Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 441 - 450 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • tamperelainen

     

    Nähtävästi ei ole ollut minkäänlaista metsäalan osaamista strategian laadinnassa” – itävaltalaiset lausuivat suorat sanat metsästrategiasta EU-komissiolle(MT 14.7)

    Kumikettu

    Antaa komission vetää suuntaviivoja. Suomessa on pikkuinen pakko tehdä aukkoja, että metsänhoito onnistuu. Jos ei luvallisesti, niin harmaalla alueella sitten.

    EU:n säännöksiin jää aina porsaanreikiä ja ne käytetään tarkasti hyväksi.

    mehtäukko

    En tuudittautuisi Kumiketun teoriaan. Satelliittivalvonta tukkii kaikki porsaanreijät.

    Itävaltalaisten tulkinta komission ammattitaidosta on vähintään oikea. Niinhän toinenkin eu-pulju, ihmisoikeustuomio-istuin näytti ammattitaitonsa..! Pellejä koko sakki.

    Kumikettu

    Satelliitteja varten tehdään keskarinyrkin muotoinen leimikko.

    Oikeammin puhuttuna tämä maailma on menossa päin pärreä. Kaistapäät ovat korkeilla paikoilla ja herkät luonnonystävät kärsivät.

    J Katainen antaa julkisuuteen metsänhoitolausunnon Sitran pääjohtajana, mutta kanalintumetsästäjän vinkkelistä. Suomen itsenäisyysrahasto tähtää kansamme rahantulon ja hyvinvoinnin tippumiseen. Jykä on joissain yhteyksissä taas käsittääkseni pyrkinyt maksimoimaan rahantulon.

    Ei hyvää iltapäivää. Painajaissiestaa siis.

    Visakallo

    Suomen kansantuote on pudonnut vuodessa peräti kolme prosenttia. Pää tulee vetävän käteen, jos tämä pelleily ei pian lopu.

    Petkeles

    Ai korona joka tuon dipin on aiheuttanut?

    kim1

    Ruotsissa…,kutakuinkin samanmoinen pudotus…,MUTTA arvioitu BKT:n kasvu 2021-22 siellä KAKSINKERTAINEN..

    kim1

    Jesse taisi eilen seurata SuomiAreenaa…,ja aivan totta olihan se erikoista seurattavaa kun raskaana olevaa naista piinattiin kysymyksillä…,siis kysymyksillä…,,erikoista näin suvaitsevaisuuden aikaan jolloin höpöheinä ei tuomittavaa…,ja b rapun hommat jopa suositeltavaa…,elikkä uusi normaali…p.s.oliskos ollut 2009 jolloin kaksi henkilöä häiriköi tätä palstaa kirjoittamalla merkittävän osan jutuista..,heh..

    Kurki

    Eikös ne päästöt lasketa silloin kun karikkeet vähennetään?

    Tarkoitan sitä, että luullaan esim. hakkuun jälkeiseltä aukolta tulevan paljon päästöjä karikkeesta (latvat, oksat, kannot ja juuret yms.), mutta niistä todellisuudesssa ei lasketa mitään päästöjä, sillä ne nollautuvat, kun ” metsien vuotuisesta runkopuun kasvusta karikkeineen (latvukset, oksat,, kannot, juuret jne) vähennetään ”poistuma (runkopuu) karikkeineen (lasvukset, oksat, kannot, juuret jne.)”.

    Metsäpuiden nielu lasketaan sitten runkopuun ja sen karikkeen (latvukset, oksat, kannot, juuret jne.) kakkuusäästöstä, joka viime vuonna 2020 oli runkopuu 24,5 milj.m3 (runkopuu, jonka osuus puun biomassasta on 58%) + karikkeet 0,73*24,5=18 milj.m3( joidenka osuus puun biomassasta on 42/58=0,73, maanpäällinen osuus 20% ja maanalainen osuus 22%).

    Metsäpuiden nielu 2020 oli siten hakkuusäätöbiomassa kerrottuna 0,75 hiilikeroimella eli 0,75*(24,5+18,0)= -32 milj.tn, joka saadaan myös hiilikertoimella 1,3 eli 1,3*24,5 milj.m3(runkopuun hakkuusäästö)= -32 milj.tn.

    Tässä laskelmassa ei ole karikenieluja eikä turvemaiden maapäästöjä.

     

    Scientist

    Ymmärsinkö oikein että Suomen hiilinielutavoite 17,8 milj CO2 tonnia on nykyistä yli 20 milj tavoitetta pienempi.Tietysti riippuu laskentasäännöistä. Toivottavasti yksinkertaistuvat.

Esillä 10 vastausta, 441 - 450 (kaikkiaan 2,293)