Keskustelut Metsänomistus Fiksu demari

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 60)
  • MaalaisSeppo

    Demarithan ovat ajaneet jo pitkään metsänomistajien verotuksen kiristämistä mm kiinteistöverolla. Noin 10 vuotta sitten sitä selvitettiin, jolloin ilmeni, että vero kohdistuisi suurelta osin keskimääräistä pienempituloisiin henkilöihin. Ehkä hoksattiin, ettei osaa köyhimpien henkilöiden verotusta tule kiristää.

    Nythän puun myyntivoiton verotus on verraten kireää. Jos pienituloinen saa merkittävän osan tuloistaan puun myynnistä, hänen verotuksensa on selvästi kireämpää kuin esim vastaavatuloisen pelkkää eläketuloa saavan henkilön.

    Demarit laskevat, että metsänomistajat äänestävät yleensä muita puolueita, joten tälläinen ylimääräinen ”puoluevero” voidaan heiltä periä.

    rööri roope

    Demarien aate,mikä on minun on ainoastaan minun,mikä on sinun on myös minun.

    Puuki

    Niin se dem.aate taitaa mennä. Joskus isä kertoi omalla työpaikallaan olleen kova sosialisoinnin puolestapuhuja. Kun ukko oli luetellut kuinka hyvä olisi jos kaikki sosialisoitaisiin, niin isä oli kysynyt, että mitenkäs kun se sinunkin omakotitalo sitten sosialisoidaan? Niin ukko oli vastannut : ”Sosialisointi loppuisi siihen”  ja lopetti myös kehumisensa siihen.

    harrastelija harrastelija

    Mikähän siinä lienee, kun sitä Tiitisen listaa ei voi julkaista? Jostakin tuli koneelle takavuosina ko lista ja siinä oli 18 tunnettua nimeä. Olen vaihtanut tietsikan ja se nimilasta taisi mennä ”bittien taivaaseen”. Liekö sillä enää väliä vaikka julkastaisiinkin, sen aikasnen pääministerikin on nyt ollut eläkeläinen jo toveroisen.

     

    Uusmetsäläinen

    Tämähän alkaa olla todellinen valeuutisten pesäpaikka: kuka on Tiitisen listalla ja kuka kannattaa kiinteistöveroa metsään.

    Tiitisen listasta ei taida olla todellista tietoa kuin Tiitisellä itsellä ja edesmenneellä presidentti Koivistolla. Kumpikin vaikenee edelleen asiasta, mikä on  viisasta listan epäluotettavuuden takia.

    Metsäverotuksesta SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne totesi Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa runsas vuosi sitten, ettei hän kannata kiinteistöveroa maa- ja metsätalousmaalle.

    Myös omasta mielestäni nykyinen metsäveromalli on ihan hyvä ja toimiva. Mikäli metsäverotusta joskus uudistetaan, niin yhtenä vaihtoehtona nykyiselle järjestelmälle on varmaan syytä selvittää myös pinta-alapohjainen kiinteistöveromalli.

    Jätkä

    On myös veikeää, kuinka moni ”ihan normaalina pidetty” duunari – perittyään tai saatuaan naimalla muutaman hehtaarin metsämaata hallintaansa, on niin kovaa metsäporvaria, että ei tarvitse ihmetellä nykyään veronmaksajien lompakoilla häsläävien puolueitten äänimääriä. Tosin yksi porukka on maalannut siinä koalitiossa itsensä sellaiseen nurkkaan, että sieltä ei pääse muualle, kuin halvatun syvään ja siniseen hämärään.

    Mielestäni palkansaajat eivät kuulu porvaripuolueiden kannattajajoukkoon.

    Metsäverotuksesta sen verran, että paluu pinta-alaverotukseen varmasti lisäisi puunmyyntihaluja. Olisiko se metsien kehityksen kannalta hyvä vai huono, jäisi nähtäväksi, mutta kuitenkin veronmaksu hakkuukypsästä metsästä alkaisi varmasti monen mielestä olla hölmön hommaa ja pantaisiin Ponsse raklattamaan.

    MaalaisSeppo

    Rinne tosiaan ei kannata metsien kiinteistöveroa. SAK ja seuraava demarien populistinen puheenjohtaja Timo Harakka kannattaa. Onneksi Timo tulee remmiin vasta vaalien jälkeen.

    Puuki

    Pinta-alaverosta luovuttiin aikoinaan valtapuolueiden hyvässä yhteisymmärryksessä mm. sen ylläpidon kalleuden takia.

    Veronmaksajien kukkarolla häärää tosiaan monet puolueet ja jopa ammattiyhdistysliike omistuksineen kotimaisen veroparatiisin Kojamon kautta.

    Jovain Jovain

    Ainahan ”Fiksut” demarit ovat osanneet. Heidän mielestään talouden nousuun hallituksella ei ole osuutta. Hallituksella oli vain hyvää tuuria ja sattuu hyvään aikaan, talouden nousuun maailmalla.

    Demarit äänestävät jo täyttä päätä seuraavia vaaleja. Heti kun jakovaraa on muodostunut, sitä jaetaan jo ja uusia ohjelmalistoja tehdään. Velkakaan ei tunnu haittaavan. Onhan tällaisella ”valtakirjalla” maata johdettu ennenkin.

    Paineet kohdistuvat metsiin. Ei riitä vielä nykyinen rahanjakopolitiikka. Vaaditaan lisää, kiinteistöveroa tai jotain muuta jaettavaa on löydyttävä.

    Tolopainen Tolopainen

    Eipä ole demarit eläkkeitä nostaneet vaikka ovat hallituksessa olleet vuosikymmeniä ja käyttävät valtaa eläkeyhtiöiden hallituksissa. Sehän on mahdotonta laittaa raja 1400€/kk ja jakaa jotain erilliskorotuksia pienempiin eläkkeisiin. Tuossa suurimpina hyötyjinä olisivat eläkkeellä olevat maatalousyrittäjät, heillä on pienet työeläkkeet.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 60)