Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • A.Jalkanen

    Eikös ne päästöt lasketa silloin kun karikkeet vähennetään? Saivartelen mutta kumminkin. Metsän kannalta ja joidenkin ympäristötutkijoidenkin kuten Soimakallion mielestä hiilivaraston alenema on päästö.

    Eräs kirjoitti Hesarin kommenteissa että ei pidä Luken tutkimuksia luotettavina kun ne on teollisuuden näkökulmasta (elinkeinon näkökulmasta) tehty. Tekeekö näkökulma sitten esimerkiksi BIOS-tutkimuksista jotenkin parempia ja riippumattomampia?

    Per Ä Reikäs

    Kysyjälle vain vastaisin jotta:

    Eikös Teuvo Hakkarainen, entinen sahuri, ole nimenomaisesti asioita hoidellut?

    Puuki

    Hiilitaseeseen vaikuttaa myös pintakasvillisuus.  Runsas pensaskerroksen kasvu kerää hiiltä sekin eikä ihan vähän kuten jokainen tietää vesakoiden ja  heinän ym. kasvusta aukoilla varsinkin.  Vesakko kasvaa usein paljon enemmän puuta 1:n  10 vuoden aikana kuin kasvatettava taimikko on ehtinyt siihen mennessä kasvaa.   Syntyvästä karikkeesta osa jää pysyvästi hiilivarastoksi maaperään, hajotessaan lisää ravinteita ,kiihdyttää ravinnekiertoa ja lisää puun kasvua.

    Visakallo
    mehtäukko

    Tästä voimme olla samaa mieltä!

    Puuki

    Päästöjen vähennyssuunnitelma  (v.2018 tehty ) ,  taakanjako v:een 2030 :  EU keskimäärin 30 %, Suomi 39 %, Espanja 26 %, Puola 7 %, Romania 2 % …(HS:n mielipidekomentista poimittua)   .   Tästä tavoitteesta voinemme olla erimieltä perustellusti.    Suomessa on kylmät talvet joten energiaa kuluu lämmitykseenkin paljon enemmän kuin Espanjassa.  Metsien hiilensidonta on Suomessa jo nyt huippuluokkaa verrattuna useimpiin muihin maihin.

    Gla

    Erittäin hyvä kannanotto tuo Karin Hesariin kirjoittama kirjoitus.

    Petkeles

    Kartsa tekee yhtäläisyysmerkkejä asioihin, jotka eivät liity suoraan toisiinsa. Se että hoitamattomissa nuorissa metsissä on lehtipuita enemmän kuin ennen ei tarkoita, etteikö monimuotoisuus olisi romahtanut viimeisen sadan vuoden aikana. Kartsa ei toki näin suoraan väitäkään, ainoastaan implikoi.

    A.Jalkanen

    Petkeles, tarkenna vähän mitä tarkoitat. Toki maatalousmaisema on muuttunut sadan vuoden aikana mutta metsät välttämättä eivät olleet kovin monimuotoisia vuonna 1921. Ainakin asutuksen läheltä kaikki lahopuu lienee kerätty polttopuiksi. Höyrysahat nielivät tukkia, mutta syrjäseuduilla oli vielä koskematontakin erämaata. Kokonaiskuvan voisi lukaista ensimmäisen valtakunnan metsien inventoinnin tulosjulkaisusta.

    Petkeles

    Vasta VMI 9:stä lähtien on mitattu laajemmin monimuotoisuutta indikoivia rakennepiirteitä. Alkupään inventoinnit olivat puhtaasti varastoinventaariota teollisuutta ja verottajaa varten. Ja nyt ei kiinnosta kuulla kenenkään lapsuus tarinoita siitä, millaista metsää oli omalla takapihalla, koska se on jotain muuta (anekdootti) kuin tilasto.

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 2,293)