Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 601 - 610 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • A.Jalkanen

    Muutamat kommentit jutun alla ovat myös melkoista jöötiä. Metsien hyvä kasvu ei viimeisimmän kirjoittajan (P. Kallio) mielestä suinkaan johdu metsänhoidosta, vaan metsäpinta-alan kasvusta, ilmastonmuutoksesta ja ilman hiilidioksidipitoisuuden noususta.

    ”Lopputulema on, että suomalaisen metsän biodiversiteetti vastaa laajakirjoisilla antibiooteilla tuhottua suoliston bakteeriflooraa, josta koko keho, aivot ja mieli mukaan lukien kärsivät.”

    Puuki

    Kummasti vaan istutuskuusten kasvut on ihan eri luokkaa kuin luont. uudistamalla syntyneiden kuusen taimien.   Jossain oli juttua, että on arvioitu ilmaston lämpenemisen vaikuttaneen Suomessa ~ 1/3-osan , ojituksen ~ 1/3 -osan ja jalostushyödyn ja maanmuokkauksen ~ 1/3 -osan saadusta lisäkasvusta viimm. n. 30-40 vuoden aikana.    80-luvulla oli vielä näillä DD alueilla luont.kuusen rk-ikään lisättävä n. 9-13 v.   Nykyään istutetut taimet on siinä iässä ~ 5-6 m pitkiä.  Siinä on lopputulema joka tulee pääosin siirtohyödystä, jalostuksesta ja laikkumätästyksestä.     Biodiversiteettiin vaikuttaa mm. eri kasvi- ja puulajien menestyminen metsissä , lahopuujatkumon yms . lisäksi.  Lahopuuta ei  lisätä tyvilahoja kuusia lisäämällä.  Se on ihan eri asia jättää ötököille sopivaa lahopuuta metsiin kuin pilata metsä kuusenlahottajaa suosivilla toimilla.

    A.Jalkanen

    Minusta vaikuttaa siltä että talousmetsien monimuotoisuus ei noille lehdissä kommentoijille kelpaa. Täytyy olla sen näköistä kuin suojelualueilla eli isoja vanhoja puita harvassa.

    Petkeles

    No mielellään ?

    Visakallo

    Jos viime aikojen kriittisistä metsäkirjoituksista ottaa pois vihreiden kipuilun huonosta kuntavaalituloksesta sekä pettymyksen EU:n komission metsälinjauksiin, niin eipä sinne kovin paljoa asiaa jää jäljelle.

    Jovain

    Valtakunnan metsien inventointi antaa sentään oikean kuvan metsien tilasta. Määritelmänä ilmoitetut läpimittaluokat ja pusikoituminen, niihin on vaan uskottava. Yhtään lähemmäksi ei osu palstan eliitin aikaansaannokset. Niitä ei voi yleistää, niin kuin ei voi yleistää sitäkään, että kuitu tuottaisi metsänomistajalle. Tuottaa kyllä palkansaajalle ja yhteiskunnalle, mutta heikosti metsänomistajalle.

    jees h-valta

    Jovain ei myöskään osaa laskea näköjään tuotteen valmistuskaavaa ja sen aiheuttamaa kapitalarvoa. Kuitu valmistuu juuri siinä samassa euron vuosivauhdissa kuin tukkikin. Raapi siitä.

    Rane

    ”Minusta vaikuttaa siltä että talousmetsien monimuotoisuus ei noille lehdissä kommentoijille kelpaa. Täytyy olla sen näköistä kuin suojelualueilla eli isoja vanhoja puita harvassa.”

    No siis edes Greenpeacen suojeluammattilaiset eivät ole yksimielisiä mikä on suojelumetsää.Olen täällä aikaisemminkin kertonut Hyrynsalmen Kukkurin savotasta minkä GP keskeytti.Kun keskustelin siellä yhden vanhemman suojeluammattilaisen kanssa hän oli sitä mieltä että Kukkuri on ”puupeltoa”.Hän oli kuitenkin paikalla koska”kenttähenkilöstö menee minne käsketään”.

    Visakallo

    Jovain: ”Valtakunnan metsien inventointi antaa sentään oikean kuvan metsien tilasta. Määritelmänä ilmoitetut läpimittaluokat ja pusikoituminen, niihin on vaan uskottava.”

    Voisiko Jovain kertoa, mistä esittämäsi tiedot löytyvät viimeisimmästä valtakunnan metsien inventoinnin tuloksista? Suomen metsät kun ovat järeytyneet ja niiden puumäärä on lisääntynyt jo kymmenien vuosien ajan.  Joku ilmeisesti valehtelee.

    Haba

    No missähän se järeytymis tieto on?

Esillä 10 vastausta, 601 - 610 (kaikkiaan 2,293)