Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

  • Tämä aihe sisältää 2,292 vastausta, 88 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Ola_Pallonivel toimesta.
Esillä 10 vastausta, 2,271 - 2,280 (kaikkiaan 2,292)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • mehtäukko

    On ja ei. Ei voi olla joskus ihmettelemättä poliittisten takapirujen pyörityksiä päättäjille, jolla he koettavat muuttaa yhteishyvää asiaa vahingolliseksi asianosaisille. Ottaahan se kaaliin.

    Visakallo

    Ajatelkaapa tilannetta, ettei Suomessa olisi lainkaan metsiä. Mistä silloin poliitikot ja ympäristöjärjestöt kehittäisivät itselleen yhtä halvan puuhamaan? Nythän lähes kaikki heidän temppuilunsa tapahtuvat metsänomistajien ja muiden veronmaksajien kustannuksella.

    Tolopainen

    Euroopassa suojelluista metsistä taitaa yli puolet jo olla Suomessa. Suojelualueita on jo aivan liikaa, ei ole mitään perustetta lisätä.  Britanniassa on muka suuri luonnonsuojelualue järvialue, mutta siellä asuu ihmisiä ja harjoittavat lammastaloutta. No onhan täälläkin Aslakan suuret porolaumat villinä ja vapaana Lapin suojelualueilla tuhoamassa herkkää luontoa.

    Suomessa on kovapula hyvistä veronmaksajilta, kannattaisi käyttää kaikki liikenevä aika talouden kuntoon laittamiseen.

    Persut eivät oikein tiedä ovatko hallituksessa vai oppositiossa. Peltikangaskin halusi taas julkaista kirjoituksen, josta oli jo kerran oikeudessa. Kovin kiertää ajatukset kehää, sitä se teettää kun ei resurssit riitä hallitukseen ja esillä pitää yrittää olla. Purra ei kuitenkaan päästä junttieinareita ministeriksi.

    kuusenkiertäjä

    Jalkaselle. Ei ne piilossa ole. Onhan tuo great reset ohjelma ihan julkinen. Naamioitu vain ikään kuin tie helvettiin on kivetty hyvin aikomuksin.
    Seuraapa vaikka miten Kataisen ja Marinin ura nousi kiitoon kun saivat kutsun bildenberg kokouksiin. Samoin Elina Valtonen , Tuomas Malinen taisi valaista kerran tätä Elinan kuviota. .

    A.Jalkanen

    No joo, on se totta että rahalla saa ja hevosella pääsee. Demokratioissa on periaatteessa valta kansalla eli kansanvalta, mutta käytännössä ’neljäs valtiomahti’ lienee pääoma eikä lehdistö.

    Joillekin reset eli uudelleen aloitus tarkoittaa demokratiasta pois pääsyä ja toisille kestävää elämäntapaa eli kohtuullistamista. Se vain ei kapitalistille sovi kun se tarkoittaisi voitoista tinkimistä.

    kuusenkiertäjä

    Tuolla ilm aiheesta: https://keskustelu.kauppalehti.fi/threads/maailmanhallitus-eliitin-todellinen-tavoite.79200/

     

    en ole itse lukenut mut törmäsin x:ssä. Luen kun ehdin..

    mehtäukko

    Kuusenkiertäjä on asian ytimessä.

    A.Jalkanen

    Ihan hyvä kooste salaliittoteoriasta. Tuohon Niinistön loppulausumaan uskon, koska talous ja väestö kasvavat nyt pääosin muualla kuin kehittyneissä maissa. Siitä tulee rahan ja vallan uusjakoa kyllä. EU:n tulevaisuus? Se on EU-kansalaisten käsissä. YK myös edelleen hyvin tarpeen, mutta ei maailman hallituksena, vaan maailman hallitusten yhteistyöelimenä.

    ”Suomessa pohditaan todella vähän, mitä maailman aluillaan oleva uusjako tarkoittaa meillä ja Euroopassa. Puhemies Sauli Niinistön mielestä nyt olisi ehdottomasti syytä pohtia, miltä maailma näyttää 15 vuoden kuluttua.

    – Se on varmaa, että se näyttää aivan toiselta kuin nyt. Edessä on väistämättä mullistusten aika: talouden, vallan ja rahan uusjako, puhemies sanoo.”

    Sauli Niinistö 2007

    A.Jalkanen

    Ajattelemisen aihetta metsäpolitiikkaan. Onko osattu viedä etelään Pohjoismaiden näkökulmaa ennen ja osataanko nyt biotalousaikana?

    https://forest.fi/fi/artikkeli/pekka-pesonen-suomalaiset-tekivat-vuonna-1995-ratkaisevan-virheen-jonka-vaikutukset-nakyvat-yha/

    Visakallo

    A.J:n linkittämästä jutusta poimittua:

    Viime vuonna Kanadassa paloi 16 miljoonaa hehtaaria metsää. Suomessa on talousmetsiä noin 20 miljoonaa hehtaaria.

Esillä 10 vastausta, 2,271 - 2,280 (kaikkiaan 2,292)