietämättömyys aivan jokapäiväisistä asioista on kaventunut.
    Monen kirjoituksista kuvastuu se, että viimeiset 20-30 vuotta ovat kadonneet jonnekin niin metsäpuolen, kuin maataloudenkin kehityksestä.
    Ilmeisesti kaupungistuminen ja ikääntyminen ovat tämän aiheuttaneet.
    Moni kirjoittaa täällä sellaisesta maailmasta, jota ei enää ole ollut aikoihin olemassa.
    Akktiivi-viljelijää ja -puuntuottajaa nämä jutut yleensä huvittavat, mutta ei välttämättä aina.

    Pete

    Osa luomuviljelijöistä saattaa hyvinkin tehdä tiliä ja mikäs siinä, se on aivan ok tottakai. Maapallon mittakaavassa luomu on kuitenkin etuoikeutetun länsimaisen ihmisen luksusta (=turhake) johon valtaosalla maailman väestöstä ei koskaan tule olemaan varaa. Se parjattu tehotuotanto (=nykyaikainen maatalous) käyttää tuotettua yksikköä kohden vain murto-osan tuotantopanoksista (öljy, vesi, maa-ala). Toki tehotuotannossa on luomusta paljon opittavaa, mutta neuvoja ei tarvitse ulkopuolelta huudella. Raha ohjaa tehokkaimmin ottamaan luomun hyvät käytännöt tavanomaiseen viljelyyn.

    Luomu on mielestäni yksittäiselle viljelijälle ihan ok, ainoa riski naapurille on oikeastaan luomussa oleva näennäisviljelijä joka antaa hukkakauran rehottaa. Toki näitä surkimuksia on tavanomaisessakin ja lukumääräisesti varmasti enemmän. Yhtään enempää tukirahaa ei luomuun kuitenkaan pidä ohjata kuin tavanomaiseen viljelyyn. Kuluttaja saa päättää, vielä kun voi, aivan vapaasti omilla rahoillaan.

    Visakallo

    Pete on kyllä täysin oikeassa tuon luomun suhteen.
    Aikamoinen kultapossukerho tännekin palstalle kirjoittelee maailmaa parantavia ja -syleileviä mielipiteitään.
    Heille kun riittää se, että itsellä on varaa valita mitä syö.

    jees h-valta

    Puuntakusen kuusikot ovat ilmeisesti menneet huonosti kaupaksi viimeaikoina?
    Tuo köyhän vaikerrus alkaa jo huolestuttaa että pitäiskö oikein täällä palstoilla keräys pistää pystyyn ettei suoli kurni?
    Aivan oikea oli havainto tosiaan että jokusilla on varaa syödä hyvää lähiruokaa oli sitten luomua tahi ei. Tuoreus ehkä se tärkein pointti omassa taloudessa. Metsä tuottaa ja palkallakin vielä eletään. Eilen juuri tilasin deligarte-lahjan eli peuranpaistin pääsiäispöytään. Aika todennäk. luomua. Joskus myyntityötä palkitaankin. Eilen muutenkin tippui satasia vähän sieltä täältä kuten uudelta vapaalta kapitalismin opettelijalta joka pikkasen karahti kiville ja puille.

    Visakallo

    Joillakin on kova tarve tuoda esiin tienestejään.
    Toisilla ei ole siihen tarvetta, ja joillakin on niin paljon kaikkea sellaista, mistä olla vaatimaton.
    Meidän ihmisten itsetunto on vain niin erilailla kehittynyt.

    Pete

    On tämä Jeesmies omaa luokkaansa, kertakaikkiaan!

    Täytyy kuitenkin tuottaa pettymys sen peuranpaistin suhteen. Se ei ole luomua vaikka, ja juurikin siksi että, peura on kasvanut vapaana luonnossa. Siellä se on vapaana syönyt myös glyfosaatilla pari tuntia aikaisemmin ruiskutetulla kesantopellolla. Tai ainakin riski tästä on konkreettinen. Hui kauhistus!

    Itse aion grillata tai pikemminkin paahtaa perheelle pääsiäisenä itse ampumani peuran ja hirvenvasan sisäfilettä. Mitäs siihen sanot?

    Gla

    Minulta ei kysytty, mutta pian selviää, mitä Prisman hyllyiltä löytyy ja mitä meillä pääsiäisenä syödään. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun olisi ostettu sitä mitä saa eikä sitä mitä haluaa. Tällaista tämä arkirealismi ainakin meillä on. Sen keskellä mille tahansa idealismille en jaksa innostua.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 89)