- Tämä aihe sisältää 16 vastausta, 8 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta, 7 kuukautta sitten toimesta.
-
Glyfosaatti
WHO:Syöpätutkimustoimisto IARC luokittelee glyfosaatin ”todennäköisesti syöpää aiheuttavaksi aineeksi.”IARC mukaan glyfosaatti altistaa imusolukesyöpiin kuuluvalle non-Hodkinin lynfoomalle.
Efsa on toista mieltä.Mutta kuitenkin ehdottaa,että glyfon jäämiä tulisi kontrolloida elintarvikkeissa entistä tarkemmin.Efsan mukaan ruoka saisi sisältää maksimissaan 0.5 mg glyfoa ihmisen painokiloa kohti päivässä.Efsa aikoo myös tutkia glyfon jäämiä ruuassa.
Tutkimuksissa on myös saatu näyttöä siitä,että glyfo aiheuttaa sikiövaurioita ja keskenmenoja.
Glyfosaatti voi myös sitoutua maaperän mikrobiostoon,ja sitä kautta vaikuttaa ihmisten ja eläinten sairauksiin.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.