Keskustelut Metsänomistus Fingrid

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Fingrid

    Ko. voimalinjoja hallitseva yhtiö suorittaa laajaa linjojen reunametsien perkausta, Etelä Suomessa. Siinä 20 metriä linjan keskeltä oleva metsä parturoidaan kaikesta puusta joka ylittää pituudeltaan 10 metriä. Toisin sanoen tukkipuutakin kertyy paikkapaikoin kiitettävästi.Korjuu on hoidettu mhy:n toimena ja puut ostaa paikallinen saha yritys ennalta sovitulla hinnalla. Kysymystä herättää kesäkorjuuna tehtävän työn suorittaminen ilman kantokäsittelyä havupuille. Tiedustelu mhy:stä selvitti että linja perkauksissa ja tienvieri perkauksissa ko. käsittelyä ei tarvita koska kemera ei sitä edellytä. Minusta kemeran tulkintta on kuitenkin kummallinen kun kuitenkin metsä hakkuissa kesäaikaan se on vähintäänkin välttämätöntä.

  • A.Jalkanen

    Kemera-tukiehtoja pitäisi ehdottomasti muuttaa. Ja Kemerasta riippumatta – ne kantokäsittelyt pitää tehdä ja sähkölinjan omistajan tulee ne maksaa.

    Gla

    Mikä laki tai asetus määrää kantokäsittelyn pakolliseksi?

    A.Jalkanen

    En tarkoittanut että ne ”pitää tehdä” vaan että ne ”olisi suositeltavaa” tehdä. Erityisen raskauttavaa toimintaa on minusta jos toisen omistamalla maalla operoidaan ja jätetään käsittely tekemättä, vieläpä mhy:n siunauksella!

    Gla

    Tarkoitin aloittajaa, mutta hän onkin korjannut kirjoitustaan.

    pitkät neulaset

    Kuinka ylhäällä ne voimalinjojen johdot ovat? Koskeeko se kaikkia linjoja – myös taloille meneviä?

    Korpituvan Taneli

    Tavalliset taloille menevät jakelujännite linjat ovat nykyisin poistokaapelilla vedettyjä. Ne tietysti vaurioituvat samalla tavalla kaatuvista puista, mutta yleensä niissä ei ole juuri minkäänlaista johtokatua, nekun kestävät kyllä pientä tuulen heiluttamien oksien kosketusta. Sama koskee, jossain mökkialueilla käytettyjä 1kW:n siirtolinjoja.
    Siinä on tietysti sekin ero, että yksi vaurio ei sentään pimennä kokonaisia kyliä.

    Tiedä sitten mikä vaikutus myrskyvaurioon on johtokadulla itsellään? Siinähän on metsässä epäjatkuvuuskohta, joka jo sinänsä tekee tuulivaurion mahdolliseksi. Jakelujännitteen puolella tuokin riski on pienenpi.

    Kyllä sähköyhtiöt ovat nyt ottaneet tosissaan maakaapeloinninkin. Täällä Fortum laittoi, ihan haja-asutusalueella, muutaman talon tulojohdot maan alle, kun niissä tuli muutenkin uudelleenjärjestelyjä. Eivät pihapuut ja lähimetsiköt enää katko niiden talojen sähköjä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Työmies

    Voimalinja on 110 kilovoltin suurjännitelinja. Uskoisin johtimien olevan matalimmillaan 8-10 metriä korkein kohta on varmaan jo yli 20 metriä. Siitä kohden ei reuna aluetta ole raivattu.Ps korjasin tosiaan, aloitusta tiedon löytäminen netistä ko.asiaan tuntui vaikealta. Ainoastaan tieto siitä että valtion omilla metsä aluehakkuilla on kantokäsittely pakollista. Mene ja tiedä sitäkään.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)