Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 631 - 640 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • aegolius

    Sulkavan HS:n kirjoitus: ”Kasvua on paranneltu esimerkiksi pienentämällä mitattavien puiden kokoa”

    VMI: Alle 2,5 sentin puiden osuus puuston tilavuudesta on vain 0,7 %.

    Onhan näitä ihan hauskaa ampuilla alas, mutta mielipiteet ne vaan säilyvät… Ne johtuvat usein jostain muusta henkilökohtaisesta kokemuksesta kuin itse asiasta ja faktoista. Tunteet ratkaisevat useimmilla – ja argumentit siksi yleensä puuttuvat.

    Scientist

    Eikö relaskooppimittaus huomioi kaikki kokoluokat aina samoin ?Ihmettelen vähän Sulkavan väitteitä. On vähän samanlainen väite kun,  että puut ovat hoikustuneet ja tästä aiheutunut virhe. MT korjasi oman uutisensa ankkana. Relaskooppimittauksiinhan tämän ei pitäisi vaikuttaa ? Jos ovat hoikistuneet –> jäävät useammin pois relaskooppilukemista.

    aegolius

    Yritin hieman etsiä tietoa paljonko Suomen suojelluissa metsissä on puustoa, mutta en löytänyt. Löytyiskö apua? Jos tuo tieto löytyy, se voisi auttaa ymmärtämään joitain VMI:n lukuja.

    Edit. Nythän voisi heittää tällaisia vastalööppejä kuin esimerkiksi:

    ”Suomen metsätkö puupeltoja? Yksilajisia metsiä on vain alle kolmannes pinta-alasta”

    ”Suomessako ei vanhoja metsiä? Lähes 4 % metsistä on jopa yli 160 vuotiaita”

    ”Luulitko, että Suomen metsät istutetaan tai kylvetään? Suomen puista on viljelty vain harvempi kuin joka 13. puu”

    Kaikki vmi:n tuloksista poimittuja faktoja.

    Rane

    Sulkava on pistänyt tittelikseen mm. 350ha metsätilan hoitaja.Hakee tällä kirjoitukselleen arvovaltaa kun lukijalle jää käsitys että tämä heppuhan harjoittaa kannattavaa jatkuvan kasvatuksen metsätaloutta todella isolla pinta-alalla.Siinä jää vain kertomatta että itse ei ole hankkinut ,eikä omista hehtaariakaan.Ja 206ha noista on suojeltu Metso-ohjelmalla joten siinä ei ole paljon hoitamista.

    Näyttää siltä että luonnonsuojelijoilla osatotuuksien latelu ja valehtelu muuttuu tavaksi josta ei enää pääse eroon.

    Visakallo

    Myös metsäpuolelle olisi syytä saada uskomushoitoja rajoittava laki:

    https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008152270.html

    aegolius

    Tein saman huomion kuin Rane. Tekstille pyritään saamaan painoarvoa luonnollisesti myös koulutuksella (tohtori biologiasta). Itse en kehtaisi laittaa edes omaa nimeäni alle, jos viittaan tutkimustuloksiin (vmi), joihin en ole edes kunnolla perehtynyt.

    Puuki tuolla toisessa ketjussa kertoi, että alle 2,5 cm läpimitan puut olisivat olleet mukana vmi:ssa jo 1980-luvulta alkaen. Lisäksi pieniläpimittaisten puiden osuus tilavuudesta on prosentin suuruusluokkaa. Molemmat tohtorin väitteet siis suoraan vessanpönttöön. Noloa.

    Kurki

    Sulkava mainitsi jutussaan että maamme metsien kasvu saatiin suuremmaksi mittaamalla pienemmätkin puut.

    LUKE on aina mitannut metsien runkopuukasvua koealoilta, jossa mitataan  kaikki yli 1,3 m pitemmät puurungot eikä nyt vasta viime aikoina paisutellakseen Suomen metsien kasvua. Tosin noilla risuilla sitä kasvua ei juuri suurennella.

    Jovain

    Riukumetsiä ja hoitamattomia metsiä on kyllä paljon enemmän mitä täällä tunnustetaan. Tienvarsien siistiminen ei siihen paljoa auta ja uhoamisesta (trollaamisesta) on pääsyyt siihen käsitykseen, että keinollisella ja puupeltojen ehdoilla mennään. Onhan se hyvä jos VMI tuloksista saadaan toiselaisia(kin) tuloksia.

    Kurki

    Ei tienvarsia suinkaan siistitä satojen metrien päähän tiestä. Hakkuita ne ovat.

    Puuki

    ” Läpimitaltaan alle 2,5 cm paksut puut on mitattu 7. inventoinnista lähtien. Niiden osuus puuston tilavuudesta on pieni , kasvusta vähän suurempi n. 1,5 milj. m³ ” .

    Suht. mitätön määrä koko vuosikasvusta, kun pelkästään hakkuusäästö on jo n. 25- 30 milj. mottia/vuosi.          VMI- koealoilta mitataan  yhteensä n. 150  tunnusta  joista tulosten laskennassa johdetaan lisää tunnuksia ja koealoja on n. 70 000 kpl, osa pysyviä ,  osa muuttuvia.  Teiden varsille ei niitä koealoja perusteta.

Esillä 10 vastausta, 631 - 640 (kaikkiaan 2,293)