Keskustelut Metsänhoito Glyfosaatti syöpävaarallista, vaikuttaa kauan juurien kehitykseen?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 80)
  • Glyfosaatti syöpävaarallista, vaikuttaa kauan juurien kehitykseen?

    Ylen nettisivuilla kerrotaan, että taas kerran harkitaan glyfosaatin käyttökieltoa. Kaiketi pääasiassa sen käyttöön liittyvien syöpäriskiepäilyjen vuoksi. Jutussa todettiin myös, ettei varmuudella tiedetä sitäkään miten aine vaikuttaa juuristoihin.

    Ainettahan kertovat jotkut täällä käyttävänsä. Epäilemättä tappaa heinän. Mitä muutakin?

  • Timppa

    Jesse ei koskaan petä. Mitä olisi tämä palsta ilman viisaita neuvojasi.

    jees h-valta

    Metsissä asioihin vain on yksinkertaisia ja helppoja vastauksia kunhan ei tehdä niistä tarpeettoman monimutkaisia. Metsän kasvatus on luontaista ja sinällään erittäin helppoa.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Kuule Jesse, jos maat ovat pelkästään männyn kasvatukseen soveliaita, ei siis kuusen maita, niin ei ne kyllä käy haavalle ja koivullekkaan.
    Koivunkin suhteen päätilani on sellaisella aleella ettei siellä ole yhtäkään luontaista rauduskoivua. Hieskoivu on puu sekin, mutta on järkevä kasvatettavaksi vain ojitetulla suolla pioneeripuuna.

    Alkuperäisestä aiheesta eli glyfosaatista:
    Kunhan se nyt edes kiellettäisiin ensin viljan tuleennuttamisaineena ja muutenkin perattaisiin sen peltokäyttöä. Sieltä on turhan suora putki suuhun.
    En kyllä jätä hirvenlihaa syksyllä ostamatta sen takia että olis syönyt glyfosaatti varpuja. Eipä taida tuon aineen käyttö täällä niin kovin yleistä edes olla. Naapuri sitä käytti, niin että penslasi lehtipuun kannot raivauksen jälkeen. Ruiskutuksista en ole kuullut, ehkä jossain rehevässä notkelmassa kuusella heinäntorjuntaan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Tanelille vain tervetulemast katsomaan miten haapa pukkaa korkeutta karussa mäntyä ennen kasvaneessa mäessä. Kolme kertaa kolmemetriset kuidut ovat jo ”plakkarissa” ja neljättä varrotaan lähivuosina. Kunnon mätästyksellä saadaan tulos vielä paremmaksi kasvulleen. Nämä isot karut mäntyalat ovat tottakai männyn aloja pääpiirteittäin mutta kuusen alat on aina vaihdettavissa lehtipuulle ja onnistuu varmasti. Mäntyaloistakin todella paljon vaihtuu haavalle ja toimii jos vain halutaan. Monastihan isoillakin mäntyaloilla näkee haavanvesaa luonnostaankin. Ja jalostettu kasvaa siinä jo mainiosti. Mutta ei tällä hirvikannalla. Ne luontaisetkin ovat yleensä juuri surkeita rääppiä syönnin vuoksi. Ei maaperän.
    Nämä vaatisivat isoa asennemuutosta ja jalostuksen monipuolistumista. Mutta aikahan tuon näyttää mitä kaikkea me vielä joudummekaan opettelemaan. Tai ainakin jälkipolvet.

    torppari

    Torppari on kyllä jessen linjoilla. Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan..sawossa aenahhii pukkoo rauvusta istutus kuusikkoonkii ja niitä suosin tilihen kanssa kävellessä…….wua oesko tuo syöpä homma nii ku mustalaes eokko valitti. Justii poeka oppi olemaan syömäti ja sitte se kuol näläkää

    r.ritva r.ritva

    Mistähän aineesta Glyfosaatti tehdään ja tietysti ne mukaan tulevat?Luin juuri ,että se kestää maaperässä 7/8 kk.Mikä lie totuus?Jääkö vielä jäämiä?

    Rane

    Glyfosaatin hajoamisaika riippuu paljon lämpötilasta.Kohtuukäytöllä glyfosaatti on turvallinen ja hyödyllinen aine.
    Nyt vaan kohtuullisuus ja järki on kadonnut kahdesta syystä.
    Ensimmäinen on valmisteen kehittäjän patenttien raukeaminen joka on johtanut glyfosaattivalmisteiden hintojen roimaan laskuun.Joka on johtanut niiden liialliseen käyttöön.
    Toinen on glyfosaatinkestävien,geenimuunneltujen kasvien käytön lisäys.Ja näitähän ruiskutellaan siis glyfosaatilla ja ihmiset syö näitä kasveja joissa olevat jäämät eivät tietenkään ole kerinneet hajota.
    Tanelin mainitsema viljakasvustojen pakkotuleennuttaminen glyfosaatilla johtaa samaan ongelmaan.
    Lisäksi on jouduttu kierteeseen jossa runsas glyfosaatin käyttö on saanut rikkakasvit kehittämään glyfonkestäviä kantoja jolloin myrkkyannoksia on lisättävä halutun tuloksen saamiseksi.
    Glyfosaatin oikea käyttö on sitä että myrkkyä käytetään korkeintaan kerran 4-5 vuodessa esim nurmen lopetukseen ja myrkytetty kasvusto kynnetään maahan jossa se hajoaa.
    Missään nimessä ei saa myrkyttää kasvustoja jotka korjataan ihmis-tai eläinravinnoksi.

    r.ritva r.ritva

    Olen lukenut tuosta patentti juojan vanhentumisesta.Ja olisikin tulossa uusi ja kalliimpi myrkky.Tosiaan näitä nyt dumpataan.Saksassa menneinä vuosina ainakin viljan karheella kuivaamiseen käytettiin tuota.Sitten vaan puintia ei tullut juurikaan kuvauskustannuksia.
    Saas nähdä milloin metsänpuut ovat geenimuunneltuja.Toivottavasti ei koskaan tässä ahneiden valtakunnassa.

    Visakallo Visakallo

    Glyfosaatti on niin laajasti käytetty aine viljanviljelyssä maailmalla, että kukaan ei enää todellisuudessa halua sen kieltämisellä ottaa vastuuta maailmanlaajuisesta nälänhädästä ja sitä kautta kolmannesta maailmansodasta.
    Maailmanparantajia kyllä löytyy tältäkin palstalta, mutta vastuunkantajia vähemmän.

    jees h-valta

    Niin, mukavamminhan niistä ”ylimääräihmisistä” eroon päästään myrkyttämällä kuin sotimalla. Hitler käytti kaasua, puuntakunen käyttäisi myrkkyä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 80)