Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Visakallo

    Vaikuttaa siltä, että vihreät valmistelevat jälleen kerran hallituksesta lähtöä:

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008108919.html

     

     

    Jean S

    No, EU:han laajentaa toimintaansa perussopimuksista ja neljästä vapaudesta laajentavilla tulkinnoilla ala ja sektori kerrallaan. Mainitsin kerran luennolla opiskelijoille, että EU on kuin syöpä, ja että tarkoitan tällä mekanismia, miten EU-lainsäädäntö korvaa edeltään kansallista lainsäädäntöä eri aloilla, ja se on sitten jokaisen oma asia, pitääkö asiasta tai ei.

    Hiilinielujen suhteen on aika todennäköistä asiaan perehtymättäkin, että kaikki asiat halutaan hoitaa prosenttilaskulla. Eli siis maa, jossa on 2 yksikköä metsää lisää sitä esimerkiksi 2,1 yksikköön ja maa jossa on 100 yksikköä lisää metsää 105 yksikköön, vaikka maassa ei olisi edes vapaata maata 5 yksikön verran jäljellä, eikä tietenkään kelpaa, että tämä 5 yksikköä hoidettaisiin vaikka siinä toisessa maassa niin, että siellä olisi jatkossa 7,1 yksikköä.

    A.Jalkanen

    Strategia ymmärretään yleensä suunnitelmana, jossa hahmotellaan tulevaisuuden suunnat, mutta ei vielä yksityiskohtia. Ne ratkotaan taktisessa ja operatiivisessa suunnittelussa. Jos vertaa metsänhoitoon, strategia voisi olla metsäsuunnitelma, ja kunkin vuoden hakkuu- ja hoitotyöt taktinen suunnitelma. Operatiivinen osio on jo töiden toimeenpanoa, eli vaikka leimikon suunnittelua tai metsänviljelyhanke.

    Jos puhutaan kokonaisen maanosan tavoitteista, strategia liikkuisi tietenkin vielä yleisemmällä tasolla. Komissio voisi yksinkertaisesti vain asettaa tavoitteen, että metsiä pitää käyttää kestävästi, ja kestävälle käytölle olisi sitten mittarit, aivan kuten metsäsertifioinnissa. Kunkin EU-maan olot ovat erilaiset, ja niin täytyy olla strategian toteutuksetkin.

    (Kommentti MT:n pääkirjoitukseen ”Vallankaappausta ei pidä hyväksyä”, sanamuotoja korjattu klo 9.30.)

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/paakirjoitus/artikkeli-1.1464191

    Puuki

    EU sopimuksessa ei ole alunperin sovittu kunkin maan metsäasioiden olevan yhteisesti päätettäviä asioita. Kuten ei ole yhteisvelallisuuskaan joka oli sovittu olevan juuri toisin päin kuin nyt on .

    Tältä palstalta löytyisi Suomen oloihin sopivat ohjeet ainakin metsien käsittelyyn ja miksei muuallekin sovellettuna. Paha vain kun taitaa lukijat rajoittua pääosin metsäalan ihmisiin.  MK:n Remeskin kirjoitti jossain, että taimia voisi ihan hyvin istuttaa vain n. 1200kpl/ha ja lisä tulisi luontaisesti.  Oli varmaan lukenut keskustelupalstaa joskus.

    A.Jalkanen

    Aivan totta, Puuki. EU:n rakenteita ja suuntaa pitäisi miettiä ison pöydän ääressä. Halutaanko mennä Neuvostoliiton, Kiinan tai Pohjois-Korean tarkkaan sääntelyyn, jossa oman älyn käyttö on kielletty. Vai annetaanko suuntaviivoja ja tavoitteita ja niiden toteutukseen eväitä. Mites yhteinen turvallisuus ja puolustus? Yhteisvelallisuus menisi (monen mielestä liian) pitkälle liittovaltion suuntaan.

    Apli

    Vihreät on ongelmissa, hallituksesta voi olla pakkokin lähteä koska demarit ja keskusta ajaa siellä omaa metsäpolitiikkaa joka onkin järkevää, lisäksi ville heittelee omia juttuja europarlamentista sekaan.. Eu:n metsäpolitiikka on samaa rataa mihin koko Eu on mielestäni menossa eli liittovaltio kehitys, yhä vähemmän asioista saisi päättää jäsenmaat itse, tosin toivon että tämä kehitys kaataa koko Eu:n ja se hajoaa..

    MaalaisSeppo

    Vihreät ajaa perinteisesti kaksilla rattailla. Osittain kokoomuskin Pietikäisen välityksellä. Vasemmistoliitto ei ole vielä herännyt Suomessa, vaikka Modig on Brysselissä jo kovassa vauhdissa.

    Visakallo

    Voivat hyvällä syyllä jo kysyä, kuinka monen työelämässä olevan vasemmistoliiton äänestäjän suusta Modig vie hölmöillä puheillaan leivän.

    MaalaisSeppo

    Modig edustaa helsinkiläisiä kulttuuripiirejä. Ei niitä kemiläiset paperimiehet kiinnosta. Demareille sentään vielä paperimiehetkin ovat tärkeitä. Persuille iskun paikka, kun ulkoinen uhka taas nostaa päätään.

    Scientist

    Nyt EU:n komissiolle laadittuun Itävallan kirjelmään on löytynyt jo 11 allekirjoittaja valtiota, viimeisenä mm. Ranska. Eiköhän sillä jotain vaikutusta ole.

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 2,293)