Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 401 - 410 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • nuori isäntä

    Ihmetyttää kumasti puheet siitä, että uudistusala olisi päästölähde 10-30 vuotta. Jotain on mennyt pahasti pieleen tai uudistaminen jätetty kokonaan tekemättä, jos tuona aikana puiden kasvu ei ole ylittänyt päätöjä. Täällä päin alkaa olla kiire harvennukselle, jos ei sitä ole tehty 30v sisällä uudistushakkuusta.

    risuparta

    Pieleen tai ei,mutta 10 senttinen kuusen taimi ei kovin paljon hiiltä sido!

    aegolius

    @nuori isäntä Kyllä vaan, samaa mieltä. Ymmärtäisin, että tuo haarukan alkupää 10-20 vuotta tarkoittaa lähes kaikkea Etelä- ja Keski-Suomessa. Haarukan toinen pää sitten pohjoisempia alueita.


    @risuparta
    Arvasin kyllä ettet pysty parempaan. Miten se vaan onkin, että heikoimmat argumentit löytyvät risuparta usein kaltaisiltasi? Viestien vaihto on vain hölmöjä yksittäisiä heittoja.

    Gla

    Nuori isäntä: ”Ihmetyttää kumasti puheet siitä, että uudistusala olisi päästölähde 10-30 vuotta. Jotain on mennyt pahasti pieleen tai uudistaminen jätetty kokonaan tekemättä, jos tuona aikana puiden kasvu ei ole ylittänyt päätöjä.”

    Ei tuo ainutlaatuista ole, hoitorästejähän Suomi on väärällään. Tälläkin palstalla vaikutti aikanaan nimimerkki, jolla oli taustaa tiedottajana sen aikaisessa jatkuvan kasvatuksen yhdistyksessä eli muistaakseni Ekometsätalouden liitossa. Päätyi tekemään metsinsä aukon. Ei kuitenkaan uudistanut sitä, koska alalle kasvoi luontaisesti pihjalaa. Oli kuulemma erinomainen tilanne, jossa ympäristö ja talous yhdistyivät. Taisi olla vanhan lain aikaan ja jonkinlaista kahnausta uudistamisvelvollisuudestakin oli viranomaisten kanssa.

    Harmi, että kaveri hävisi palstalta. Sitä ennen lupasi meille videokuvaa kohteesta. Koskaan sitä emme saaneet.

    Normaalista hoidetusta talousmetsästä puhuttaessa aukkovaiheen jälkeen metsä onkin päästälähde. On kuitenkin väärin tuijottaa vain tätä ajanjaksoa, kun kyse on kiertoajasta. Ei tuulimyllyjäkään vastusteta siksi, että ne ovat rakentamisaikana päästölähteitä. Ei, kovasti kehutaan, miten myllyt vähentävät päästöjä. Sama pitäisi osata yhdistää metsään. Niillä, joilla on tarve keskittyä tietyn jakson päästöihin ilman kokonaisuuden tarkastelua, on jokin muu agenda päällimmäisenä kuin päästöt. Eihän muuten hiilinielua kannattaisi vastustaa.

     

    MaalaisSeppo

    Olen mittaillut 18 v sitten istutettuja kuusentaimia. Kyllä ne hieman yli 10 cm ovat halkaisijaltaan rinnankorkeudelta. Risuparran arvio siis melko lähellä siltä osin. Hiiltä kyllä jo tuollainen taimikko sitoo melko reippaasti.

    Gla

    Kasvua eli hiilen sidontaa taitaa tuollaisessa olla tuossa vaiheessa jo reippaasti enemmän kuin jk:n ja jaksollisen vertailussa jk:lle mallinnetussa metsässä.

    Puuki

    Nythän on kovasti somessa keskusteltu että mitäpä jos Ranskan ja Saksan viinitarhat istutettaisiin metsäksi?

    Ihan mielenkiintoinen avaus…

    Se lisäisi hyvin hiilen sidontaa ja monimuotoisuuttakin.  Viiniä voisi tuottaa varmaan alikasvosviljelylläkin. Monotonisia viinipeltoja ne viljelemällä perustetut viinitarhat on muutenkin; taimet kasvaa ihan suorissa riveissä, ei mitään luontaista vaihtelua ole havaittavissa,  lajikkeetkin samoja vuodesta toiseen eli yhden lajin viinipeltoja ne on.    EU on sitoutunut muistaakseni monimuotoisuuden lisäämiseen ja hiilineutraaliuteen.  Pyökki ja monet muut puulajitkin kasvaisi hyvin Esim. Italian  viinipelloilla monimuotoisuutta ja varsinkin hiilinielua lisäämässä .

    Komissio saisi keskittyä niihin asioihin joilla on todellista vaikutusta ilmaston muutoksen torjumiseen eli metsäisyyden lisäämiseen ja fossiilisten päästöjen vähentämiseen; pelkällä metsien suojelulla hiilitase heikkenee pidemmällä tähtäimellä metsissäkin ,  ja se on selvä tosi asia.

    Kurki

    Metlan tutkija Ilvesniemen mukaan hakkuuaukko ei hävitä hiilivarastoaan.

    Huonoja uutisia metsänhakkuiden vastustajille: hiilikortti ei toimi perusteena vaatimuksille avohakkuista luopumiseen.

    Linkki: https://www.metsalehti.fi/artikkelit/avohakkuu-ei-havita-hiilivarastoa/#0f9046d9

     

    Kurki

    Kivennäismailta ei lasketa (hakkuista ei aukoltakaan) karikepäästöjä kuten ei turvemailtakaan, sillä ne poistetaan vähennyslaskussa ”metsien kasvu karikkeineen” miinus ”poistuma karikkeineen”.

    Kivennäismailta ei lasketa maapäätöjä, mutta turvemailta (ojitus) kyllä jonkin verran.

    ks Linkin taulukko 1.7 sivu 45

    https://www.stat.fi/static/media/uploads/yymp_kahup_1990-2020_2021_23462_net.pdf

    mehtäukko

    Sitä suuremmalla syyllä!

Esillä 10 vastausta, 401 - 410 (kaikkiaan 2,293)