Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 2,251 - 2,260 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Reima Muristo

    Maataloustuki pitää saada kaikille. Maataloustuki realisoituu tyhjästä ja sitä ei tarvitse maksaa takaisin. Samalla saadaan taas kepu uuteen kukoistukseen. Paavo, Esko ja Olli ovat jo odottelet presidentin virkojaan riittävän pitkään. Herrat voisivat hoitaa presidentin viran kolmessa vuorossa. Aamuvuoro, ilta- ja yö-.

    Visakallo

    Jos 30% Suomen metsistä suojellaan ja hakkuita muutenkin rajoitetaan, on hyvä olla muita tapoja tuottaa uusiutuvaa kotimaista energiaa. Toivottavasti edes biokaasu kelpaisi Suomen ympäristömafialle ja EU:lle.

    https://yle.fi/a/74-20110444?origin=rss

    A.Jalkanen

    Kokkolassa on Hycamite, joka jalostaa maa- tai biokaasusta vetyä ja hiiltä ja prosessi tarvitsee melko vähän energiaa.

    https://yle.fi/a/74-20109498

    Visakallo

    Joillakin on ollut täällä tapana moittia Suomen maataloutta kovin tehottomaksi. Vaikuttaa siltä, että tuo mielikuva ei aivan täysin vastaa tämän päivän tilannetta ainakaan täällä Euroopassa.

    EU-maiden maatilojen käytössä olevan maatalousmaan keskipinta-ala on 17,4 hehtaaria.

    Suomessa vastaava luku on 54 hehtaaria. Tilakoko on kasvanut meillä kymmenessä vuodessa 12 hehtaaria.

    Toki Euroopan ulkopuolella luvut ovat hieman toista luokkaa:

    Yhdysvallat 187,8 ha

    Kanada 324,7 ha

    Australia 4331 ha

    kmo

    Keskimääräiset tilakoot ei EU tasolla paljoa kerro, Romanian ja Puolan miljoonat pientilat painaa keskiarvon alas. Päälle vielä Ranskan puolen hehtaarin skumppatilat, Välimeren maiden hehtaarin tai kahden viini- ja oliivitilat jne.

    Suomessa on kieltämättä tilakoot kasvaneet, esim vielä parikymmentä vuotta sitten saaristopitäjän joka tilalla kasvatettiin perunaa uusien perunoiden sesonkiin, nyt kaikki pellot alkaa olla parin lihakarjankasvattajan heinämaina.

    Rukopiikki

    Ukrainassa se tilan keskikoko lienee jotain 500ha ja paljon on yli 100 000 ha tilojakin. En ihmettele jos köyhän maalaisen ei kiinnosta oligarkkien ja ulkomaalaisten rikkaiden tiluksia puolustaa. Pitäisikö siellä maata jakaa sotaveteraaneillekin kun sota on ohi?

    KeMeRat

    Ainoa mikä pysyy muuttumattomana on kannattamattomuus.

    A.Jalkanen

    Keskustelua hiilimarkkinoista. Onko huono vai hyvä asia jos ne kehittyvät muualla EU:n alueella nopeammin kuin meillä, se riippuu tietenkin hinnoista ja kerrannaisvaikutuksista. Asia on monitahoinen, eli ei ole sama katsottuna metsänomistajan, kansantalouden, kompensaatioita ostavan tai EU:n hiilinielupolitiikan vinkkelistä. Ehkä laajin tähän saakka hyödyntämätön hiilinielujen varantomme saataisiin käyttöön lannoittamalla sopivia puustoisten ojitettujen turvemaiden kasvupaikkoja puutuhkalla.

    https://www.metsalehti.fi/kolumnit/ylakerta-suomi-kulkee-jalkijunassa-hiilikompensaatiossa/#d22ca7cc

    A.Jalkanen

    EU:n metsäpolitiikkaan kai tämäkin liittyy, ilmasto- ja monimuotoisuuspolitiikan kautta. Mikä on metsän arvo eri käyttötarkoituksissa?

    https://www.metsalehti.fi/uutiset/uutuuspalvelu-auttaa-metsanomistajaa-huomioimaan-luonto-ja-ilmastoarvot/#d22ca7cc

    Perassic Park

    Raha on määritelmällisesti arvon mitta ja vaihdon väline.

    Nämä kompensaatioarvot ovat aika hankalia, jos ne eivät näy Euroina.

    Esim. Vihreät kirkasotsaisesti ohjelmissaan selittävät jossain Lapissa matkailuelinkeinon arvon niin suureksi ettei metsiä kannattaisi hakata enää ollenkaan.

    – Aluetaloudellisesti voi olla, tai olla olematta, mutta relevanttia keskutelu on vasta kun mennään metsänomistajatasolle.

    Varmaa on ollut kuitenkin, ettei  lappilaisten metsänomistajien puhelimet ole tukkeutuneet -mihin voin tilittää? -viesteistä.

     

     

Esillä 10 vastausta, 2,251 - 2,260 (kaikkiaan 2,293)