Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 2,221 - 2,230 (kaikkiaan 2,278)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • KeMeRat

    Ai jumaliste, vanhus elementissään. NL ja stallarit ja kaikkee. Varmaan luit koko jutun ja huomasit, että kyseessä on yksi (1) hollantilainen tutkimus.

    Visakallo

    Ota ihan rauhallisesti KeMeRat. Testasin vain uskosi puhtautta. Selvisit hienosti!

    Reima Muristo

    EDIT

    Kalle Kehveli

    EDIT

    Visakallo

    Tässähän ihan vanhan sydän pakahtuu, kun näkyy illalla tulleen noin paljon ylisanaisia kehuja! Sen verran on rehellisyyden nimissä tunnustettava, etten ole kalamiehiä, mutta maat ovat näin eteläisen Suomen oloissa tosi korkealla, eikä lompakko mahdu taskuun!

    tamperelainen

    MT,Pääkirjoitus 30.8.24

    Metsien hiilinielun pienentymisen vuoksi on riski, että Suomi ei saavuta EU:n maankäyttösektorille (lulucf) asettamaa viiden vuoden hiilensidontatavoitetta. Jos näin käy, EU voi määrätä Suomen täyttämään vajeen ostamalla hiilinieluja oman tavoitteensa ylittäneiltä mailta, Espanjalta, Italialta ja Romanialta. (Yle 26.8.)

    Kolmikon nostaminen hiilensidonnan mallioppilaiksi saa monen suomalaisen kohottamaan kulmiaan. Maat ovat tyypillisestikin niitä, jotka onnistuvat EU:n rahanjaossa pääsemään aina saamapuolelle siinä missä Suomi on maksajan roolissa.
    >Vaikka hiililaskenta perustuukin tarkkaan tieteelliseen tutkimukseen, hiilensidontavelvoitteissa ja päästöoikeuksien määrittelyssä kyse on poliittisesta rakennelmasta, jonka rakentamisvaiheessa osa on hoitanut edunvalvontansa huonosti, osa taas oikeinkin hyvin.
    >Suomi kuuluu suovaltaisena maana alueisiin, joille on langennut ilmastokeskustelussa pahiksen rooli turvemaidensa vuoksi.
    ”Euroopan ympäristökeskuksen ennusteen mukaan Espanjassa hiilinielut putoavat vuosina 2020–2030 toistakymmentä prosenttia ja Romaniassa nieluista on leikkautumassa yli neljännes.
    Pahin tilanne on Saksassa, jossa metsien ennustetaan vuotavan hiiltä kuluvalla vuosikymmenellä paljon enemmän kuin ne edellisellä vuosikymmenellä sitoivat. Syynä käänteeseen ovat ennen muuta kuivuus-, myrsky- ja hyönteistuhot. (MT Metsä 3/2023)
    Euroopassa tullaan taatusti pohtimaan tarkasti, miten tilanteen väistämätön muuttuminen vaikuttaa hiilinielulaskentaan ja -tavoitteisiin.

    Kiveen hakatut tavoitteet saattavat ennen pitkää jokaisen maan valtaviin ongelmiin.

     

     

    A.Jalkanen

    Hyvä pääkirjoitus MT:ssä. Monimuotoisuuden ohella hiilinieluista pitää kantaa huolta. Kääntäisin koko politiikan ylösalaisin: kepityksen ja sakotuksen sijaan perustaisin metsitysrahaston. Rahaa siihen laittaisivat metsäkatoa aiheuttavat tahot päästöjen määrää vastaavasti. Esimerkiksi meillä metsäkadon päästöt ovat luokkaa 3 milj. CO2-ekv. ja suurimmat sen aiheuttajat ovat rakentajat. Rahaston varoilla metsitettäisiin esimerkiksi joutomaita ja laitumia.

    tamperelainen

    EUlla vaikeat ajat ovella.Johtavissa maissa Saksassa ,Ranskassa ja Italiassa ääri oikeisto(tai -vasemmisto)laiset puolueet lisäävät valtaansa.

    Ranskassa alkukesän ylimääräissä parlamenttivaaleiissa äärioikeisto ja vasemmisto lisäsi kannatustaan ja Macronin mahti väheni.Hallitus syntyy jos syntyy  tuskien kautta,toimintakyky ?

    Italissa äärioikealle asemoituva Meloni vallassa

    Saksassa huomenna osavaltiovaaleja ja näyttää,että entinen Itä-Saksan alue menee äärioikeistolle ja osittain äärivasemmistolle.Shoulzin hallitus voi menettäää otteensa entiseen DDR-alueeseen

    EUn johtavien maiden poliittiset vaikeudet hankaloittavat päätöksentekoa.Etenkin Ukrainen tuki kärsinee ja toisekseen ilmastonmuutoksen torjunta kohtaa vastustusta

    MyösEU-parlamentissa on enemmän oikeistolaisia  meppejä,mutta heidät ilmeiseti pyritään eliminoimaan  pätöksenteista

    Visakallo

    Meillä pelotellaan, että Suomi joutuisi ostamaan miljardeilla euroilla muilta EU-jäsenmailta päästöoikeuksia. Tuohon on kyllä todella vaikea uskoa, sillä eihän mitään ostettavaa tule kuitenkaan olemaan. Jos jotain olisi, ydinvoimaton ja hiilenmusta Saksa veisi ne kaikki itselleen.

    Nostokoukku

    Visa on aivan oikeassa. On turha puhua Eu:n metsäpolitiikasta tai Eu-politiikasta ylipäätään. Kyllä ne ovat  Saksan politiikkaa.

Esillä 10 vastausta, 2,221 - 2,230 (kaikkiaan 2,278)