Keskustelut Metsänhoito Glyfosaatti syöpävaarallista, vaikuttaa kauan juurien kehitykseen?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 80)
  • Glyfosaatti syöpävaarallista, vaikuttaa kauan juurien kehitykseen?

    Ylen nettisivuilla kerrotaan, että taas kerran harkitaan glyfosaatin käyttökieltoa. Kaiketi pääasiassa sen käyttöön liittyvien syöpäriskiepäilyjen vuoksi. Jutussa todettiin myös, ettei varmuudella tiedetä sitäkään miten aine vaikuttaa juuristoihin.

    Ainettahan kertovat jotkut täällä käyttävänsä. Epäilemättä tappaa heinän. Mitä muutakin?

  • Pete

    Raivaussahan levityslaitteesta löytyy googlella kuvia kun laitta hakusanaksi kantosirppi. Se ruiskutti seoksen terän alapintaan ja lopputuloksena oli jonkinlainen ”aerosolipilvi”, ei hyvä.

    Pienen ruiskun tai ”jatkuvasti kosteana pysyvän” pensselin virittämistä raivaussahaan en ole vielä kokeillut. Uskon, että toimisi kuitenkin hyvin. Ihan jokaista kantoa ei tarvitse käydä erikseen käsittelemässä, joten ajan menekki ei nousisi ainakaan isommaksi kuin kahden erillisen raivaussahatyöstön.

    Visakallo Visakallo

    MT:n mukaan EU-parlamentti hyväksyi glyfosaatin myyntiluvan jatkamisen seitsemäksi vuodeksi, ja EU-komissio voi parlamenttia kuulematta jatkaa lupaa viideksitoista vuodeksi.

    MaalaisSeppo

    Seurasin mielenkiinnolla tätä keskustelua. Sai välillä hysteerisiä piirteitä. Huvittavinta oli käyttökieltovaatimus syöpävaarallisuusepäilyyn vedoten. Käytössähän on runsaasti epäilyn alaisia ja syöpävaarallisiksi todettuja aineita, ja vain harva on käyttökiellossa edes jossakin maassa. Epäilynalaisista ei kai mikään ole käyttökiellossa eikä kai ole mahdollistakaan tulla.

    Ehkä yleisin syöpää aiheuttava aine on kiteinen hienojakoinen kvartsi, jota levitetään etenkin talvisin mm. kävelyteille. Eipä ole kritiikkiä kuulunut.

    Petkeles Petkeles

    Ommaan kuuloelimmeen kuulostaa hysteerisimmältä semmonen toohu kun kynsi hampain koetettaan jatkoo kemikaalioehen työntöö muaperrään vaekka mikä oes. Joku jos alakaa väettämmään että siitä voes olla jottae haettoo leemattaan vähintää immeiskunnan viholaeseks.

    Jätkä pätkät

    ”Haavanvesoille oli tehokas runkokäsittely, polttoöljyyn sekaan vesakontuho 500 tai vesakontuho DM ja sitä sopivalla pensselillä vähän töppäs vesankylkeen ja peli oli selvä. Mukavaa hommaa kauniina kevät päivänä.
    Lähetetty: 16.03.2016
    Lähettäjä: Lasse ”
    Haavanvesoille toimi myös Väriaineella varustettu seos, jota suihkutettiin puun kylkeen käsisumuttimella.
    Tehokkain yhdistelmä oli kumi- muovihanska, johon liimattiin superlonlevy kämmenpuolelle, kasteltiin se torjunta-aineella ja sillä puristeltiin runkoja. (Kuoleman kättely)
    Jos vesaa oli paljon, tehokas ja siisti kantokäsettely tehtiin kepin päähän köytetyllä superlontollolla, joka kostutettiin ja sillä töpsäytettiin kannon pää värilliseksi. Parhaiten toimii, jos raivurin jäljessä kulkee töpsyttelijä, eli samanaikainen katkaisu ja kantokäsittely.
    Haapojen torjunnassa kemia on ylivoimaisen tehokas.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Justhiinsa ostin luomumunia, ei olleet kalliita: alle kaksi euroa per 6 kpl. Meneekö halpuutus sitten viljelijän vai kaupan pussista? Mielestäni viljelijä on palkkansa ansainnut.

