Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • A.Jalkanen

    Totta, metsien laajamittainen museointi ei paranna niiden kestävyyttä muuttuvassa ilmastossa. Silti suojelualueitakin tarvitaan sopivasti, jotta lajiston rikkaus säilyy ja sitä myötä ekosysteemin palautumiskyky.

    aegolius

    Edellisten kanssa samaa mieltä.

    >ei oikeastaan suomalaista metsänhoitoa kokonaisuudessaan?

    Ei Mustonen tosiaan suoraan kritisoi Suomen metsänhoitoa ja nämä tällaiset tulkintaseikat saattavat mennä myös toimittajan tekstin piikkiin. Siitä keltaisesta kuvasta alkaen teksti on hieman sekavaa.

    ”Suomen maankäyttö on näihin tavoitteisiin nähden liian kovaa.”

    Maankäyttö saa suorimman kritiikin. Suomen Vihreitä taas se ei juuri kiinnosta, koska osuu liikaa omiin kannattajiin ja on siten huonoa politiikkaa. Voisi ajatella, että kaupungeissa suurelta osin vallassa ollessaan heillä olisi juuri noihin asioihin paljon vaikutusvaltaa.


    @Puuki

    Katsopa tavalliselta kartalta se Mustosen keltainen nykyisin puuton alue. Suurin osa on tiheästi asuttua.

    A.Jalkanen

    Jos katsoo Google Mapsista Lytton, näkee että kartalle on ilmestynyt uusi piste nimeltään Lytton Wildfire. Kuvista päätellen tuon paikkakunnan ongelma ei ole se ettei hakkuita olisi tehty. Enemmänkin varmaan huono säkä.

    On tullut varmaan itsekin ajettua Lyttonin läpi. Muistelisin, että Vancouverista Kamloopsiin mentiin tuota kautta ja toista kautta takaisin, joskus 1990-luvulla.

    A.Jalkanen

    Silvia Modig Iltalehdessä:

    ”EU:n metsästrategian on oltava linjassa EU:n ilmastolain, sen asettaman hiilineutraaliustavoitteen sekä EU:n biodiversiteettistrategian kanssa. Muuten olemme tilanteessa, jossa yhtäällä edistetään ja rahoitetaan ilmastotoimia ja toisaalla niitä vesitetään.”

    Ans kattoo ny mitä komissiosta tulee, kirjoittavat metsästrategiaa uusiksi…

    http://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1300a7a8-011e-43c8-aa75-d00e8c5f5223

    Aimo Jortikka

    Johan se Californiassakin aloitettiin metsien harvennus ratkaisuna metsäpaloihin. Tavoitteena harventaa miljoona eekkeriä vuodessa. Tosin osavaltiossa on 100 miljoonaa eekkeriä maita mitkä pitäisi hoitaa kuntoon, niin kestää jonkin aikaa, jos edes tuohon tahtiin pääsevät.

    A.Jalkanen

    http://www.suomenmaa.fi/uutiset/ville-niinisto-kay-kuumana-kuin-hellakoukku-syyttaa-keskustaa-luonnonriistosta-ja-faktojen-vaaristelysta/

    No huh huh. Ville Niinistö syyttää keskustaa faktojen vääristelystä. Lisäksi hän väittää Suomen politiikan koskien metsästrategiaa johtavan siihen, että asioita ei saada sovittua eikä ilmasto- ja ympäristöasioita edistettyä.

    Onhan näitä kansainvälisiä prosesseja menossa monta muutakin kuin tämä komission köykäinen strategiapaperi. Suomi on kaikissa päättävissä pöydissä mukana, ja on sitoutunut kansainvälisiin ilmasto- ja biodiversiteettisopimuksiin. Ilmastotavoitteita edistetään mm. EU-alueen yhteisillä päästövähennysten tavoitteilla ja LULUCF-asetuksella.

    Metsätalous on toki iso osa myös biodiversiteettistrategiaa. Komission metsästrategian pitää olla linjassa sen kanssa, mutta komissio ei saa mennä liian yksityiskohtaiseen sääntelyyn, kuten määrittelemään miten metsää saa hakata tai puuta käyttää. Sen pitäisi vain määritellä päälinjat mitä kohti mennään, ja jäsenmaat etsivät kukin olosuhteisiinsa sopivat keinot. Biodiversiteetin kohdalla sopiva mittari olisi esimerkiksi joidenkin metsän uhanalaisten lajien kehitys.

