Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 809)
  • FSC:n riskialue yllätti

    1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

  • Visakallo

    Valkoinen mies on ollut väärässä muuloinkin. Afrikassa miehet makoilivat mukavasti palmun alla varjossa ja katselivat kuin naiset tekivät kaikki työt. Sitten tuli valkoinen mies alkoi patistella mustia miehiä töihin. Valkoinen mies on tosi hölmö!

    Metsäkupsa

    Kyllähän tämä homma menee pikkuhiljaa niin,että tavalla tai toisella kunnon sankat metsät sisältävät korkeita suojeluarvoja.Itse ainakin olen säästivanhatmetsät hakkuuttanut,lutalikot ojittanut,jolloin riski tälläisiin HCV-merkintöihin todennäköisesti oleellisesti pienenee.Tulevaisuudessa varmaakin kaikenlainen suojelu hivuttaminen ja muu metsänkäytön säätely tulee kasvamaan.Tämä on sellaista viivitystaistelua ja ennalta torjunnan taaperusta nykyisin.Omistajan sananvalta kapenee ja lasku isonee.

    Tolopainen

    Työnteko sopisi luontaisesti paremmin naisille, tämä meidän kulttuurimme on aika poikkeuksellista, kun pakottaa miehet töihin ja naisten elättäjiksi. Tällainen kokeilu tulee epäonnistumaan ja palataan perinteisiin arvoihin. Miehet fundeeraa ja naiset palvelee ja hoitaa ikävät työt. Tuollaiset metsäkoneiden kopissa istumiset sopisivat juurikin naisten työksi. Miehet voisivat pähkäillä  noita sertejä. Kun miesten aivot soveltuvat paremmin luovaan suunnitteluun ja naisten aivot toistuvaan suoritetyöhön

    Puuki

    Onko näitä HCV-alueita muualla kuin entisten suojelualueiden vieressä ?  Pinta-ala piti olla lisäksi suht. suuri, jotta merkintä on tehty.

    UPM:n miehen mukaan kantohintoihin ei olisi vaikutusta mutta onhan sillä, jos ei voi korjuuta tehdä parhaaksi katsomallaan tavalla .

    Mitä tulee tuohon , että ”metsät ei ole meidän vaan tulevien sukupolvien”, niin yleensä parhaiten metsiä hoitavat juuri yksityiset ”ylisukupolvien” hoitajat.  Myös kansantaloudelliselta kannalta katsoen varsin  hyödyllisiä muurahaisia.   Tukirahatkin, jotka on vaatimattomia verrattuna moniin muihin aloihin ( keskimäärin n. 4 % kantorahoista/kiertoaika)  kiertää moninkertaisina takaisin valtiolle.

    mehtäukko

    Kaikenlainen holhous ja kaapuilu viherhörhötyksellä suivauttaa. Ollaan muka pelastamassa maailmaa nyt näin uusitulla naturan tapaisella sosialisointitempulla.

    Miksi oikeusoppineet köhöttävät puskissa kuin kusi sukassa??

    Timppa

    Tässähän on periaatteessa kyse samasta asiasta kuin talonvaltauksesta.  Otetaan toisen omaisuutta luvatta haltuun.  On erojakin.  Nyt ovat hippien asemasta asialla aikuiset miehet ja ”talotkin” 0n asuttuja.   Poliisi tulee omistajan pyynnöstä karkoittamaan ne talonvaltaajat.  Mistä löytyy se poliisi, joka karkoittaa nämä valtaajat?

    Laillisesti voi yksityistä omaisuutta pakkolunastaa tai sen käyttöoikeutta rajoittaa yleisen edun vaatiessa (tie-, johto- ja vast alueet) täyttä korvausta vastaan Eduskunnan säätämän lain perusteella.  Toimenpiteeseen tyytymätön voi hakea oikeutta normaaliin tapaan.

    HCV-alueasiassa puuttuu se laki.  En ole huomannut kenenkään kyselevän tilinumeroakaan, mihin voisi lähettää haittakorvauksen.  Sen sijaan yhtiöiden kanta näyttäisi olevan, että metsänomistaja saa kärsiä vahingot omissa nahoissaan.  Käräjoimäänkään ei hevin kannata lähteä kallispalkkaista juristiarmeijaa vastaan.

    nuori isäntä

    Tämän kyhmyröinnin lisäksi on raivostuttavaa, että MTK sallii tämän kaiken tapahtua.

    Hakkeeksi vain alueet! Kuten sanottu, ei sido metsänomistajaa (varsinkaan jos ei ole mukana FSC:ssä). Kannattaa muistaa, että, jos alueelta löytyy suojearvojenperusteena tehdystä merkinnästä yli 10% (muistaakseni se oli tuon kokoinen alue) poikkeama vaikkapa maastokartoituksissa niin alue putoaa pois listalta… Eiköhän vaikka aukko riitä tällaiseksi poikkeamaksi…

    Visakallo

    Metsäpuolella meno alkaa yhä enemmän muistuttaa edesmenneen Neuvostoliiton käytäntöjä. Sielläkään ei esim. yksityisyrittäjyyttä kielletty lailla, vaan se tehtiin muilla keinoin mahdottomaksi. Erityisesti ympäristöasioissa tämä Neuvostoliiton ja DDR:nkin perintö elää meillä hyvin vahvana.

    MetsäMatti

    Hohhoijaa. Niin paljon tahallista väärinymmärtämistä.

    HCV-merkintä kartta-aineistossa tarkoittaa, että alue _saattaa_ täyttää HCV-kriteerin. Asia tarkistetaan maastossa.

    HCV-alue ei tarkoita suojelualuetta.

    HCV-kriteerit täyttävän metsikön käsittely voimassa olevien lakien puitteissa on täysin ok.

    _Jos_ FSC:tä noudattava puunostaja ei jostain leimikosta olisi kiinnostunut, puunsa voi myydä ostajalle, joka ei myy FSC-tuotteita.

    Tämä on ihan markkinataloutta. Kysyntä määrittää, mitä kannattaa tuottaa. Maksajalle merkitsevää on myös, miten on tuotettu.

    Visakallo

    Mitä tässä nyt on tahallaan väärinymmärretty? On pelkkää jeesustelua väittää, että metsänomistaja voisi noin vain vaikuttaa puuntuotantoonsa kysynnän mukaan. Sen tekee jo pelkästään pitkä kiertoaika. Toinen on tuulen mukaan muuttuva käsitys siitä, mikä kulloinkin on oikea puuntuotantotapa. Metsäyhtiöt ovat itse ajaneet itsensä FSC-ansaan, ja nyt siitä maksavat metsänomistajat. Tätä on aivan turha kenenkään yrittää kääntää muuksi. Ruotsissa on tilanteeseen jo herätty, mutta meillä mennään edelleen yksipuolisesti ympäristöjärjestöjen halujen mukaan.

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 809)