Keskustelut Metsänhoito Glyfosaatti syöpävaarallista, vaikuttaa kauan juurien kehitykseen?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 80)
  • Glyfosaatti syöpävaarallista, vaikuttaa kauan juurien kehitykseen?

    Ylen nettisivuilla kerrotaan, että taas kerran harkitaan glyfosaatin käyttökieltoa. Kaiketi pääasiassa sen käyttöön liittyvien syöpäriskiepäilyjen vuoksi. Jutussa todettiin myös, ettei varmuudella tiedetä sitäkään miten aine vaikuttaa juuristoihin.

    Ainettahan kertovat jotkut täällä käyttävänsä. Epäilemättä tappaa heinän. Mitä muutakin?

  • Visakallo

    Nälkä on julmin teko mitä ihminen voi toiselle ihmiselle aiheutta.

    Gla

    Ja kun puhutaan globaalista ilmiöstä, nälän seuraukset tuntuu tavalla tai toisella täälläkin, vaikka itsellä olisikin varaa ostaa ruokaa.

    Kun vastausta glyfosaatin kohtuukäytön rajoihin ei kukaan ole vieläkään osannut määritellä, osaisiko Jesse määritellä glyfosaatin käytöstä ihmiselle aiheutuneet terveyshaitat? Vai jutusteletko Hitleristä vain lämpimiksesi.

    r.ritva

    Eipä vielä kukaaan ole selvittänyt mistä tuo aine kootaan.Ihan selkokielellä.Tuolloin voisi vertailla onko joku myrkky maassa niin myös sitä suussa.

    r.ritva

    Vai vastuuta nälänhädästä.Ahneudesta ja rahastuksesta tuon tuottajalla on ainoastaan kyse.

    Jätkä pätkät

    Glyfosaatin vaarat metsässä käytön jälkiseuraamuksina lienevät mitättömät, jos niitä verrataan vaikkapa mansikoiden ja perunamaiden ruiskutuksien jälkimaininkeihin.
    Glyfosaattia käytetään taskutuksiin ja kantoihin, sekä heinäntorjuntaan. Vähäisessä määrin lehvästöruiskutuksiin, joissa nimenomaa haavanvesakot sadaan tehokkaasti torjuttua.
    Jos myrkkyjä aletaan hakemaan, niin julmat määrät on puhallettu kuorelliseen puutavaraan ytimennäivertäjien toukkien tappamiseksi. Vieläkin näkyy isoja näiverrystuhoja puutavaralanssien lähimänniköissä, eli olisi pitänyt käyttää enemmän ja huolellisemmin…

    MaalaisSeppo

    Kovin on mustavalkoinen näkemys Ritvalla. En ainakaan yksittäisen maanviljelijän osalta puhuisi ahneudesta. Kyllä tilanne on monen kohdalla niin, että joko käytät tai laitat pillit pussiin.

    Erilaisten kemikaalien, torjunta-aineiden tms. markkinoille tulo ja markkinoilla pysyminenhän edellyttää käytön riskien arviointia. Mahdoliset toimenpiteet kohdistuvat aineiden tuottajiin ja kauppaan. Loppukäyttäjien, kuten maanviljelijöiden tai metsänomistajien syyllistäminen on turhaa, eikä johda mihinkään.

    Glyfosaatin osalta riskinarviointi on juuri tehty, eikä sen tuloksena mm. maanviljelykäyttöön tullut rajoituksia.

    Itse aion ko. ainetta käyttää, jos on tarvetta vaikka kunka marmattaisitte. Eipä kyllä ole tarvetta tiedossa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

    Gla

    ”Vai vastuuta nälänhädästä.Ahneudesta ja rahastuksesta tuon tuottajalla on ainoastaan kyse.”

    Ritva sekoittaa nyt kaksi asiaa.

    Glyfosaatin tuottaja toimii kuten muutkin yritykset eli pyrkivät maksimoimaan oman taloudellisen tuloksensa. Toki siinä käytetään myös harmaalla alueella olevia markkinointikeinoja, mutta glyfosaatin tuottajan vastuuseen ei kuulu nälänhätä.

    Poliitikkojen tehtävä on ottaa vastuu nälänhädästä. Siinä joudutaan selvittämään ravinnontuotannon keinovalikoima. On helppo kieltää glyfosaatti ajattelematta muita seurauksia kuin myrkyn käytön vähentämistä. Mutta koska toistaiseksi glyfosaatille ei kilpailevaa tuotetta ole ja koska tiedetyt haitat koetaan hyötyjä suuremmiksi, glyfosaattia käytetään. Heti hyöty/haitta-suhde saadaan paremmalle tolalle, asiaa on syytä tarkastella uudestaan. Nyt vain odotetaan kieltäjiltä näitä avauksia.

    Rane

    Niin,mikä seuraavista aiheuttaa vähiten kuolemia maailmassa:alkoholi,tupakka vai glyfosaatti?

    A.Jalkanen

    Tuossa sanotaan, että glyfosaatin käyttö tuleennuttamiseen on Suomessa sallittua ainoastaan rehuviljalla ja öljykasveilla.

    http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1434854761160

    Rane

    Näin on.EU:n vaatimuksesta Suomi joutui sallimaan glyfosaatin käytön tuleennuttamiseen.
    Suomalainen rehuteollisuus ei kuitenkaan osta glyfosaattiruiskutettua viljaa.Viljelysopimuksissa on maininta ettei ko.menetelmää saa käyttää.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 80)