Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 591 - 600 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Tolopainen

    En ole tuolle pökkelölinjalle lähtenyt, kun siinä ei ole yhtään mitään järkeä eikä tarvetta. Kuitupuukokoinen koivu lahoaa ja kaatuu kymmenessä vuodessa. Niitä prkl tikkoja on muutenkin liikaa hakkaamassa ja tuhoamassa mm. pääskysten pesiä.

    A.Jalkanen

    Risto Sulkava kommentoi metsästrategian lobbausta:

    Miksi Suomi pitää kiinni omasta toimivallastaan ja heikkolaatuisesta tutkimuksestaan, joka ei tähän päivään mennessä ole vielä koskaan onnistunut tuottamaan kestävää metsänhoitoa?

    Suomi vastustaa sitä, että luotaisiin korvausjärjestelmä, jolla metsänomistaja voisi valita, että hän tuottaakin puukuutioiden sijaan hiilen varastointia tai luonnonsuojelua.

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008136251.html

    Meinasin olla tällä kertaa hiljaa mutta en kyennyt olemaan kommentoimatta, kun oli niin provosoivia väitteitä!

    PEFC-metsäsertifioinnin puolustus unohtui vielä pois… sehän on jatkuvaa parantamista, joten se metsätalouden kestävyys on aivan saavutettavissa oleva tavoite. Sitä edistäisi jos luonnonsuojelujärjestötkin olisivat työssä mukana. Sitä paitsi ympäristöjärjestöjen oma FSC-metsäsertifikaattikin sallii edelleen avohakkuut.

    Scientist

    Tarkoitatko Metso ohjelmaa ?

    aegolius

    Huh, mikä teksti vieläpä jälleen yhdeltä professorilta. Voisi taas kysyä, että miksi tällainen julkaistaan?

    Toki koulutukselta biologi ja entinen SLL:n puheenjohtaja, joten asennelukon olemassaolo on selviö. Siitä huolimatta räikeän yksipuolinen ja tarkoituksella harhaanjohtava avautuminen. Aivan erinomaisesti siis tätä päivää!

    A.Jalkanen

    Juuri se Scientist, lisäsin Metson ja Helmin sinne.

    aegolius

    Lueskelin vähän Sulkavasta, koska esitteli tekstissä itsensä 350 metsähehtaarin hoitajana. On ilmeisesti tosiaan vain hoitaja ilman tulosvastuuta. Hoitaa säätiön metsää ja jk on myös ainoa vaihtoehto.

    Samalla törmäsin kyseisen metsän hakkuukuviin. Eräässä kuvatekstissä kerrottiin Arvometsän provision olevan 6 % hakkuutulosta. Tässä se Pukkalankin business on. Ei ole vaikea homma teettää yläharvennus tai kaksi jaksollisesti kasvatettuun metsään ja palkkioksi napata kuuden prosentin siivu jo valmiiksi alhaisesta harvennuskuutiohinnasta. Kannattavaa on, todella kannattavaa. Ei kuitenkaan mo:lle.

    Miksiköhän muuten noissa jk-hakkuukuvissa on aina kuusikko tai mt-männikkö kuusialikasvoksella? Miksei kuvia ole vt miinus männiköistä?

    Puuki

    Sulkava syyttää valehtelusta muita  vaikka itse suoltaa ihan toisarvoista puutaheinää jostain puiden keskiarvomitasta ja todistetusta kuitupuun hakkuun liian suuresta määrästä.  Riukumetsää kasvaa monin paikoin siksi, kun niitä ei hoideta eli ei harvenneta ajoissa tukkipuun kasvatusta varten. Taimikot tietysti laskee myös puiden keskiarvo lpm:aa luonnollisesta syystä. Mediaanipuun lpm:n mittailu on ihan yhtä harhaan johtavaa ; koivun vesoja ja taimia on paljon tulollaan , niistähän tulee tulevaisuudessa mm. hyvä hiilinielu ja tukkipuita.

