Keskustelut Metsänomistus EU:n viherleima, jäävätkö metsämme ulkopuolelle

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 95)
  • EU:n viherleima, jäävätkö metsämme ulkopuolelle

    Ilmastokriteereitä EU:ssa työstetään ilman maalaisjärkeä. On epävarmaa saako metsämme sellaisen viherleiman, jolla  hyväksyttävyys taataan. Vaarana on, jos ulkopuolelle jäädään, turpeen kohtalo. Rahoitus kallistuu kestämättömän toimialan mukana, jolloin alkaa investoinnitkin hiljalleen kuihtua. Todennäköisesti koittaa aika, ettei energiapolttopuukaan ole uusiutuvaa energiaa, jolloin lämpölaitoksetkin jollakin muulla lailla lämmön tuottavat. Outoja aikoja elämme, vai mitä palstalaiset tuumivat.

  • Tolopainen Tolopainen

    Eu:sta on tulossa rahaa enemmän kuin on järkeviä kohteita yli 2mrd€ pitäisi poliitikkojen huitaista johonkin, jos korona elvytyspaketti toteutuu. En ole edes huomannut, että korona olisi mitenkään vaikuttanut elämiseen. Suo messa koronaa ei ole edes kymmenes osaa siitä määrästä, mitä muualla EU:ssa. Muutama kuppila on pitänyt sulkea ja matkat ulkomaille lopettaa, pelkkää säästöä.

    isaskar keturi

    Kait se pitää ajatella kuin entinenkin ukko, kun kuuli, että eukko käy vieraissa ”Onhan se hyvä, että muillekin kelpaa!”. Eli kiva, että kaikki on kiinnostunut meidän korvaamattoman arvokkaasta omaisuudesta. Varmaa on, ettei arvo häviä, vaan muuttaa muotoaan tai jää kasvamaan korkoa.

    Jos Suomessa nyt hätäpäissään hakkuita rajoitetaan, kyllä ne taas sallitaan, kun sademetsät ja siperian arot on hakattu. Aika sopivasti alkaa sitten taas minun taimikot olla hakkuukunnossa.

    Tolopainen Tolopainen

    Suomessa riittää suojelualueeksi, kun Oulun pohjoispuolen luonto jätetään koskemattomaksi luonnoksi ja Pohjois-Suomen väestö siirretään pääosin Oulun seudulle. Muutamat turistioppat voivat jäädä Lappiin. Poronhoito on niin luontoa kuluttavaa, että se pitää lopettaa.

    Gla Gla

    Kyllä aloittajan huoli on aiheellinen. Joku haluaa luovuttaa Suomessa jokamiehenoikeudet kansainvälisen organisaation päätösvallan alle, toinen haluaa myydä vesivarat, kolmannen mielestä venäläisten kiinteistökaupoilla ei ole merkitystä Suomelle jne. Ottajia kyllä maailmalta löytyy, kun samat ekonomit päästetään laskimen ääreen, jotka saivat sähköverkkojen myynnin kannattavaksi toimenpiteeksi.

    Maailma muuttuu ja sen takia päätösvalta pitää olla meillä.

    Tolopainen Tolopainen

    Onko tuossa jotain uutta 70% metsäteollisuudesta on ulkomaisessa omistuksesssa vientitulotkin tulee ulkomailta ja kaikki se teknologia, jonka varassa hyvinvointimme rakennetaan. Tuulivoimalat kin on ulkomaisessa omistuksessa. Ehei Suomi mikään itsenäinen maa ole. Suurpääomalle tekin metsiänne kasvatatte ja sen puolesta olette huolissanne. Suurpääoma kiittää.

    Puuki

    Hakkuukelpoiset leimikot kannattaa laittaa pääosin heti myyntiin ja odotella sen jälkeen hiilipörssin avautumista myös metsän puolelle.  EU:n päätösvalta on isoilla mailla eikä siellä olla huolestuneita pienen Suomen metsätaloudesta, kun ei ole kaikilla kotimaisilla edustajillakaan ymmärrystä paikallisesta metsän hoidon tilanteesta eikä kehittyneisyydestä.   EU:n puistometsät on ihan erilaisia monelta kannalta.  Osin on jo talousmetsiin sopimattomat ohjeet tuoneet lisäongelmia etelän maissakin , kun pienaukkohakkuutyyli  on lisännyt ötökkätuhoja .

    Tolopainen Tolopainen

    Tämä on tätä, kun ollaan aivan mahdottoman ison ongelman edessä, jotain pitää olla tekevinään. Kaikki öljy tullaan pumppaamaan maasta ja hiilet kaivamaan. Saksan luopuminen ydinvoimasta lisäsi hiilipäästöjä niin paljon Euroopassa, että tilannetta ei saada muuten korjattua kuin Saksa alkaa rakentaa ydinvoimaa ja ajaa hiilivoimansa alas. Niin Britannia kin on tehnyt ja Ranska.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    EU-tasolla on sama ongelma kuin maamme tasolla: käytetäänkö tavoitteiden saavuttamiseen keppiä vai porkkanaa? Minä suosisin porkkanoita tehokkaampina vaikutuskeinoina, ja tämä sama periaate pätee kaikkiin metsien tuottamiin hyötyihin, olkoon niillä markkinat tai ei.

    http://mmm.fi/blogit/-/blogs/keppi-vai-porkkana-kas-siinapa-pulma?

    isaskar keturi

    Tästähän on nimenomaan kysymys ”jotain pitää olla tekevinään”. Todelliset vaikutukset voivat olla aika vähäiset täällä minun palstan reunalla.

    Erinomainen esimerkki tästä ”tekevinään” oli aikoinaan harmaan talouden estäminen remonttitöissä. Kehitettiin sellainen paperibyrokratia, että lainkuuliainen kansalainen ei viitsi teettää mitään remonttia (ainakaan laillisesti) ja kuka kuvitteli, että että ne vilungin tekijät alkaisivat kuponkeja täytteleen. Mutta olipa oltu tekevinään asialle jotain…

    Visakallo Visakallo

    Onko niin, että ministerin tehtävät voi aloittaa ilman perehdyttämiskoulutusta ja hyväksyttyä näyttökoetta? Nykyisin sellaisia työtehtäviä on todella vähän.

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000007762316.html

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 95)