Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Puuki

    Ville moittii, että metsäasiaa ei ole keskusteltu läpi tarkemmin.  Tarkempi tarkastelu olisikin tarpeen jotta selviäisi mistä on kysymys.  Myös Villelle se olisi tarpeellista jotta ei puhuisi läpiä päähänsä.

    Pidemmälle jalostetut puutuotteet esim. on juuri niitä sellupohjaisia nykyään. Kartonkikin monesti kierrätettävänä meteriaalina pakkauksissa korvaa enemmän päästöjä ja luonnolle muitakin haittoja aiheuttavia muoveja.   Sellun keiton sivuvirroista saadaan mm. luomulannoitteita jotka vähentää tavallisten keinolannoitteiden valmistuksen päästöjä.  Puupohjaiset fenolit korvaa myös liuottimia jotka on ympäristölle haitallisia , jne.

    Monella on se harhakäsitys että vain rakennuspuusta voi tehdä pidemmän jalostusasteen tuotteita , huonekaluja tms.  Toinen harha on että jk:n metsistä saatasiin enemmän tukkipuuta kuin tasaikäisistä metsistä. Se on juuri toisin päin.   Metsien monimuotoisuuskin riippuu enemmän metsien hoidosta ja siitä mitä asioita siinä painotetaan kuin metsänkasvatustavasta.

    suorittava porras

    Kun aivot on pesty ,järkipuheet ei auta. Kirveen antaminen hullulle on vähemmän vaarallista ,kun antaa vihreille lisää valtaa.

    MaalaisSeppo

    Ville on päässyt Brysseliin lihapatojen ääreen. Kiloja tullut lisää, kun ainoa liikunta on suuvärkin käyttö. Sekalaista puhetta kuin papupadasta. Faktantarkastuksen olisi hyvä reagoida.

    Kai Villeä ohjeistaa Ohisalo. Näin se kaksilla rattailla ajo sujuu. On kuitenkin taitolaji. Voi olla, että syksyllä molemmista rattaista on pyörät hajalla ja hevoset vaahdossa.

    A.Jalkanen

    Metsien monimuotoisuuskin riippuu enemmän metsien hoidosta ja siitä mitä asioita siinä painotetaan kuin metsänkasvatustavasta.

    Oli niin kauniisti muotoiltu että lainasin Puukia Hesariin.

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008108363.html

    Keski-Euroopassa on havahduttu laajojen hyönteis- ja myrskytuhojen jälkeen siihen, että puulajivalikoima on mennyt liian kuusta suosivaksi, ja siellä koetetaan palauttaa lehtimetsiä. Meillä kuusen suosiminen on myös iso ongelma. Siihen on kaksi syytä: kuusi on tuoreilla mailla koivua kannattavampi puulaji ja lisäksi liian korkea hirvikanta estää monilla alueilla koivun ja männyn kasvattamisen.

    Olen toiveikkaasti kuvitellut, että tästä asiasta voitaisiin olla ympäristöväen kanssa yhtä mieltä: meillä on liian paljon hirviä ja valkohäntäpeuroja. Myös metsäkauriin kanta kasvaa vauhdilla. Hirvieläimet suosivat kesällä ruohoja ja varpuja, esimerkiksi tärkeä avainlaji mustikka maistuu niille hyvin. Ekosysteemin ravintoketju on meillä epätasapainossa: metsätalous on luonut kasvinsyöjille hyvä laidunmaat ja petoeläimiä on liian vähän. Poikkeuksena Pohjois-Karjala, jossa sudet ja karhut pitävät hirvikannan alhaalla.

    Metsätalouden monimuotoisuuden vaaliminen ei ratkea yksioikoisesti kieltämällä avohakkuut. Nimimerkki Puuki tiivistää Metsälehdessä: ”Metsien monimuotoisuuskin riippuu enemmän metsien hoidosta ja siitä mitä asioita siinä painotetaan kuin metsänkasvatustavasta.” Siihen tarvitaan paitsi sääntelyä, myös sitä, että metsänomistajille kerrotaan mitä uhanalaiset eliöt tarvitsevat. Metsänomistajat ovat nykyisin monitavoitteisia, eli painottavat vaihtelevassa määrin puuntuotantoa, monimuotoisuutta ja virkistystä.

    Metsätalouden ekologinen kestävyys tulee ymmärtääkseni meillä hyvin turvatuksi käyttämällä seuraavaa repertuaaria: metsä- ja luonnonsuojelulait, metsäsertifioinnit, talousmetsien luonnonhoito ja tiukasti suojellut suojelualueet.

     

    Haba

    Meillä muilla on vielä hyvin muistissa miten kepu-Otso ajaa asioita, maksattaa muilla eli maanomistajilla. Nyt olisi tehtävä kipeitä päätöksiä ja poistettava pikaisesti kaikki kepulaiset säätämästä meidän yhteisiä metsä-asioita. Tähän voi tehdä faktan tarkastuksen ja lainata kauniisti.

    Rane

    ”Tähän voi tehdä faktan tarkastuksen”

    OK.Sitten kun kirjoituksistasi löytyy fakta niin tarkistetaan.

    Haba

    Otso on täysi kepulainen kupla. Hallintoa ja hyväveli asiantuntijoita enemmän kuin tuotannon tekijöitä tai alihankinta yrittäjiä. Lopputulos taattua Kepua, yhteiskunta ja yhteistyö kumppanit maksaa…

    Timppa

    Otsohan on nyt yksityisesti omistrttu firma, joka on yrityssaneerauksessa.  Tietenkin perintö painoi niin, ettei ole aidosti elinkelpoinen nykyisessä kilpailuasemassa.  Myhistykset vievät osan töistä, firmat toisen osan.  Kun ennuste on huono, niin kukapa haluaisi tuollaisessa firmassa olla töissä tai tilata sellaiselta töitä.

    t

    Tolopainen

    Valtiolla on metsiä ja maa-alueita lähes kolmannes Suomen  pinta-alasta, voi laittaa vaikka kaikki suojeluun. Riittäisi EU:lle eikä yksityisiä tarvitse vaivata. Hinta muutamia satoja miljoonia tai miljardeja, jos lasketaan vientitulojen menetyksestä vuodessa. Brysselissä Ville Niinistö käy pokkaamassa rahat EU:n kassasta.

    Haba

    Juurikin näin. Pitkien kuljetus matkojen metsät aluksi hakkuu kieltoon, tosiasiassa pitkät kuljetus kustannukset katetaan lähemmän metsän hakkuun tuloilla jne…

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 2,293)