Keskustelut Metsänomistus EU:n Metsien suojelutavoite

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 205)
  • EU:n Metsien suojelutavoite

    Maaseudun Tulevaisuus Lehti tänään: Kolmannes Eu:n maapinta-alasta on suojelusuunnitelman piirissä. Tiukasti suojeltuja alueita tästä tulisi olla 10%.

    Ensisijaisina suojelukohteina luonnontilaiset primäärimetsät sekä vanhat metsät jotka pitäisi vetää pois käytöstä ja suojella. Lisäksi suojeltavien listalle on nostettu suot ja turvemaat.

    Eli nykyinen Natura 2000 laajenisi kovinkin mukavasti. Eikös EU:n alueella ole Natura-ohjelman mukaisia alueita jo 25%. Tiukasti suojeltuja maa-alueista tällä hetkellä kolmisen prosenttia.

    Jotenkin tuntuu että FSC:n HCV-merkintä on alustava pohja tälle.. Ainakin kuvittelisin että samoja alueita hyvin pitkälle.

  • tamperelainen tamperelainen

    Viisainta olisi tehdä exit tuosta mielipuolisesta EUsta.Missä on biotalous? Ursula van der pääsi Vihreiden äänillä kovan kamppailun jälkeen komisaariksi.”Panttivankina” EUssa.Joutui jo ulostamaan Green deal-suunnitelmat.Nyt sitten joutui tekemään supersuojeluesityksen.Yltiöpäinen idealismi istuu huonosto tähän Korona-aikaan

    nuori isäntä

    Kyllähän tuo tietää pakko suojelua ja – lunastuksia Suomessakin. Metsänomistajan omaisuus viedään velka jää. Vihreät orgastisessa tilassa.

    Visakallo Visakallo

    Jospa ne EU:n toimet jäävät metsäpuolellakin samalle tasolle kuin sen toimet korona-asiassa. Luotamme siihen.

    Visakallo Visakallo

    Mitä enemmän EU:n määräykset erkaantuvat jäsenmaidensa todellisuudesta, sitä vahvemmin EU:n hajoamisprosessi etenee. Jostain syystä tätä ei vain haluta nähdä ja tunnustaa. Suomessakin on eniten äänessä kuoro, joka arvostelee Britaniaa, Puolaa, Unkaria, ym. maita siitä, että ne ne eivätkä ole noudattaneet yhteisiä sääntöjä. Harvemmin kysytään sitä, mikä tähän tilanteeseen on johtanut. Jos hollantilaisen ympäristöaktivistin näkemys metsätaloudesta tuodaan sellaisenaan Suomeen, lähes jokainen meistä ymmärtää mihin se sen jälkeen johtaa.

    Rane

    Tuo 10% tiukasti suojeltuja metsiä on Suomessa jo toteutunut.Muissa Euroopan maissa voi yskittää.

    https://smy.fi/artikkeli/suomi-on-metsiensuojelun-karkimaa/

    nuori isäntä

    Suomessa tiukasti suojeltua metsää on 10% metsäalasta ja kaikenkaikkiaan metsää on suojeltu 13%.  Kokonaismaa-alasta en tiedä osuutta. 33%:sta ollaan täälläkin kaukana.

    Visakallo Visakallo

    Minkähänlaisen vastaanoton saisi Hollannissa esitys, että heidän peltoalastaan suojeltaisiin 10%?

    MaalaisSeppo

    Kysymys lienee EU-tason suojelutavoitteessa, ei maakohtaisesta. Jos 10 % hyväsytään, niin seuraavaksi asetetaan maakohtaiset tavoitteet. Koska monella maalla ei juurikaan ole metsiä, niin sitten katseet kääntyvät metsäisiin maihin, kuten Suomeen.

    Gla Gla

    Puhutaan myös ennallistamisesta. Tarkoittaakohan tuo Hollannissa peltojen palauttamisesta suoksi tai metsäksi vai merestä vallatun alueen ennallistamista? Ainakaan Googlen ilmakuvaa katsomalla ei siellä asumiseen yms. varatun rakennetun alueiden lisäksi paljon muuta ole.

    Wikipedian mukaan Hollannin luonnonvarat ovat maakaasu, maaöljy ja turve. Siitä voi Ursula aloittaa maailmanparantamisen.

    Onkohan Grönlanti suojeltu? Sieltä saataisiin paljon hehtaareita. Vai onko se varattu öljynporaus- ja kaivostoimintaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kolmasosa suojeltua EU:n alasta ja siitä tiukasti suojeltua kymmenys tarkoittaisi koko maa-alasta 3 prosenttia tiukasti suojeltua. Kymmenys koko maa-alasta olisi sen sijaan aika kova tavoite. Maksaa aika paljon – en tiedä löytyykö rahoitusta.

    Pitäisi olla helppo saavuttaa 3 prosenttia kokonaisalasta jo kiristämällä nykyisten eurooppalaisten suojelualueiden käytön ehtoja ilman yhtään uusia alueita. (Suomessa on etelässäkin tuo 3 prosenttia.) Alueesta on suuri osa korkeita vuoristoja kuten Alpit ja lisäksi Grönlanti lumen peitossa. Tietysti kaivostoiminta tms. olisi mahdollista näilläkin alueilla ja siitä pitäisi linjata erikseen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 205)