Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 691 - 700 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Rane

    Ei siis ole vanhan savottakaverini Annin sanoitus.

    Ampukaa Komissaarit, Nuo Hullut Koirat! – YouTube

    Metät kunnossa!

    Hyvä A.Jalkanen!! Kommentti Haban kommenttiin viritti pitkään hymyyn! Olen Habaa ja Petkelestä pitänyt samana kirjoittajana monestakin syystä. Nyt kuitenkin Haba intoutui kirjoittamaan yhteen feediin kolme (3) virkettä!! No, toisaalta sanomatta asiasta yhtään mitään:-).

    Visakallon kommentista en ole varma. En tiedä onko puheenjohtajuudella merkitystä? Näyttäisi, että Sarvamaalla ja Torvaldsilla on kavereita muissakin jäsenvaltioissa, joten metsien sosialisointia tuskin lähivuosikymmeninä tullaan näkemään….?

    R.Ranta

    Minulle metsänomistajana on täysin yhdentekevää, kuinka kukin toimija metsänhoitomenetelmiään esittelee. Ihmettelen suuresti sitä, miksi joku metsänomistajana näkee moista vaivaa. Vain kilpailevan yrityksen toimijana sen ymmärrän. Jos naapurini tuottaa vähemmän puuta, niin omat toimintamahdollisuuteni vain paranevat siitä eivätkä huonone. Mistä siis on kysymys?

    A.Jalkanen

    Huumori virkistää  – kovin on yksitotista ilman sitä!

    PS Luen kirjaa Jäniksen vuosi. Elokuva on myös digiboxissa odottamassa.

    Metät kunnossa!

    Kerrohan tuntemukset kunhan takakansi tulee vastaan. Onko Jarvan vai Rivieren filmi boksissa?

     

    Gla

    Reima, kyse on vastavoimasta. Yhteiskunnassa on valtavasti tekijöitä, jotka haluavat päättää, miten sinun tulisi metsiäsi hoitaa. Näiden voimien tavoitteena ei ole huolehtia metsien liiketaloudellisesta kannattavuudesta. Tietenkään Metsälehden keskustelupalstalla ei tehdä eu-tason poliittisia päätöksiä, mutta miksi emme täällä yhteiskuntaa koskevista asioista keskustelisi, kun jostain keskustellaan.

     

    mehtäukko

    Mistä siis on kysymys? Kummallinen kysymys metsäisellä keskustelupalstalla! Paskan jauhantaa ja vatuloinnin vatulointia en ymmärrä jota aika ajoin viljellään. Menetelmät,systeemit ja kokemukset vaihtavat kantaa. Sehän on pääpointti.

    Visakallo

    R.Ranta: ”Minulle metsänomistajana on täysin yhdentekevää, kuinka kukin toimija metsänhoitomenetelmiään esittelee. Ihmettelen suuresti sitä, miksi joku metsänomistajana näkee moista vaivaa.”

    Jos joku tällä palstalla on nähnyt vaivaa arvostellessaan toisten metsänomistajien laskutaitoa, ajattelukykyä  ja metsänhoitovalintoja, niin se on kyllä R.Ranta! Ihmettelen vaan, mitä toisten metsänhoito  on R.Rannalta pois?

    R.Ranta

    No on se nyt hankala, kun Visakallo tuottaa niin paljon puuta, että hinta on maailmanmarkkinoilla romahtanut!?

    En mielestäni ole arvioinut henkilöön kohdistuvaa laskutaitoa tai arvostelukykyä. Anteeksi, jos joku on niin kokenut.

    Sitävastoin olen moneen kertaan tuonut esiin sitä, että puuntuotannon maksimointi ja taloudellinen kannattavuus eivät ole synonyymejä. Korjatkaa nyt käsitykseni, jos jonkun mielestä niin on. Olisi kiva kuulla perustelut, kun olen kovin kiinnostunut siitä, mihin kannattavuus perustuu. Minäkin alan pyrkiä maksimaaliseen puumäärään, jos kuulen siihen järjelliset taloudelliset perustelut. Jotekin pitäisi yrittää laskea, eikä vain mututuntumalla edetä.

    Eikö tämä vastavoima juuri tuonut metsänomistajalle vapauden valita, vain muutama vuosi sitten Gla. Aika näyttää mihin mennään.

    Puuki

    Joku se oli kun kertoi kerran, että mitään ei ymmärrä se matematiikasta ja pitää pysyä hiljaa , jos ei NNA-laskentaa käytä . Vain ainut ja oikea laskentatapa piti olla käytössä. Olisko se ollu joku Pöllö ?  Mutta mitäpä menneistä ; jokainen voi oppia jotain uutta ja entisen pöllöilyn voi unohtaa itsekukin.

    Niitä vastavoimia tarvitaan tod. näk. entistä enemmän jotta joidenkin piirien älyvapaat mielipiteet ei pääsisi liiaksi vaikuttamaan metsänhoitoon ja muuhunkin elämään.   Nykyisin vaikuttamista tapahtuu paljon  medioiden ja sos.median kautta.  Suuri äänisimmät voi voittaa , jos järkipuhe jää pois tai vain pieneen vähemmistöön.

Esillä 10 vastausta, 691 - 700 (kaikkiaan 2,293)