    Jos ei olisi metsämaita käsitelty , niin ei olisi jk:llekaan edes nykyisiä edellytyksiä kokeilla sitä puun kasvatustapaa kangasmailla, koska ei olisi metsissä alikasvosta tarpeeksi.     Ilman oletettua valmista hyvää alikasvoskuusikkoa kaikki esitetyt jk:n kannattavuuslaskelmat kangasmailla (hiilinieluineen) olisi vielä entistäkin uupelompia .  Lähempää tarkasteluahan ne vertailut tasaikäisen metsän kasvatuksen kanssa ei yleensä kestä muutenkaan ilmeisten puutteidensa vuoksi.

    Jos on itse osakkaana tms. jossain jk:a markkinoivassa firmassa , olisi aiheellista mainita se kirjoitustensa ohessa, jotta tietäisi ihmiset mistä tietyt toistuvat erikoiset väittämät johtuu oikeasti.

    6 %.n provisiopalkalla saattaa kannattaa tietysti väittää vaikka mitä mutta kovin reilua ja tasapuolista se ei ole uusia ummikko mo;ja kohtaan varsinkaan.  Metsien keskimääräinen tuotto % on n. 3- 5 % . Sitä ei pysty nostamaan kestäväämetsänhoitoa vaarantamatta esim. 10 % :iin pelkästään metsänhoitotapoja muuttamalla jotta mo saisi ne ”ohjeistuksen” kulutkin katettua.

    aegolius

    Sulkava tuskin on osakkaana missään muussa kuin tuossa Pirteä Pässi Oy:ssä. Firma pyörittänee maaseututoimintaa kyseisellä tilalla.

    Näissä tämäntyyppisissä avautumisissa ärsyttää tuo haaveilu 1900-luvun alkuun. Ihan kuin silloin olisi ollut asiat paremmin. Et voi poimia kakun päältä kirsikkaa ja kuitenkin puhua kestävästä kehityksestä. Tai voihan sitä puhua – sehän on sitä populismia.

    Kurki

    Metsänomistaja hyötyy, kun puusta syntyy kilpailua ja hinta nousee.

    Ei Suomessa puusta voi enempää maksaa kuin kilpailijamaissakaan samoin kuin ei palkkaakaan. Kuitupuun runsaus mahdollistaa uudet miljardi investoinnit metsäteollisuuteen ja luo oikeita työpaikkoja ja verotuloja.

    Kilpailua syntyy, jos metsien ekosysteemipalveluiden tuottamiselle syntyy markkina.

    Metsänomistaja ei kaipaa välistävetäjiä.

    Tätä Suomi vastustaa.

    Samoin Suomi vastustaa sitä, että luotaisiin korvausjärjestelmä, jolla metsänomistaja voisi valita, että hän tuottaakin puukuutioiden sijaan hiilen varastointia tai luonnonsuojelua.

    Tosiaakin EU voisi maksaa suomalaislle metsänomistajille metsien hiilinielustä markkinahinnan,

    Suomen metsien viime vuoden hiilinielulla  -33 milj.CO2-tn metsäomistajat tienaisivat n. 40 euron  CO2-päästöhinnalla 1200 milj. euroa.

    Visakallo

    Olihan tosiaan taas melkoinen tarina tämä Sulkavan juttu Helsingin Sanomissa. Vapaassa maassa saa toki kirjoittaa ja julkaista mitä tahansa, mutta tällainen aivan tahallinen ihmisten harhaanjohtaminen on aina vastenmielistä. Kuten on tullut jo monet kerrrat täällä todettua, korkeakaan koulutus ja titteli eivät aina anna mitään takeita kirjoitusten laadusta. Miksi valtakunnan ykköslehti on yleensäkään lähtenyt tällaiselle Seiska -linjalle?

Esillä 10 vastausta, 591 - 600 (kaikkiaan 2,293)