Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 2,191 - 2,200 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Nostokoukku

    Saksan mielestä kivihiili on uusiutuvaa, turve ei.

    Visakallo Visakallo

    Saksa ajaa  EU:n kautta  a i n a  omaa etuaan, mutta eikös turveratkaisut olleet kuitenkin Suomen itsensä käsissä, ja päätös arvottiin äänten mentyä valiokunnassa tasan?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei turve olisi enää nykyään päästötöntä  koska se joutui mukaan energia-alan päästökauppaan. Kts. Energiamarkkinavirasto.

    Nostokoukku

    Saksan komission mielestä kivihiili on vähäpäästöisempää kuin puu. Ja siihen on muiden tyytyminen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eikös se ollut maakaasu eikä kivihiili joka lasketaan Saksassa uusiutuvaksi vai olenko hakoteillä?

    Kurki Kurki

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008928818.html

    EU-parlamentti äänesti: Ydinvoima ja maakaasu saavat viherleiman kestävinä sijoituksina

    Fossiilinen maakaasu on siis vihreää energiaa.

    Uusiutuva turve ei sitä EUn eikä Suomen vihervasemiston mielestä ole, vaikka se uudistuu samoin kuin metsät. Turpeen käyttäminen on CO2- päästö, joka on otettu edellisenä vuonna nykyisestä ilmakehästä.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Suomessa Gasum siirtyy kokonaan biokaasun. Eikö sama onnistuisi myös muualla Euroopassa, lantahan on uusiutuva luonnonvara.

    Visakallo Visakallo

    Siihen suuntaan ollaan toki menossakin, mutta investoinnit biokaasun tuottamiseen ovat sen verran kalliita, että vain suurimmat karjatilat pystyisivät niitä toteuttamaan. Lantaralli pienemmiltä tiloilta keräyskeskuksiin ei ehkä kovin paljoa houkuta ketään. Suurempien taajamien jätevedenpuhdistamot voisivat olla otollisia kohteita biokaasun lisääntyvään tuotantoon.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ajattelin tuossa Visakallo Keski-Euroopan isoja karjatiloja. Jätevedenpuhdistamot ovat myös hyviä biokaasun tuotantoon, mutta niiltä jätejae ei mene pelloille vaan ehkä polttoon.

    Nostokoukku

    Maaseudun Tulevaisuuden nettisivuilla oli video Klemolan veljesten maito- ja hevostilan biokaasuinvestoinnista. Ison luokan tuotantoa. Kannattaa katsoa, jos aihe kiinnostaa.

Esillä 10 vastausta, 2,191 - 2,200 (kaikkiaan 2,293)