Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

  • Tämä aihe sisältää 2,292 vastausta, 88 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Ola_Pallonivel toimesta.
Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 2,292)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • A.Jalkanen

    Suorien menojen ja tulojen lisäksi EU vaikuttaa välillisesti jäsenmaiden talouteen. Suomi on nettomaksaja mutta kokonaishyöty on ollut paljon sitä suurempi välillisten markkina- ja mainehyötyjen kautta.

    käpysonni

    Tää tulee menemään niin, että avohakkuut EU tulee kieltämään kokonaan, vain poikkeusluvalla saa hakata, jos on esim. kirjanpainajatuhosta kysymys. Myöskin pitää pitää kirjaa kaikista toimenpiteistä metsässään, haitpa vaikka vaan pienen kärryllisen polttopuuta metsästäsi, niin se pitää kirjata ylös tarkkoine määrä-ym. tietoineen.

     

    Myös erilaisiin metsänhoitotoimenpiteisiin pitää hakea viranomaisten lupa, he sitten päättävät, onko toimenpide tarkoituksenmukainen ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden suojelun näkökulmasta.

     

    Tähän liittyen valtion tulee perustaa erillinen valvonta- lupa-  ja tarkastusorganisaatio valvomaan ja hallinnoimaan kaikkea metsissä tapahtuvaa toimintaa.

     

    Joka toinen vuosi viranomainen laskee, onko metsäsi hiilinielu vai päästölähde, ja jos se on päästölähde, niin ai ai ja voi voi , hakkuukielto iskee päälle ajalle, jonka viranomainen laskelmiinsa perustuen päättää.

    Tervetuloa EU:n byrokratiahelvettitodellisuuteen metsänomistajat.

     

    Ps. Tätä kaikkea ei metsänomistajien kuitenkaan pidä kirota, vaan ylistää EU- jäsenyyttä sen maallemme tuomasta  kokonaisedullisesta talous- ja mainehyödystä.

    Ja oma lapsikin saattaa joskus parhaassa tapauksessa päästä hyväpalkkaiseen EU-virkaan.

    Tolopainen

    Heh ei EU:lla ole mitään resursseja valvoa, mitä metsissä tehdään. Eikä päätösvaltaa, teen hakkuita omilla päätöksillä. Mitään avohakattavaa tosin kohta ei ole.

     

     

     

    käpysonni

    Kun eu:lla on resursseja valvoa sitä, onko maajussien pientareet pelloilla liian kapeita ym. ym. niin kyllä näiden metsäasioidenkin valvonta  on eu:lle helppo nakki.

     

    Puun ostajia velvoitetaan vaatimaan puun myyjiltä ne todistukset, että metsiä on hoidettu kestävästi, puuta ei saa ostaa , jos myyjältä ei näitä todisteita löydy.

    Puuki

    Veikkaan samoin , että tarkan pelin aika alkaa pian metsäpuolellakin , jos/kun yli 13 ha:n metsiin tulee raportointivelvollisuus hiilitaseen kehittymisestä.  Kysymysmerkki on siinä mikä porukka saa lobattua oman agendansa mukaiset säännöt ja kriteerit hiilitaseen laskentaan. Jos punaviheriät ja yksi kokoomustalainen onnistuu, niin pieleen menee sekä hiilitaseen oikean laskemisen  että mo:n etujen kannalta.

    MaalaisSeppo

    Metsäpuolen hiilitaseraportointiin kuuluu myös metsätöiden lomassa syntyneet päästöt. Tästä syystä torstaisin ei saa tehdä metsätöitä, jos ko direktiivi hyväksytään.

    A.Jalkanen

    Yksittäisen metsätilan hiilitaseella ei voi määritellä edes sen metsätilan kokonaiskestävyyttä, joten miksi sitä pitäisi seurata? Mittakaava on aivan väärä. Ei EU: lla ole muskeleita velvoittaa yksittäistä metsänomistajaa tähän. Olisi eri asia jos raportoinnin perusteella annettaisiin tukea kuten maataloudessa. Ei tällaisiin hupsutuksiin pidä lähteä. Sama kuin jos pitäisi raportoida tapahtumat yksittäisen puun tarkkuudella. Työllistävä vaikutus olisi tietenkin aika huomattava…

    Planter

    Eiköhän metsätiloille tule auton katsastusta vastaava tarkistus ja päästömittaus tietyin väliajoin. Jos pirulainen olet aukon tehnyt, päästöt ovat liian suuret, eikä mene katsastuksesta läpi. Metsäsi käyttö kielletään.

    Enemmän pitäisi saada järjen ääntä EU-kielillä suoraan sen ytimeen. Yksi ei riitä. Ei auta, jos kotimaisella kiroilee kaakossa, kerää sudenpaskoja ja toteaa kuten sorkkaeläinasiassa, että ongelmat tiedetään eikä ole reilua, mutta ei ole tarkoitus tehdä mitään asian korjaamiseksi.

    https://www.petrisarvamaa.eu/sarvamaa-suomen-metsia-vedetaan-taas-kuin-passia-narusta/

    A.Jalkanen

    Yksittäisen metsänomistajan tai yksittäisen maan kepittäminen vaikuttaa tismalleen päinvastoin kuin sen pitäisi. Komissiolla on ilmasto- ja monimuotoisuuspolitiikan visiot ihan hukassa. Ehkä myös meidän vihreillä, kun tuntuvat olevan komission linjoilla.

    mehtäukko

    Vaikka tämä politikointi eu:lla niin v…….sta kuin olla ja voi, en kuitenkaan usko kuristusotteeseen. Kuten taannoin mainitsin, jos tämä menisi niin vituralleen oikeasti, eihän MG olisi edes aloittanut uusia investointeja sahaan ja biotehtaaseen. Siihen lisäksi muiden paukut. Yhtälö ei voi olla niin yksinkertainen.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 2,292)