Keskustelut Metsänhoito FSC-standardin uudistaminen

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 547)
  • Planter

    Metsien sertifiointi on markkinaosapuolten välinen asia. Kuskin paikalla on oltava paikallisten toimijoiden, ei ulkopuolisten.

    puunhalaaja
    Rane

    Tuttua huttua,FSC:lle viestejä kynäillessä tuppaa törmäilemään kaikenlaiseen,kuten ovenpieliin ja kilpailuviranomaisen päätöksiin.

    Ilmeisesti syy miksi puunhalaaja otti tuon päätöksen esille on lause mihin viranomaisen tutkimattajättämispäätös perustuu:

    ”Elinkeinonharjoittajilla on
    lähtökohtaisesti kilpailulainsäädännön estämättä vapaus valita, minkä
    sertifikaatin jäseniä ne ovat tai minkä sertifikaatin sääntöjen mukaan ne toimivat.”

    Eli tämähän tarkoittaa että kun metsänomistaja(joka ei kuulu FSC:hen) elinkeinonharjoittajana pakotetaan toimimaan FSC-Mix puunhankinnan sääntöjen (mm.HCV-alueet) mukaisesti niin kyseessä on kilpailulain vastainen toiminta.

    Vaikuttaa siltä että kilpailuviranomaista pyydettiin tutkimaan väärää asiaa.

    Petkeles

    Aika loogista että ei voi tehdä bisnestä jos ei ole sitoutunut samaan laatujärjestelmään kuin muu hankintaketju. Eihän tuossa ketään pakoteta yhtään mihinkään.

    Rane

    ”Aika loogista että ei voi tehdä bisnestä jos ei ole sitoutunut samaan laatujärjestelmään kuin muu hankintaketju.”

    Kyllä. UPM,Stora ja MetsäGroup ovat sitoutuneet PEFC-sertifikaattiin eli koko ketju on sitoutunut samaan laatujärjestelmään.Mitään laillista estettä kaupantekoon ei ole.

    Ps.Este on FSC ja Greenpeace.

    puunhalaaja

    Ilmeisesti syy miksi puunhalaaja otti tuon päätöksen esille on lause mihin viranomaisen tutkimattajättämispäätös perustuu:

    Postasin tuon koska muistelin täällä jonkun ajatelleen ääneen, että asiasta pitäisi valittaa kkv:lle. En ollut aiemmin tiennyt, että näin olikin jo näköjään tehty.

    Eli tämähän tarkoittaa että kun metsänomistaja(joka ei kuulu FSC:hen) elinkeinonharjoittajana pakotetaan toimimaan FSC-Mix puunhankinnan sääntöjen (mm.HCV-alueet) mukaisesti niin kyseessä on kilpailulain vastainen toiminta.

    En ymmärrä miten tuon ajattelet. Eihän tässä metsänomistajaa mihinkään pakoteta, vaan sertiin sitoutuneita toimijoita. Käytännössä tämä toki johtaa siihen, että jos ketjun merkittävät toimijat on kaikki järjestään mukana sertissä, niin se pakottaa muutkin mukaan, jos haluaa puutä myydä.

    Rane

    ”En ymmärrä miten tuon ajattelet. Eihän tässä metsänomistajaa mihinkään pakoteta”

    Väärin.FSC on määrittänyt alueet (HCV) jotka FSC-sertifikaattiin kuulumattoman metsänomistajan on jätettävä hakkaamatta jotta voi myydä puuta PEFC-sertifioidulle toimijalle.

    ”niin se pakottaa muutkin mukaan, jos haluaa puutä myydä.”

    Juuri näin.Ja kilpailuviranomainenhan totesi että elinkeinon harjoittajalla tulee olla vapaus valita mihin sertifikaattiin kuuluu ja minkä sääntöjä noudattaa.

    Värriön yhteismetsältä on viety kokonaan mahdollisuus harjoittaa elinkeinoa.Nimenomaan FSC ja sen hallintoon kuuluva Greenpeace ovat vieneet.

     

     

    Visakallo

    Greenpeacen metsiensuojeluvetoomus tuntuu nyt ponnahtavan esiin heti kun meikäläinen netin aukaisee. 55 kohdetta kehuvat heillä olevan. Kartasta näkee, onko niitä palstalaisten omien metsien lähellä. Kovasti näkyy vaihtoehtoista totuutta sivuilla olevan, mutta eikös se niin olekin, että mitä suurempi vale, sitä paremmin se kansaan uppoaa.

    https://metsat.greenpeace.fi/pages/allekirjoita?gclid=Cj0KCQiA-aGCBhCwARIsAHDl5x_CQm_6dzTcAXaVjPDF4tkAZIhIOHlMRxpukTiEtu-3atAveUP1pqkaAuTqEALw_wcB

    Puuki

    Asiavirheitä on paljon GP:n vetoomuksessa.  Hiilinielun kertyminen esim. ei vähene samaa tahtia hakkuiden lisäämisen kanssa jotka on muka jatkuvasti lisääntyneet.  Hakkuiden määrä on  vähentynyt v:n -18 määrästä ensin n. 10 milj. mottia ja seuraavana vuonna hakattiin myös edellistä vuotta vähemmän.    Nuoret hyvin kasvavat metsät tunnetusti lisää hiilinielua eniten parhaan vuosikasvunsa avulla.   Liian suuret hoitamattomien metsien alueet vähentää metsien hiilivarastoa kuten on käynyt mm. Kanadassa, USA:ssa, Siperiassa ja Keski-Euroopassa metsäpalojen ja niitä seuranneiden ötökkätuhojen seurauksena.  Sieni-ja marjasadot vähenee vanhoissa hoitamattomissa metsissä eikä lisäänny kuten annetaan ymmärtää GP:n propagandassa.

    Metsätyyppien väheneminen johtuu pääosin hoitamattomien metsätyyppien muuttumisesta . Esim.  männikkökankaat vähenee kuusettumisen takia, kuivat paisterinteet samoin ellei niitä raivata liian varjostavasta puustosta.  Hakamaat ja metsäniityt kasvaa umpeen ellei niitä hoideta säännöllisesti,  jalopuita kasvavat lehdot , tervaleppäkorvet ja pähkinäpensaskasvustot samoin kuusettuu ja menee piloille ilman kuusten poistamista,  jne.

    Töyhtö- ja hömötiaisten vähenemistä voidaan ehkäistä talousmetsissäkin , ja sitä tehdäänkin,  jättämällä  lahopuita , vanhojen puiden pyöräkkeitä säästöpuuryhmiin ja rantavyöhykkeille, tekemällä eurokantoja yms.   Lahoontuvia lehtipuupökkelöitä voi jättää metsiin lintujen pesäpuiksi.  Lintulaudalla käy jatkuvasti töyhtö-ja hömötiaisia, kun lähistöllä on lahopuita jätetty pesäpuiksi. Sen suurempaa suojelutoimintaa ei tarvitse välttämättä tehdä niiden elinolojen parantamiseksi.

    Miksi ökyrikkaat ls-järjestöt ei itse osallistu suojelualueiden perustamiseen ostamalla niitä ?  Luonnonperintösäätiöltä saisivat ottaa oppia.

    Visakallo

    Miksi ökyrikkaat ls-järjestöt ei itse osallistu suojelualueiden perustamiseen ostamalla niitä ? Luonnon perintösäätiöltä saisivat ottaa oppia.

    Luonnonsuojelu ja luonnonsuojelulla rahastaminen ovat täysin eri asioita.

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 547)