Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 809)
  • FSC:n riskialue yllätti

    1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä että Puuki haastat Hiilipörssiä. Joutuvat perustelemaan toimintansa paremmin. Ennallistettaviksi ei tosiaankaan sovi kuin tietyt suot. Näkisin että parhaiten ne jotka EIVÄT kasva tällä hetkellä hyvin puuta JA josta tulee runsaasti joko ravinnepäästöjä tai hiilipäästöjä tai molempia.

    nuori isäntä

    Timppa on tehnyt oikein, kun on lähestynyt luottopuunostajaa. Suosittelen aktiivisia metsänomistajia jotka ovat MHY:n jäseniä olemaan yhteydessä omaan neuvojaan. Osaavat kertoa asiasta jotain. Sain ainakin ihan hyvän vastauksen lopulta itse. Näin sitä on syötävä vähän omaa kritiikkiään heitä kohtaan. No olen sen paksunahkainen, että sen kestän. ?Edelleen kuitenkin arvostelen MTK:ta siitä etteivät olleet hereillä kun tätä tehtiin. Ne ketä ei ole MHY:n jäsen kannattaa yrittää keskustella asiasta esim. hoitosopimuksen edustajan kanssa ja toivoa, että osaavat avustaa.

     

     

    puunhalaaja

    UPM:n sivulla näkyy olevan kartta fsc-tiloista. Samasta karttapalvelusta näkee erikoishakkuualueet ja monta muutakin mielenkiintoista asiaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Laita puunhalaaja linkki tänne, mikäli muutkin kuin UPM:n sopimusasiakkaat näkevät nuo tiedot.

    Timppa

    Noilta UPM:n sivuilta ei kuitenkaan näy nämä HCV-alueet, jotka ovat FSC-sertifikaatin ulkopuolella.

    Oletko Visakallo muuten tarkistanut, että onko sinun runsaspuustoisia alueita siunattu HCV-statuksella.

    puunhalaaja

    Anneli, tässä kartta: https://www.upm.com/fi/liiketoiminnot/puunhankinta-ja-metsatalous/yhtion-fsc-tilat-kartta/ firma lähettää koodin pyydettäessä. Tällä saamallani koodilla saa puolestani vapaasti katsella niin pitkään kun se toimii: c1f44

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos puunhalaaja! UPM:n kiinteistöt kyllä näkyvät ja niiden HCV-rajaukset, Naturat ja muut suojelualueet. FSC-tasot jäivät vielä näkymättömiin.

    Timppa

    Juttelin erään MTK-laisen kanssa.  Sanoi, että on muutkin minun lisäkseni valittaneet tilanteesta.  Kertoi, että keräävät asian laajuudesta tiedot, kun porukka on palannut lomiltaan.  Alkavat sitten selvitellä tilannetta.

    Ovat erittäin kiinnostuneet mahdollisista ostajien käyttäytymismuutoksista HCV-alueilla.

    Kertoi, että nämä kolme konsernia olivat kertoneet, ettei tämä HCV-systeemi  vaikuttaisi mitään hakkuisiin.  Kukahan uskoo, ettei  vaikuta.

    Kuulemma Ruotsissa metsäyhtiöt SE:a lukuunottamatta ovat luopumassa FSC:stä

    nuori isäntä

    Ruotsista löytyy siis pian ostajia näillekin suomalaisille leimikoille, hienoa!

    Puuki

    ”1.3.1 Kaikissa metsätalousyksikössä tehtävissä toimenpiteissä noudatetaan: 1) soveltuvia lakeja, säännöksiä ja hallinnollisia vaatimuksia; 2) lakiin perustuvia oikeuksia ja tapaoikeutta; ja 3) viranomaismääräyksiä.
    1.3.2 Organisaatio maksaa kaikki sille kuuluvat verot ja maksut, jotka liittyvät metsänhoitoon ja metsien käyttöön. Tärkeimpiä ovat: puukauppaan liittyvä myyntivero, metsänhoitoon liittyvät arvonlisäverot ja työnantajamaksut.
    1.4 Organisaation on kehitettävä ja toteutettava toimenpiteitä ja/tai sen on toimittava sääntelyvirastojen kanssa suojellakseen metsätalousyksikköä järjestelmällisesti luvattomalta tai laittomalta resurssien käytöltä, maksuilta ja muilta laittomilta toimilta.
    1.4.1 Ulkopuolisen tekemän luvattoman toimen tullessa organisaation tietoon, organisaatio ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin, kuten ilmoittaa asianomaisille viranomaisille.
    1.5 Organisaation on noudatettava sovellettavia kansallisia …..”

    Yllä ote FSC- sertifikaatin uudesta luonnoksesta 26.6.2019 .

    Organisaatiolla tarkoitetaan tuossa maanomistajaa.   Ulkopuolisen luvattoman toimen tullessa tietoon pitäisi siis ottaa yhteyttä viranomaisiin. (kohta 1.4.1.). Joko olette asianosaiset ottaneet yhteyttä HCV- asian tiimoilta?

     

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 809)