Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 741 - 750 (kaikkiaan 809)
  • FSC:n riskialue yllätti

    1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

  • nuori isäntä

    AJ ja tässä tulee mukana juuri taas se riski, että tällaiset kohteet ”aavistushakataan” tai ”tehokäsitellään” siten, että luonnonarvot menevät varmasti piloille.

    Kaavoituksessa ja pakkolunastuksessa on motiivina maksimoida kaupungin tulot tai muut motiivit. Yksityisen velkaisen maanomistajan niin väliä…

    A.Jalkanen

    Juuri näin – sama riski kuin HCV-alueiden rajauksella aiheutetaan.

    Minullakin kokemusta sekä suojelualueen pakkolunastuksesta että Naturasta.

    SLC:n metsäasiamies Anders Portin kiinnitti keväällä METSO-seminaarissa huomiota kaavoittamalla suojeluun. Hänen mielestään kaavoittaja ja suojeluvirkamies pitää pitää erillään.

    Remie

    Puun ostajat ovat samaa sakkia kuin kansalaiset jotka ostavat sähköä. Miksi kansalaiset eivät saa päättää sähkön ostohinnasta ja käytännöstä millä sähkö on tuoettu, onko hiilinielua käytetty. Kuinka on toisin puun kanssa. Tämä ei enää mene markkinatalouden sääntöjen mukaan ei kummassakaan tapauksessa. Asiat ovat kääntyneet nurin niskoin. Ruokakaupassa kauppias määrää hinnan ja asiakas joko ostaa tai ei osta, selvä peli. Miksi sähkö ja puu poikkeaa tästä.

    A.Jalkanen

    Eihän mikään estä laittamasta puukaupan tarjouspyynnön mukaan hintapyyntöä mutta ei siitä taida hyötyä olla. Toivotaan että laatumaksutapaa päästään kehittämään tukin osalta.

    A.Jalkanen

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.749726

    Mistäköhän tuolla Inarissa on kyse: inarinsaamelaiset vastaan WWF?

    Timppa

    Ei kyse ole tietenkään mistään Inarin metsistä vaan siitä, että WWF näyttää näin metsäyhtiöille mitä saattaa tapahtua, jos alkavat niskuroida.

    Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, niis järjestö soveltaa vanhaa itämaista metodia: ”Tapa kana ja pelästytä apina”.

    puunhalaaja

    Anneli, kyse on siitä, että PEFC (kyllä, luitte oikein) kyykyttää Kyrön mielestä paikallisia.

    https://www.facebook.com/kari.kyro.5/posts/2456583327915969

    Rane

    Kyllä,Puunhalaaja ymmärsi taas väärin.Kyrö tosin kirjoittaa epäselvästi (ei todennäköisesti ymmärrä sertifiointijärjestelmien eroa).Kyse on edelleen näistä FSC:n Inarin yhteismetsän PEFC-sertifioituihin metsiin väsäämistä suojelualueista.

    https://www.inarinyhteismetsa.fi/ajankohtaista/

    puunhalaaja

    Rane, tässä on kuulemma taustalla se, että yhteismetsän tietyt hakkuut ovat rikkoneet pefc:n kriteerejä (tai jotkut tulkitsee näin käyneen) ja aiheesta on tehty valitus. Toistan, tässä viimeisimmässä keississä kyse on siis todellakin pefc:stä. Lähteenä tälle tiedolle Mikko Tiirolan twitter.

    puunhalaaja

    Juttu on mielestäni yllättävä, en edes tiennyt että kyseisellä sertillä on jotain kriteerejä joiden rikkomisesta voisi tulla sanomista.

Esillä 10 vastausta, 741 - 750 (kaikkiaan 809)