Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 809)
  • FSC:n riskialue yllätti

    1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

  • kuusessa ollaan

    Pistin viestiä ostomiehelle, tarkisti omien tilusten tilanteen. Ei löytynyt HCV-kohteita. Eli metsät normaaleja, hoidettuja talousmetsiä.

    amppari

    Tämä Hcv merkintä tilalla haittaa puunmyyntä ja sitä myöten vaikuttaa tilan myynti arvoon ja vakuusarvoon negatiivisesti. Kuka korvaa ? Onko tämän tarkoituksena heikentää metsänomistuksen kannattavuutta.

    pihkatappi pihkatappi

    Ei ole mitään piilotarkoituksia. Yhtiöt haluavat enempi fsc sertifioitua puuta ja siinä se ainut tarkoitus on.

    Visakallo Visakallo

    Maailman metsistä  4% on FSC-sertifioituja ja 6% on PEFC-sertifioituja. FSC:tä suositaan pakkauksissa ja PEFC:tä sahatavarassa.

    pihkatappi pihkatappi

    Venäjän puun sertin saa valita puunostaja. Tuo ei noissa prosenteissa taida näkyä.

    Peal

    Tää hcv eli hwc on lähtenyt upm:n sylttytehtaalta. Ja pakottaa muut yhtiöt mukaan vaihtopuun kautta. Terveisiä upm:n torppareille. Tyhmien eväät syödään ensimmäisenä.

    jees h-valta

    Peal, katsotaan nyt ensin onko mitään syytä edes sauhuta. Eikös elämä metsissä pitäisikin mennä ympäristöä huomioivampaan suuntaan? taitaa olla enämpi MTK:n myöhäisherännäisyyttä saada tästäkin jotain kättä pidempää ”torpparisopimuksia” vastaan. Niitä vain tuppaa olemaan enemmän kuin MHY/MTK sulattaa. Olen henk.koht. hyvin tyytyväinen ”torppari” molemmilla serteillä varustettuna. En tosin UPM:n mutta aivan hyvin hyväksyisin senkin.

    Visakallo Visakallo

    Minkälaiset FSC-sertifikaatin velvoittamat alueet Jessen metsistä on jätetty puunkorjuun ulkopuolelle? Onko se 5% tilojen pinta-alasta?

    Timppa

    Jesse.  Mekin kasvatamme metsiämme ”ympäristöä huomioivaan suuntaan”.  Esimerkisi siis siten, että uudistushakkuut tehdään tavanomaista myöhempään.  Miten itse suhtautuisit, jos et sitten aikanaan saisikaan myydä puitasi, koska niitä on metsässä liikaa?  Tästähän asiassa on kyse.  On luotu järjestelmä, jossa ei ole mitään sovittua normia ja mahdolliset haitat ja kustannukset koituvat metsänomistajalle.  Hyödyt sitten aivan muille.  Olisiko kivaa?

    Ollaan perustettu kolme luonnonsuojelualuetta.  Montako sinä?

    jees h-valta

    Noh, minulla on pitkään hakkaamattomia alueita esim. Juupajärvi-rutakon rantamilla. Jopa useita hehtaareja josta toki osa hyvin vähäarvoista suota. Mutta lähempänä järveä nätti kulma oikein kilpikaarnamäntyjäkin löytyy. Olen valmis jossainmäärin tällaiseen säästävään hakkuutapaan. Jopa kait olette huomanneet etten kovasti ole vastustanut edes nk. jatkuvan kasvatuksen malliakaan. Sitä rataa. Nytkin viime hakkuulla jätin metsää vaikka ehdotus oli päätehakkuu. Jota ei papereissa vaihdettu mutta käytännössä tehtiin ylispuuhakkuuna. Jotenkin tuntuu että nykyisellään saan tahtoni jopa helpommin läpi. En kait sitten kovasti huonoja metsänkäsittelyehdotuksia tee. Luonnonkaan kannalta.

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 809)