Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 631 - 640 (kaikkiaan 809)
  • FSC:n riskialue yllätti

    1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

  • puunhalaaja

    ”Heidän serti parantaa luontoarvoja yhtäkkiä varsin laajalti.”

    Rane, ajatus menee ymmärtääkseni näin: ennen kartoitusta firmat pisti fsc-mix puuhun mitä vaan. Nyt se ei enää onnistu: potentiaaliset kohteet käydään katsomassa ja jos ne täyttävät kriteerit, ei tule avohakkuuta = luontoarvot paranevat.

    Rane2

    ”…ei tule avohakkuuta=luontoarvot paranevat.”

    No tuota onkin varmasti ansaitusti juhlittu  suojelupiireissä saunomalla FSC-sertifikaatin saaneessa saunassa joka on rakennettu ehdasta FSC-sertifioidusta puutavarasta.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/l%C3%B6yly-saunan-puut-hakattiin-150-vuotiaista-ven%C3%A4l%C3%A4ismetsist%C3%A4-katso-kuvat-1.159462

     

    Rane2

    Tosin tarina ei kerro löytyikö ko.saunaillassa se kaistale jonka Piäkkösen Jasperi kaatoi omin kätösin?FSC-puun jäljitettävyys kun ei ole niin hyvä kuin kehutaan.

    https://www.savonsanomat.fi/savo/Viikingit-Jasper-P%C3%A4%C3%A4kk%C3%B6nen-ja-Antero-Vartia-metsurin-hommissa-Pieks%C3%A4m%C3%A4ell%C3%A4/548669

     

     

    Visakallo

    Näkyy olevan uusimmassa 15/2019 Metsälehdessä aivan asiallinen juttu tästä FSC / HCV -aiheesta. – Hyvä niin!

    nuori isäntä

    Siinä hyvin todetaan, että PEFC:n näkökulmasta HCV alueita ei ole olemassakaan.

    A.Jalkanen

    UPM:n metsäjohtaja toteaa että metsäalan ulkoinen kuva olisi hyvä olla hyvä. Toivottavasti tämä ei tarkoita, että epäkohtia ei saa tuoda esiin. Kuten HCV-rajausten tekeminen tai tukin laatuvaatimusten kiristäminen teollisuuden yksipuolisin ilmoituksin.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/mielipide/artikkeli-1.498181

    Timppa

    Juttu oli vajavainen.  Esimerkiksi ei vastattu  lainkaan siihen, että mitä tapahtuu esim metsälle, jossa lahopuumäärä ylittää 20 m3/ha.  Saako hakata normaalisti vai ei.  Jos ei saa, niin kuka korvaa vahingon.

    Siis tämä järjestelmä on luotu helpottamaan ostajien työtä, ettei heidän tarvitsisi juosta laskemassa joka kuvion lahopuut.   Ja epäilemättä myös välttämään HCV-alueita.  Hyvät asiakassuhteet ovat tarpeen, jos haluaa toimia normaalisti HCV-alueilla.

    Visakallo

    Jutun mukaan metsänomistaja ei pysty poistamaan mailtaan HCV-merkintää, vaika mailla ei olisi mitään luontoarvoja. Se kyllä kuulostaa aivan Neuvostoliiton / DDR:n uudelleensyntymältä suomalaismetsiin.

    nuori isäntä

    Visakallo, tuo on muuten ihan hanurista. HCV merkintä seuraa vaikka koko 50ha on hakattu aukoksi. Ei mitään järkeä. Eikö tähän saada mitenkään rotia…

    Syksyllä jo tulossa päivitystä alueisiin..

    Kait nykyisten alueiden lisäksi tuplaten uusia alueita

    Rane

    Tuolla MOT:n juttu Veracellin (Stora Enso) toimintatavoista Brasiliassa.Ohjelmassa ei mainita että kyseessä on koko ajan ollut FSC-sertifioitu toiminta.Paikalliset kutsuvat sitä lempinimellä ”Kuoleman sertifikaatti”.

    https://areena.yle.fi/1-4530608

Esillä 10 vastausta, 631 - 640 (kaikkiaan 809)