Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 811 - 820 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Puuki

    Yhteistyössä WWF joidenkin  muiden kanssa  oli perustamassa FSC-sertifirmaa.  Ei kai se FSC-johtaja muuten olisi UPM:n kanssa ollut myöhemmin allekirjoittamassa sopimusta FSC.n käyttöön ottamisesta ellei olisi ollut yhteistyötä WWF:n kanssa.     Yleensä jokin järjestön pomo kertoo sen puljun päätavoitteet ja muut tärkeät asiat,  ja muut alemmalla portaalla sitten niitä joutuu noudattamaan paremmalla tai huonommalla menestyksellä .   Pelkästään mielipidekysymys se avohakkuun hyväksyminen ei voi tuossa tapauksessa olla.

    Rane

    WWF  ainakin väittää omilla sivuillaan olevansa FSC:n perustajajäsen.Avohakkuukielloista ei luonnollisesti mainita tässä(FSC) yhteydessä mitään.Miksikähän?

    WWF:n suosittelemat sertifikaatit – WWF Suomi

    Tolopainen

    En ole koskaan ymmärtänyt mitä tekemistä serteillä on metsien hoidossa. Niillä on arvoa juhlapuheissa, mutta ei merkitystä käytännössä. Ei niitä kukaan kuitenkaan valvo eikä noudattamattomuudella ole mitään seurauksia. Sehän olisi aivan mahdotonta että yksityiset metsätilat alettaisiin sertifioida. Metsien käsittely määritellään metsälaissa ja sertit voivat niiden keksijät tunkea hanuriinsa. Kyse on pelkästä rahastuksesta.

    A.Jalkanen

    Lue Tolopainen päivän metsämielipide, ja mieti uudestaan sertifikaatin tarvetta. Sehän on perustettu metsäalan viestintävälineeksi. Sertiä kyllä valvotaan eli auditoidaan vuosittain. Jos on poikkeamia, pitää tehdä korjaavia toimenpiteitä. Näistä sertifioijat voisivat viestiä entistä enemmän.

    Tämän lisäksi meillä on muuta valvontaa: metsä- ja luonnonsuojelulakien valvonta ja metsien hakkuiden vuotuiset laadun kartoitukset. Ennen hakkuuta pitää tehdä metsänkäyttöilmoitus Metsäkeskukselle, joka katsoo kohdistuuko hakkuu Natura-alueeseen tai tärkeisiin tiedossa oleviin metsä- tai luonnonsuojelulain elinympäristöihin.

    Lajien kartoitus on resursseista kiinni, eli kaikkia uhanalaisten esiintymiä ei tiedetä, mutta sellaiset elinympäristöt joissa metsien uhanalaisia useimmiten esiintyy, on jo nykyään rauhoitettu hakkuilta täysin tai lähes täysin. Osa elinympäristöistä hyötyy hyvin suunnitelluista hakkuista, esimerkiksi kuusen poistamisesta lehdoista.

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008160552.html

    Timppa

    Tästä aiheesta kirjoitin sinne Hesariin, että saattaisi käydä niin, että harvinaisia lajeja löytyisi liikaa, jos jokainen hehtaari tutkitaan ja laji ei enää olekaan harvinainen.  Millä sitten haitataan sellutehtaiden rakentamista.

    Tolopainen

    AJ taidan tietää, mitä serti todella tarkoittaa teollisuudessa. Miten valvotaan 600000 metsänomistajan toimia ja kuka sellaisen alkaisi maksaa, kun Suomessa ei omat verorahat riitä edes nykyisiin menoihin ja joka vuosi tulee vajettaa lisää 500 milj €.

    A.Jalkanen

    Nykyisin valvotaan otannalla. Lisäksi on Google mapsin satelliittikuvat, joista näkee, jos joku on jättänyt metsänsä uudistamatta. Luonnonsuojeluliiton Veistola menee vielä pidemmälle kuin EU-komissio vaatiessaan että kaikki hakkuut menisivät luvanvaraisiksi.

    Avohakkuiden kieltämistä vaatii myös ”Miljoonan puun kampanja” FaceBookissa.

    Hesarissa on metsäjuttujen kommenttikentässä kaksi ahkeraa ja taitavaa metsätalouden puolustajaa: Timppa ja Anita.

    Tolopainen

    Otannallapa hyvinkin, niinhän se poliisikin tekee. Ei ole korttia kysytty sinä aikana kun se on ollut yli 50v, eikä yhtään valvontakäyntiä metsään, ei ainakaan ole ilmoitettu. Metsän voi jättää uudistamatta, ei siihen kukaan puutu. Eikö luontaisesti syntynyt sekametsä täytä metsän määritelmän.

    Rane

    ”Metsän voi jättää uudistamatta, ei siihen kukaan puutu.

    Kokemuksen syvä rintaääni?

    Tolopainen

    Luontoväki voi tietenkin ostaa metsää ja laittaa suojeluun. Kohta taas jyrrää moto aukkoa tekemään ja kone tulee tekemään kylvön. Ei ehdi hiilinielu edes värähtää.

    Rane ei ilmeisesti ole nähnyt uudistamattomia aukkoja. Niitä meillä päin näkee auton ikkunasta.

Esillä 10 vastausta, 811 - 820 (kaikkiaan 2,293)