Keskustelut Metsänomistus EU:n Metsien suojelutavoite

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 205)
  • EU:n Metsien suojelutavoite

    Maaseudun Tulevaisuus Lehti tänään: Kolmannes Eu:n maapinta-alasta on suojelusuunnitelman piirissä. Tiukasti suojeltuja alueita tästä tulisi olla 10%.

    Ensisijaisina suojelukohteina luonnontilaiset primäärimetsät sekä vanhat metsät jotka pitäisi vetää pois käytöstä ja suojella. Lisäksi suojeltavien listalle on nostettu suot ja turvemaat.

    Eli nykyinen Natura 2000 laajenisi kovinkin mukavasti. Eikös EU:n alueella ole Natura-ohjelman mukaisia alueita jo 25%. Tiukasti suojeltuja maa-alueista tällä hetkellä kolmisen prosenttia.

    Jotenkin tuntuu että FSC:n HCV-merkintä on alustava pohja tälle.. Ainakin kuvittelisin että samoja alueita hyvin pitkälle.

  • Visakallo

    Hallituksesta lähtevät ensiksi vihreät, kun eivät saa tahtoaan läpi, ja kun muita halukkaita ei tilalle ilmaannu, kaatuu koko hallitus.

    A.Jalkanen

    Koetetaan sitten seuraavan hallituksen aikana kohtuuden nimissä muistaa, minkä vuoksi lisävelkaa otettiin.

    nuori isäntä

    Heidi Hautala Maaseudun Tulevaisuudessa 18.5.2020: ”Miljoonaluokan mainoskampanjat siitä, että Suomessa metsätalous on jo kestävää, voisi nyt unohtaa.”

    Eli, kun agenda on sopii itselle sitä saa huudella joka mediassa ja kun yksipuolinen vihervasemmistolainen media ei kirjoita ja joudutaan laittamaan alan omaa rahaa, että ääni saataisiin kuulumaan niin se on pahasta!  Paljastaa hyvin näiden veijareiden ajatuksen juoksun.

    On tämä aika porukkaa.

    nuori isäntä

    En tiedä, kerro ihmeessä.

    tamperelainen

     

    EU:n biodiversiteettistrategia kaipaa realismia

     

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/artikkeli-1.1094873

     

    A.Jalkanen

    EU:n biotalousstrategia ja biodiversiteettistrategia voivat olla ristiriidassa ellei niitä koordinoida. Kestävän kehityksen käsite toimii tässä yhteensovituksessa edelleen hyvin, eli toimeenpanossa pitää huomioida ekologia, talous ja sosiaaliset sekä kulttuuriset seikat. (Tämä kehys olisi muuten hyvä pohja myös hirvieläinpolitiikan muotoiluun.)

    Turvemaiden käyttö on laaja kokonaisuus jossa on hiilinielun tapaan vaarana että suojelutoiveet kohdistuvat liian yksipuolisesti niihin maihin joilla tätä resurssia on: soisiin maihin kuten Suomi.

    Visakallo

    Yleensäkin EU:n komission hanke suojella kolmasosa EU:n maapinta-alasta ei ole tästä maailmasta. Yhä enemmän EU näyttää menevän utopioissaan edesmenneen Neuvostoliiton suuntaan.

    Kurki

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/artikkeli-1.1094873

    Strategian valmistelussa on esitetty, että maa- ja merialueiden suojelutavoite nostettaisiin 30 prosenttiin ja kaikki vanhat metsät sekä turvemaat suojeltaisiin.

    Heh.Heh.

    Suomi on ojittanut turvemaita metsälle 5 milj.ha ja vähentänyt näin luonnollisia metaanipäästöjä 30 milj.tn vuositasolla. Hiidioksidi päästöjä ei ojitusalalta juurikaan tule. Suomen kaikki kasvihuonekaasupäästöt ovat luokkaa 56 ekv milj.tn/v.

    Ei kai tätä ojitusalaa nyt aleta palauttaa luonnontilaan ja lisääämään kasvihuonekaasuja.

    Nykyiset luonnon suot 4 milj.ha sitovat hiiltä 3,5 milj. tmn/v ja päästävät kasvihuonekaasu metaania 24 ekv tn/v.

    Kaikki maailman suot pitäisi ilmastosyistä ojittaa ja metsittää. Näin ilmastotavoite olisi saavutettu.

    A.Jalkanen

    Soita ennallistamalla ei saada edes laskennallista tasetta heti kuntoon, eli vaikka ojat laittaisi tukkoon, alue säilyy edelleen – ainakin aiempien laskentasäätöjen mukaan – vielä 20 vuoden ajan laskennallisena kasvihuonekaasujen päästölähteenä. Ennallistettu suo ei siis astu heti luonnontilaisten soiden luokkaan josta ei raportoida khk-päästöjä, vaan säilynee maankäyttöluokassa ’kosteikot’. Ennallistuminen itsekseen on hyvä asia: suo alkaa hiljalleen muuttua ’luonnontilaisen kaltaiseksi’ suota, jossa on suokasveja, esimerkiksi karpaloa ja lakkaa.

    Visakallo

    EU hajoittaa itse itseään eri jäsenmaita epäoikeudenmukaisesti kohtelevilla hankkeillaan. Lähes kaikkien suomalais-meppien lausunnoissa kuvastuu nyt jo jonkinasteista epäuskoa Green Deal -hanketta kohtaan. Kun samaan aikaan vielä ajetaan eteenpäin jäsenmaiden velkojen yhteisvastuuta, alkaa suomalaistenkin luottamus EU:ta kohtaan horjua.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 205)