Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

  • Tämä aihe sisältää 2,292 vastausta, 88 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Ola_Pallonivel toimesta.
Esillä 10 vastausta, 2,281 - 2,290 (kaikkiaan 2,292)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Nostokoukku

    A.J:n linkki antoi tosiaan ajattelun aihetta. Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan nesteytetyn maakaasun käyttö aiheuttaa päästöjä huomattavasti enemmän kuin kivihiilen poltto. Niin sanottu Eu:n metsäpolitiikka, tosiasiassa Saksan metsäpolitiikka, haluaa kuitenkin kieltää puun käytön energialähteenä. Saksa kuitenkin on energiantuotannossa maakaasun ja kivihiilen varassa. Kaksinaamaista.

    Metsuri motokuski

    Suomi taisi tehdä paljonkin virheitä kun liittyi EU:iin. Teollisuus painoi silloin niin voimakkaasti että se sumenti osin päättäjät. Ei osattu katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nyt varmaan osattaisiin asia hoitaa paljon paremmin mutta tämä onkin jälkiviisautta jossa jokainen voi olla hyvä. Yksi pahin ongelma kilpailukyvylle taisi olla luopuminen omasta valuutasta.

    Nostokoukku

    Mutta miksi noita tunnustettuja virheitä pitää toistaa alvariinsa? Miksi Suomi haluaa aina lyödä puolta paremmaksi kuin on Eu:n ( = Saksan ) vaatimus? Esim. hiilineutraalisuustavoite ja petopolitiikka. Ruotsi asetti omat tavoitteensa toisin kuin Suomi, vaikka ruotsalaisilla on pelimerkkejä enemmän asian hoitamiseen. Samoin Ruotsi hoitaa petopolitiikkansa omien päätöksiensä mukaan.

    Metsuri motokuski

    Meitä on hurrit ja ryssät aina nöyryyttänyt.  Ehkä nöyristely on suomalaisen äidinmaidossa. Näkeehän sen meidän suomalaisten uutisoinnissa. Kaikkia kiinnostaa mitä meistä sanotaan tai ajatellaan.

    Visakallo

    Suomi teki valkoposkihanhistakin itselleen ongelman, vaikka se on täysin elinvoimainen laji. Tänä syksynä kaikki n. 1,4 miljoonaa valkoposkea muuttaa Suomen kautta etelämmäksi.

    Nostokoukku

    Valkoposkihanhi on ylivoimaisesti Suomen yleisin hanhi ja aiheuttaa laumoittain esiintyvänä huomattavia vahinkoja. Kuitenkin sen suojelustatusta on kiristetty. Kun ne sattuvat lentämään Viroon, Ruotsiin tai Tanskaan alkavat haulikot paukkumaan, ne ovat siellä metsästettävä laji. Eikö ollakkaan samassa Eu:ssa samojen direktiivien alaisina?

    Kurki

    Miksi Suomi haluaa olla hiilineutraali juuri vuonna 2035?

    Sipilän hallituksen aikana tavoite oli, että Suomi olisi hiilineutraali vuonna 2045. Rinteen hallitusohjelmassa tavoite olikin monen yllätykseksi kiristynyt vuoteen 2035.

    https://yle.fi/a/3-10992336

    käpysonni

    Iso äläkkä  nousi, kun Riikka Purra realismiviisasti eduskuntavalikampanjassa talvella 2023  totesi että Suomi ei tule saavuttamaan omaa hiilineutraaliustavoitettaan v.  2035 eikä siihen kannata edes pyrkiä.

    Realismiviisaus asuu  meissä Perussuomalaisissa.  Amen.

     

     

     

     

    Kalle Kehveli

    Iso äläkkä  nousi, kun Riikka Purra realismiviisasti eduskuntavalikampanjassa talvella 2023  totesi että Suomi ei tule saavuttamaan omaa hiilineutraaliustavoitettaan v.  2035 eikä siihen kannata edes pyrkiä.

    Totuuden tunnustaminen on suomalaisessa yhteiskunnassa ollut aina vaikeaa. Vuosi 2050 voisi olla realistinen.

    Visakallo

    Hiilineuraalisuustavoite 2035 perustui pelkästään lapsenuskoon, turhamaisuuteen ja vihersokeuteen.  Maksamme siitä nyt ja jatkossa erittäin kovaa hintaa.

Esillä 10 vastausta, 2,281 - 2,290 (kaikkiaan 2,292)