    Siitä olen Villen kanssa yhtä mieltä, että ei kannata mennä hakkuiden maksimointiin vaan optimointiin, niin tulee ”kokonaiskestävämpi” lopputulos.

    Tolopainen

    Mistä tulee näille EU byrokraateille mieleen, että voivat alkaa ohjailla kansallisvatioita asioissa, joissa EU:lla ei ole mitään päätösvaltaa. En aio koskaan kysyä lupaa keneltäkään, teenkö hakkuukypsään metsään aukon vaiko ei. Sehän on vain ilmoitusluontoinen asia. Sitäpaitsi noista hakkuuilmoituksistakin 90% on turhia. Jos metsänomistajat kieltäytyvät niiden tekemisestä kukaan ei voi mitään ja hakkuut jatkuu.

    Suomessa on muutenkin ihmisten perusoikeuksia loukkaavaa lainsäädäntöä kuten esim.taruolennon pilkkaamisesta voi saada tuomion. Työsopimusoikeutta on rajoitettu perustuslain vastaisesti.

    Rane

    No jos Ville Niinistö moittii ja käy kuumana Keskustalle niin se kertoo lähinnä siitä että harjoitettu politiikka on ollut oikeaa ja Suomen edun mukaista.Ville on ihan paras Kepu-mannekiini.

    A.Jalkanen

    Rane, kotimaassa toimii kyllä noin, mutta meppinä Ville saa paljon pahaa aikaan.

    Puuki

    Tieteeseen nojaavista reunaehdoista ei välitetä – puhuupi Ville poika.    Mutta ei ymmärrä mistä puhuu , syyttää muita siitä mihin itse syyllistyy.  Reunaehdot on olemassa mutta ne asettaa rajoja mm. metsien hiilitaseen muodostumiselle , jos estetään norm. metsän hoito.  Eräs reunaehto on, että myös kotimaan talouden pitää pysyä toimintakykyisenä jotta monimuotoisuuteen ja biodiversiteetin ylläpitoon voidaan satsata paremmin.

    ”Vastanootin” laatijoiden mukaan EU:n komission metsäsrategialuonnos on oikealla tiellä koska metsien hiilinieluja tulee lisätä ja se estyisi avohakkuiden sallimisella.  Ei pidä paikkaansa koska esim. mä-valiosiemenistä kasvatetut puut kasvaa 25-30 % paremmin kuin luontaisesti syntyneet.  Kuusella ollaan jo lähivuosina  samoissa kasvulisäyksissä jalostuksen kehittyessä.   Jalostetuilla ra-koivulla saadaan vielä parempia kasvuja.   Viljely lisänä ei estä paikallisesta siemenestä syntyvien puiden kasvatusta; ne on rinnakkkain samoilla ja eri alueilla tarpeen mukaan.

    Lajikatoon vaikuttaa paljon esim. luonnonniittyjen väheneminen . Niitä ei juuri ole enää Suomessa muualla kuin Ahvenanmaalla jossa lehmiä ja lampaita laidunnetaan edelleen.

    Suurin osa metsien uhanalaisista eliöistä on pienialaisissa lehdoissa. Niitä pitääkin suojella ja sallia kuusten harvennus jotta lehtojen alkuperäistä lajistoa ei vaaranneta.

    Vihriät voisi keskittyä hallituksessa laatimaan esityksiä suojelurahojen kohdentamisesta oikein jotta monimuotoisuutta voitaisiin lisätä.  Lampaiden ja lehmien metsälaitumien teolle tukea . Samoin mm. lehtojen oikealle suojelulle ylispuiden poistoon ; sehän on suht. kallis toimenpide verrattuna norm. metsäharvennuksiin, kun pitää varoa erityisen tarkasti lehtolajeja korjuussa.  Kaupunkien puistojen ja metsäalueiden rakentamista tulee rajoittaa ja lisätä metsittämistä, puurakentamista tukea, valkohäntiä vähentää , jne.

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 2,293)