Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 571 - 580 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • reservuaari-indeksi

    Sitä sopimusta ei veivannut suinkaan Kepu ja MTK vaan juurkin (sydän) Kerttu. Ja saikin aika hyvän paketin omalta osaltaan aikaiseksi. Siinä kohtaa parempaan ei ollut eväitä, koska riski huonommasta kasvoi liian suureksi. MTK:n edustaja oli kuulemma takarivissä, eikä saanuut suutaan auki kovimmissa paikoissa. Kepun edustajia siellä ei ollut paikalla.

    Kiitoksenahan on tietenkin v***lu tällä foorumilla. Osaisittekohan hävetä, jos osaisitte. Tuskin.

    yt Lauri

    Per Ä Reikäs

    No tähän mitään filosofeja tarvita.

    Puut kasvavat metsissä ja kasvattajien oma päätös myykö muille, vaiko jalostaa itse,

    Kurki

    Toivottavasti Leppä ja koko keskustapuolue myös lopulta ymmärtää, mitä se tarkoittaa alkutuottajien toimintaedellytysten suhteen eli mitä kaikkea tarvitaan, että puuston kasvua saadaan parannettua. Joutomaiden metsitys ja turvemaiden lannoitus ei riitä.

    Puuston kasvua vielä pitkäan on saatavissa joka vuosi  1..2 milj.m2 lisää per vuosi, kunhan jatketaan metsien käsittelyssä entisellä linjalla ja lannoitetaan 100 000 ha/v.

    Joutomailla on toinenkin puoli hiilinielulaskelmissa kuin metsien kasvun lisääminen. Niiden metsittäminen vähentää Suomen metsäkatoa 19 000 ha/v, josta lasketaan n. 3,5 milj.CO2-tn/v päästöt eli päästö hehtaarilta olisi  184 CO2-tn.

    Metsänkasvatuskelvottomien suo-ojitusten 600 000 ha uudelleen ojittaminen ja lannoitus metsämaiksi olisi myös hyvä ratkaisu metsäkadon päästöjen poistamiseksi.

    Miksiköhän tätä metsäkadon päästöä +3,5 milj-CO2-tn/v ei raportoida Lulucf-maankäyttösektorilla vai raportoidaanko jollain muulla sektorilla.

    Linkissä Jari Leppä puhuu Suomen -10 milj.CO2-tn/v hiilinielukompensaatiosta, mutta missä sekin on esitetty hiilinielua laskettaessa?

    https://yle.fi/uutiset/3-11827740

    Korjattu 21.7.2021 klo. 7.54   /  SO2–> CO2

    reservuaari-indeksi

    Uutta on tulossa, sen tietää kaikki. Mediassakin siitä oli, ei tämä tähän pääty.

    Vähän nyt tsemppimieltä sinne porstuan perällekin, vähäväkisille! Nämä on suuria juttuja ja täytyisi olla muutakin esittää kuin joku vitun viherviha ja uho. Se alkaa olla Euroopassa hiukan jo kulunutta jargonia. Oikeastaan se aika meni jo 15 v sitten, kun sillä olisi ollut jotain relevanttia vaikutusta.

    yt Lauri

    P. S. Gla, Kerttu se oli kun tekopökklöistä ekaa kertaa tällä foorumilla mainitsi. Se liittyi hänen työhönsä. Yritti saada jotain esitettävää EU:n suuntaan, että tätäkin on vireillä.

    Scientist

    jotenkin täällä oma kehu haisee, mutta pääasia kohtuullinen tulos.

    reservuaari-indeksi

    No ei haise,  kirjoitan toisen ihmisen puolesta.

    Olet itsekkin ollut riekkujien mukana, jotka mylvivän lauman tavoin ja ovat olleet dissaamassa Kerttua.

    Häpeä ja katumus ovat meille ihmisille niin vaikeita asioita. Olemme kaikki pieniä ihmisiä.

     

     

    Ja sitten on niitä vielä pienempiä.

    yt Lauri

     

    Scientist

    En ole koskaan nimitellyt ketään niin törkeästi kuin nimimerkki reservuaari-indeksi. Erimieltä olen varmaan ollut useasti. Muistan kyllä näitä mimittelyjä valitettavasti. Ei eri mieltä oleminen ole riekkumista.

    reservuaari-indeksi

    Hyvä sitten. Ehkä pahimmat solvaajat olikin sittenkin muita.

    Voit jatkaa kirjoittamistasi. Ei tehdä tästä nyt suurempaa numeroa.

    yt Lauri

    Puuki

     

    Kurki: Mistä SO2 päästöistä kerrot ?  Se on rikkidioksia.  Rikki on yksi hivenravinne metsämaillakin.  Liika on liikaa sitäkin jos jossain niin on.

    Torvalds ja Sarvanmaa on EU:ssa pitäneet Suomen puolta metsäasioissa, kun ymmärtävät niistä asioista enemmän kuin monet muut.   Ja onhan siellä se metsäteollisuuden lobbarikin jolta kysellään miten monta metsää Suomessa on ?

    Muistaakseni ei juuri kukaan ole ”nauranut sylki näytölle lentäen” 2000-luvun monimuotoisuuskeskusteluissakaan.  Tai mistäpä sitä jokaisen syljen lentämisiä voisi seurata ( ellei ole toisia kyyläävä hakkeristalkkaaja)  ; jollakin on voinut olla semmonenkin tapa .      Silloin keskusteltiin mm. siitä onko kannot sopiva energiapuun hankintakohde ja mitä haittapuolia sillä on metsänkasvatukseen.

    Komissio heitti pallon älyvapaalla ehdotuksella , kun halusivat ilm. kuulostella suhtautumista.  Sitten sorvasivat kiireellä erilaista ensiehdotusta, kun ei ollut ensimmäisessä versiossa juuri mitään järkeä mukana.   Mutta vääntö jatkuu metsäasioissakin tulevaisuudessa koska EU:ssa voidaan tehdä näemmä päätöksiä jotka ei ole riippuvaisia aiemmista sopimuksista .

     

     

     

     

     

    Kurki

    Anteeksi . Pitää olla tietenkin CO2-päästöt.

Esillä 10 vastausta, 571 - 580 (kaikkiaan 2,293)