    Pete luonnehtii näin: ”Luomussa satotasojen lasku johtaa nykyistä isomman pinta-alan käyttämiseen maatalouteen ja pellon lisäys, tehdään se sitten luomussa tai tavanomaisessa, aiheuttaa ne negatiiviset ympäristövaikutukset josta ollaan huolissaan.”

    Isossa kuvassa suurin pahis ei ole marginaalinen luomu, vaan väestönkasvu. Toinen pahis on lihantuotanto, johon kuulemma menee jopa 70 % peltoalasta ja kasvihuonekaasujen päästöt päälle.

    Glyfosaatin käytössä lienee syytä olla pidättyväinen, erityisesti juuri pelloilla. Metsäkäytössä suurin asia lienee huoli levittäjien työturvallisuudesta.

    r.ritva r.ritva

    Miten toimisi meillä,ettei kertakaikkiaan levitettäisi näitä torjunta-aineita peltoon eikä metsiin.Onko olemassa luonnonmukaista tapaa antaa ”kaikkien kukkien kukkia”Jospa se luonto korjaisikin.Onko se mahdollista?Hyväksyttäisi normaali kiertokulku.
    Eilen seison suonlaidalla.Jonkin matkanpäässä iso hirvi katseli minua.Ei ollut kiire paeta.Kun lähtee niin vielä hetkenpäästä jää katselemaan.Rauhallisella olemisellani sain tuonkin taas nähdä.Niimpä kun seuraava hirvestyskausi tulee ja hirviäkin poistetaan ja syödään halulla.Jäänkin miettimään syövätkö hirvet niiltä gyfosaatti tai muu torjunta aine levitetyistä alueista.Tuossa tapauksessa aine jäämät siirtyisi ihmisiinkin.Kuten tiedetään Tsernobylin ydin onnettomuuden jäämiä meiltä löytyy edelleen.
    Noista torjunta-aineista oli jossain se -pissa-testi.Ihmisistä löytyi jäämiä.

    jees h-valta

    Olen A.J:n ja Ritvan kannalla ettei noita myrkkyjä kovin heppoisin perustein levitettäisi. Kun me emme ole riittävän viisaita koskaan sille mitä jälkeemme jätämme. Kuten edellisessä kommentissa niin metsäluonnossa kaikki kylvetty myrkky saattaa siirtyä jopa suoraan ilman varoaikoja metsäneläimiin. Ja siitä eteenpäin ravinnoksi myös ihmiselle. Tuolla jätkä pätkäkin haavanvesoja innolla myrkyttelisi. Nehän ovat hirvien suurinta herkkua joten suoraan menee kiertoon siitäkin. Hirvihän on varsin raskaasti jo kuormitettu saastealueilla myös muilla luontohaitallisilla esim. raskasmetalleilla. En kyllä suosittele moista syömään ainakaan tällaisilla saastealoilla kuten tämä Harjavalta.

    MaalaisSeppo

    Kuten edellä totesin Glyfosaatti on toistaiseksi syöpävaaralliseksi epäityjen listoilla, eikä ole odotettavissa, että sen käyttöä tullaan vielä vuosikausiin estämään, jos silloinkaan. Jokainen voi tietysti tehdä oman ratkaisunsa, mutta muille ei tule rajoituksia.

    Enemmän olisin huolissani syöpävaarallisiksi todettujen aineiden leviämisestä metsiin ja järviin. Esim. normibensiinissä on osajakeena bentseeni, joka on syöpävaarallinen aine. Etenkin 2-tahtivehkeistä sitä kyllä leviää maastoon, vesistöihin ja vaikka sahurin hengitysvyöhykkeelle siinä määrin, että olisin siitä enemmän huolissani kuin glyfosaatista. Itse käytänkin pienkonebensiiniä, jota saa n. hintaan 1.99 €/l.

    Jätkä pätkät

    Eiköhän hirvet pysy kaukana sellaisesta ”ruokapöydästä”, joka on austettu glyfosaatilla.
    On kyse sitten viljelyaista tai metsävesakosta. Haju paljastaa kyllä luontokappaleelle, että pusikossa on käytetty ainetta, jioka ei kuulu sen ruokavalioon.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 80)