Sitolkka: Onkait se lisääntynyt kun sitä on aina ollut vähän.
Sitolkka ei näy liikkuneen Lapissa. Minä olen ja arvioni on, että Lapin alueella on valtavasti hakattavaa ja puuta riittää Kemijärven ja Kemin uusiin sellutehtaisiin. Metsät Lapissa kasvaisivat ja järeytyisivät paremmin, kun puulle olisi kysyntää harvennushakkuisiin ja muokatut ja hoidetut uudistusalat ovat aina parempikasvuisia. Lapissa on erinomaiset maapohjat metsille kasvaa.
Tämä tieto kun leviää Uruguayhin niin voivat alkaa siellä miettimään, että hetkinen, ne ei anna edes Suomessa tehdä sellutehtaita kun pelätään että pilaa vesistöt, niin mitäs ne sitten sinne tulee ne pilaaman. Veikkaan että Upm on siellä kohta myrskyn silmässä ja voi uusi tehdas peruuntua vielä. Sikäli voi olla kauaskantoiset seuraukset tällä.
Se silmä valehtelee kun on valtavasti kainalokepin mittasta rääseikköä. Kertymät hehtaarilta ovat kuitenkin pieniä etelän metsiin verrattuna ja ikääkin noilla jo äkkiä on että olisi etelässä jo tukkimetsää.
Minä en vielä luovuttaisi. Voihan tehtaan siirtää kauemmaksi kaupungista (on nyt ”keskellä” kaupunkia ) ja parantaa jätevesien puhdistusta ja hakea uuden luvan.
Paikallisten vastustajienkin mukaan paikka on väärä niin suurelle tehtaalle ja haluavat kyllä kaikki ne 3 tuhatta työpaikkaa Kuopioon ja Suomeen.
Se silmä valehtelee kun on valtavasti kainalokepin mittasta rääseikköä.
Sitäkin löytyy, mutta vastaavasti erinomaisia laajoja hyviä kasvupohjia metsille kasvaa 5..7 m3/ha/v. Näinhän se on koko Suomen alueella. On hyviä ja huonoja kasvupaikkoja.
Jos mettämiähellä on parempi ehdotus tehtaan jätevesien hallintaan, niin kuulemme mielellämme! Minun höpinöiden perusteella ei muuten kannata tehdä päätelmiä metsäntutkimuksen tasosta…
Onhan tehtaan puhdistamon kautta kulkeneiden vesien loppukäsittelyyn kai mahdollista käyttää jo käytössä olevia vesien puhdistuskeinoja, kuten tekopohjavesi ja pintavalutuskenttä. Metsähän puhdistaa sen kautta kulkevan sadevedenkin.
Boreal Bioref Kemijärvelle tulisi myös olemaan suurelta osin kiinalaisrahoitteinen hanke.
Kyllä metsäteollisuuden jätevesipuhdistamoissa on tapahtunut dramaattinen kehitys viimeisen 30 vuoden aikana. Vaikka tuotanto on kasvanut huomattavasti, jätevesikuormitus on pudonnut noin 10% entisestä mikäli oikein muistan. Asista on tehty joku väitöskirjakin.
Päinvastoin. Kunhan yllytän. Kyllähän nyt metsien tuottoerot eri puolilla maata tietää kaikki jotka metsistä on perillä. Jos ei muuten usko, niin menee vaikka 50v hoidettuun tuoreen kankaan männikköön ensin etelässä ja sitten pohjoisessa napapiirillä. Alkaa uskoa.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.