Keskustelut Harrastukset EU:sta liittovaltio?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
  • EU:sta liittovaltio?

    Merkitty: 

    Politiikkaa vähänn laajemmasta näkökulmasta. Anna-Stina Kauhanen HS esseessä otsikolla:

    Merkel kumosi kolpakon müncheniläisessä olut­teltassa ja käski eurooppalaisten ryhdistäytyä – sen jälkeen EU rypi kriisissä mutta tajusi jotain tärkeää itsestään

    ”Schulz julisti haluavansa EU:sta liittovaltion vuoteen 2025 mennessä.”

    ”Olisiko EU:n muodonmuutoksen tuloksena se, että tulevaisuuden EU on nopeasti reagoiva vakautta ja turvallisuutta ylläpitävä voimakoneisto? Se ei olisi huonoin vaihtoehto.”

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005507727.html

    Haluttavuus ja kannatus riippuu kovasti liittovaltion muodosta, mutta Pohjois-Amerikassa sovellettu malli voisi olla harkinnan arvoinen: osavaltioilla on laaja itsehallinto, mutta valuutta, rahapolitiikka, ulkopolitiikka ja puolustuspolitiikka ovat yhteiset. Tällainen EU voisi olla uskottava keskustelukumppani suurvalloille (USA, Venäjä, Kiina, Intia).

  • Visakallo

    En oikein usko Trunpin lähtöön palliltaan. Kuka hänet yleensä voisi erottaa? Eurooppalainen ajattelu on pitkään ollut niin urautunutta, ettei oikein vieläkään ymmärretä sitä, että USA:ssa puhaltavat uudet tuulet. Kauko-Itä on ollut tässäkin asiassa Eurooppaa notkeampi.

    Visakallo

    Jostain syystä Euroopassa useimmiten unohdetaan kertoa, että USA:n talouskasvu on ollut huimaa ja maassa vallitsee nyt käytännössä täystyöllisyys.

    Planter

    Tämä talousviisaiden raportti on jo hieman ikääntynyt, paljon ehtii tapahtua parissa vuodessa.  Jos Suomen tulevaisuus Euroopan unionissa tai Fixit mahdollisuutena kiinnostaa, niin kannattaa lukea.

    http://eurothinktank.fi/wp-content/uploads/2016/05/EuroSeminaariLokakuu2015.pdf

    Metsäkupsa

    Ei ole edellä kirjoitaneet vahvassa EU-uskossa,enkä ole minäkään.Katsotaan Italian vaalit ensin,taitaa Silvio jälleen vaalivoiton vuorostaan korjata.Rooman valtakunnan perillinen on yleisesti ottaen rapakunnossa,sama tauti levinnyt byrokratioineen koko unioniin.                            Yhdysvaltain liittovaltiossa kansalaisten tultava omillaan melkolailla toimeen,on miljonäärejä,että kerjäläisköyhälitöä ja siitä välistä.Euroopassa yhteiskunta antaa useissa maissa sellaisia etuja,että taitaa työtätekevän ja omillaan toimeentulevan kansanosan kantokyky olla kohta tyhjiin  imetty.Euroopasta ei toimivaa liitovaltiota tule näillä näkymillä,enkä sitä kyllä kaipaakaan.

    jees h-valta

    Onpas meillä demokraattisia neuvonantajia. Eikös kansanäänestys ole demokratiaa ja jos sitä ei keskeisissä kansaa koskevissa asioissa järjestetä en usko että sellaiset päättäjätkään kauaa johdossa kukkoilee. Kun se äänestys seuraavaksi pudottaa heiltä pallin alta. Yleensä kansan ääntä haluava saa paljon itse ääniä. Se vain on myös hyvä vaaliase.

    Metsuri motokuski

    Empä usko että liittovaltiota ei pitkään aikaan synny. EU maat ovat niin eritasoisia maita taloudellisesti. En usko että mikään maa haluaisi ottaa toisen maan taloudellisia rasitteita kontolleen. Puolustusliitti ja liittovaltio on vähän eri asia. Ilmeisesti puolustusliitto tulee kun USA haluaa että Eurooppa ottaa suuremman kakun Naton kustannuksista. Sitähän Trumppi on kovasti painottanut että Eurooppaa ei pidä puolustaa niin paljoa jenkkien rahoilla.

    Kalle Kehveli

    Kannatan pohjoismaista liittovaltiota. Hyvin tultaisiin toimeen ilman EU:takin, jossa muutama maa käyttää valtaa käytännössä täysin. Saksa suurin hyötyjä valtavalla teollisuudellaan. Saanut itäblokin maista paljon halpatyövoimaa.

    Tolopainen

    Saksa on EU:n suurin rahoittaja Pohjoismainen yhteistyö on pelkkää paperia. Saksalaisen telakan ja autoteollisuuden tulo olivat ratkaisevia Suomen talouskasvun alkamiselle. Jos saksalaiset vievät täältä reollisuuslaitoksista tekniikkansa pois kaikki laitokset pysähtyvät. Suomalaisten hyvinvointi rakentuu täysin tuontitekniikan varaan, ei täällä paljon mitään osata tehdä. Suuri osa työvoimasta on julkisen sektorin viroissa mitättömällä työpanoksella. Ja se että suomalaisista on tullut laiskoja ei ole EU:n vika.

     

     

    Visakallo

    Puheet Pohjolan ja Euroopan yhteisestä puolustuksesta ovat lähinnä edesvastuuttomia, sillä tosipaikan tullen niitä ei kuitenkaan olisi. Tässä mielessä mikään ei ole muuttunut, ja historia vain toistaa itseään. Euroopan ainoa todellinen turva on jokaisen maan omien joukkojen lisäksi Britanian tehokas sotilastiedustelu, -merivoimat ja Skotlantiin sijoitetut ydinaseet. EU-joutuu tämän takia Brexitistä huolimatta olemaan Britanian kanssa hyvin tiiviissä pakkoavioliitossa, vaikka EU-poliitikkojen puheet ovatkin tällä hetkellä kuin rahattomalla hevosenostajalla. Suomi on tehnyt viisaasti vahvistamalla omaa puolustustaan uusimalla kalustoa ja säilyttämällä yleisen asevelvollisuuden. Myös yleisen maanpuolustustahdon säilyttämisessä on onnistuttu hyvin. Se, missä ei ole onnistuttu, on suurten yhtiöiden kuten Fortumin, YIT:n ja Lemminkäisen toimet idässä. Kaikki kolme ovat ajautuneet  epäoinnistuneiden Venäjän liiketoimiensa takia hyvin hankalaan tilanteeseen. Fortum on käytännössä jo venäläisohjauksessa, ja syvästi velkaantuneet YIT ja Lemminkäinen joutuvat nyt rahoittajien sanelemana fuusioitumaan. Suomessa on ollut perinne, että keskustellaan kovasti pikkuasiosta, mutta suurista vaietaan. Siinä mielessä mikään ei nytkään ole muuttunut.

    mehtäukko

    Olen vakaasti Visakallon linjoilla Suomen valitsemista linjoista armeijamme suhteen. Siinä kun ruåtsalaiset kompuroivat käänteissään, vakaa asevelvollisuuslinja naiset mukana on perusjärkevää meininkiä.

    Ulkoiset uhat ,mutta kun maan sisällä alkaa olla vaikka minkäväristä kuuhaketta…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)